Najavljeni i novi projekti

Nastavljena saradnja sa SOS dječijim selom

21.02.2024 08:48:27
sos dječija sela gračanica

Gradonačelnik Nusret Helić i nacionalni direktor SOS dječijih sela BiH Malik Garibija potpisali ugovor o finansiranju projekta SOS dječijeg sela u Gračanici

Gradonačelnik Nusret Helić i nacionalni direktor SOS dječijih sela BiH Malik Garibija potpisali ugovor o finansiranju projekta SOS dječijeg sela u Gračanici, čime je nastavljena dugogodišnja saradnja iz oblasti stvaranja sigurnih uslova za bezbrižno i sretno djetinjstvo djece bez roditeljskog staranja.

Nacionalni direktor SOS dječijih sela, Malik Garibija i direktorica SOS dječijeg sela u Gračanici, Slađana Skenderović upoznali su gradonačelnika sa najznačajnijim aktivnostima SOS dječijeg sela kroz programe prevencije, centra za mlade, programe integracije porodica u lokalnu zajednicu i slično, a sve sa ciljem smanjenja broja djece u alternativnoj brizi te omogućivanja da porodice ostanu na okupu.

Najavljeni su i novi projekti koji će se implementirati na području Gračanice u saradnji sa USAID-om, a odnosi se na porodice u riziku od trgovine ljudima (problem prosjačenja).

S obzirom da se u okviru SOS dječijeg sela nalaze i ispražnjene kuće sa pratećim vanjskim sadržajima za djecu, predstavnici SOS dječijih sela naglasili su da se mogu staviti na raspolaganje za potrebe lokalne zajednice i projekte u čijem su fokusu djeca, uključujući i mogućnost za proširenje gradskog dječijeg obdaništa, adaptacije prostora za udruženja od općeg interesa i slično.

Predstavnici SOS dječijih sela zahvalili su se gradonačelniku na konstantnoj podršci i dugogodišnjem partnerstvu u zbrinjavanju najosjetljivije kategorije  – djece.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi