20 godina Klinike Svjetlost

07.05.2018 08:48:27
20 godina Klinike Svjetlost

Danas je Svjetlost brend i model upravljanja i vođenja uspješnog medicinskog projekta u čijem je fokusu isključivo pacijent.

Klinika Svjetlost svoju povijest počela je kao Poliklinika Svjetlost 02.02.1998 godine na Bukovčakoj cesti 27, iako iz današnjeg aspekta u skromnom prostoru, već tada se nametnula kao ustanova sklona napretku medicine i znanosti uvođenjem prvog lasera za skidanje dioptrije u Hrvatskoj. Kroz narednih nekoliko godina Svjetlost je rasla kako u fizičkom prostoru širenjem unutar stambeno-poslovne zagrade na Bukovačkoj cesti 27 tako i dovođenjem novih tehnologija, procedura, ali i možda najvažnijim ulaganjem u medicinski kadar stvaranjem mladih liječnika oftalmologa. Kroz zadnjih 20 godina Svjetlost je rasla u svim aspektima, prostore na Bukovačkoj cesti zamijenila je velebnim objektom u Heinzelovoj 39 izgrađenom i financiranom u potpunosti Hrvatskim kapitalom i znanjem.

Danas se osim Zagrebačke Svjetlosti upalilo još pet Svjetlosti, u Splitu, Sarajevu, Banja Luci, Skopju i Budvi, a Svjetlosti u Novom Sadu, Prištini i Tirani su u procesu osnivanja.

Od veljače 1998. do veljače 2018. Svjetlost je postala jedini domaći lanac zdravstvenih ustanova koji djeluje transnacionalno te je postala međunarodno prepoznat centar za najsloženije operacije u oftalmologiji. Svjetlost je dobitnik brojnih prestižnih nagrada uključujući Best Live Surgery Milano 2015, Best Regional Hospital Cannes 2016, Quality Choice Prize Berlin 2016, te je nositelj prestižne akreditacije AACI (American Accreditation Commission International) za kvalitetu i sigurnost medicinskih ustanova.

Danas Svjetlost predstavlja puno više od svojih zgrada i opreme, danas je Svjetlost brend i model upravljanja i vođenja uspješnog medicinskog projekta u čijem je fokusu isključivo pacijent. Do sada je Kliniku Svjetlost izabralo više od 350.000 pacijenata, a obavljeno je preko 125.000 operativnih zahvata, ali da bi mogli dalje rasti i razvijati se Svjetlost je stvorila 45 novih liječnika koji je nastavljaju graditi na vještinama i znanjima onih koji su došli prije njih, kako bi oni mogli stjecati nova znanja i prenositi ih na druge.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Predstavljamo