Targer SoI trening: Lean Management – Yellow Belt

27.12.2017 12:22:43
Targer SoI trening: Lean Management – Yellow Belt

Živimo u svijetu u kojem se promjene dešavaju munjevito i samo oni koji umjesto velike inercije imaju mogućnost hitrog zaokreta ...

Živimo u svijetu u kojem se promjene dešavaju munjevito i samo oni koji umjesto velike inercije imaju mogućnost hitrog zaokreta mogu u takvom svijetu uspješno poslovati. Mnoge kompanije, uklj. one velike i "neuništive" su to već na svojoj koži osjetile, a neke od njih danas više i ne postoje ili su pak morale promjeniti vlasnike.

Agilnost, efektivnost i efikasnost ne mogu se nažalost uvesti dekretom vlasnika ili menadžmenta. Takve se karakteristike moraju izgraditi. Kada se izgrade, organizacija može za sebe reći da je postala izvrsna. Kao sinonim za izvrsnost, mi u firmi Targer uvodimo novu karakteristiku kompanija: Poželjnost.

Bez poželjnosti prije svega kupcima nema biznisa nikako. Pa onda uposlenicima, uklj. tu i rukovodstvo. Dalje, poželjnost državnoj upravi i lokalnoj zajednici. Ne zaboravimo da je dobro biti poželjan i dobavljačima. Ukoliko su sve prethodne kategorije zadovoljne kompanijom, a struktura i procesi su optimalno posloženi, ona će poželjna biti i svojim vlasnicima. Jer će oni u tom slučaju imati stabilan i dugoročno održiv profit.

Kao što uvijek postoji ta dilema koja borilačka vještina čovjeka najbolje priprema za stvarne fizičke okršaje, slična dilema postoji i po pitanju poslovno-operativnih metodologija. Iako je Lean Menadžment pod nazivom Toyota Sistem ili Just in Time dugo vremena smatran samo za jednu u moru opcija, njegov pobjednički pohod širom svijeta nije ostavio dileme ni kod najvećih protivnika. Danas se Lean smatra borilačkom vještinom koja sveobuhvatnim pristupom najviše doprinosi konkurentnosti u poslovnom svijetu, i to ne samo u proizvodnim operacijama. On se čak prožima i do medicinskih, javnih ili humanitarnih organizacija.

Ne postoji razlog da Vam ne predočimo kako možete postati ili ostati poželjna organizacija. Zato ne čekajte i prijavite se na trening Lean Management – Yellow Belt.

Pogledajte više ovdje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Predstavljamo