Podršku najranjivijim kategorijama

Klas podržao porodice iz SOS Dječijih sela u BiH donacijom u iznosu od 10.000 KM

31.03.2023 11:31:27
klas sos dječija sela donacija

Kompanija Klas donirala je 10.000 KM, izdvojenih od prodaje Skockanih hljebova, za podršku porodicama iz SOS Dječijih sela u BiH.

Kompanija Klas donirala je 10.000 KM, izdvojenih od prodaje Skockanih hljebova, za podršku porodicama iz SOS Dječijih sela u BiH. U protekla tri mjeseca trajanja kampanje „Skockani s ljubavlju da pruže ljubav“ svi kupci Skockanih hljebova pomogli su u prikupljanju sredstava za pomoć djeci i mladima bez roditeljskog staranja.

Povodom uručenja donacije, SOS Dječije selo Sarajevo posjetio je generalni direktor kompanije Klas Madžid Avdagić.

“Sretni smo i ponosni da je kompanija Klas podržala rad SOS Dječijih sela. Mi smo kompanija koja ispred svega stavlja društvenu odgovornost i trudimo se u svakoj situaciji ponuditi sigurnost svim građanima naše države. Ova kampanja je pokazala da ljubav prema djeci povezuje sve nas. Tako je povezala Klas i SOS Dječija sela u prijateljstvo koje će trajati, nadam se, još puno godina. Zahvalio bih se našim vjernim kupcima koji su tokom trajanja kampanje kupovali naše hljebove. Klas će nastaviti i u budućnosti raditi ovako lijepe priče”, izjavio je generalni direktor kompanije Klas Madžid Avdagić.

Iz SOS Dječijih sela u BiH istakli su kako im je zadovoljstvo biti prijatelj sa uspješnom bh. kompanijom kao što je Klas koja kroz mnogobrojne aktivnosti pruža podršku najranjivijim kategorijama društva.

„Djeca bez roditeljskog staranja trebaju pomoć svih nas i mi u SOS Dječijim selima nastojimo osigurati im djetinjsvo koje svako dijete zaslužuje, stoga nam je važna kontinuirana podrška donatora. SOS roditelji pružaju djeci ljubav i pažnju baš svakoga dana, a posebnu radost čine porodična okupljanja za trpezom. Važnost zajedničkih obroka u porodičnom okruženju prepoznali su i u kompaniji Klas, te su odlučili pridružiti se krugu naših prijatelja i od srca im hvala na tome“, izjavio je nacionalni direktor SOS Dječijih sela u BiH Malik Garibija.

Organizacija SOS Dječija sela u BiH i kompanija Klas zahvaljuju se svim kupcima koji su podržali kampanju „Skockani s ljubavlju da pruže ljubav” i kupovinom Skockanih hljebova pomogli u stvaranju boljih uslova za odrastanje djece bez roditeljskog staranja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi