Treća sreća: Raspisuje se tender za nabavku opreme za digitalizaciju

29.01.2013 13:56:54
Treća sreća: Raspisuje se tender za nabavku opreme za digitalizaciju

Ministarstvo saobraćaja i komunikacija BiH pripremit će do kraja sedmice dokumentaciju i po treći put raspisati tender za nabavku opreme potrebne za sprovođenje digitalizacije u BiH.

Ministarstvo saobraćaja i komunikacija BiH pripremit će do kraja sedmice dokumentaciju i po treći put raspisati tender za nabavku opreme potrebne za sprovođenje digitalizacije u BiH, izjavio je "Glasu Srpske" sekretar u tom ministarstvu Mehmed Agović.

"Ako na ovom tenderu izaberemo ponuđača, imamo mogućnost da proces digitalizacije završimo do predviđenog roka, ondosno polovinom 2015. godine", rekao je Agović i dodao da bi tender trebalo da bude objavljen u Službenom glasniku sljedeće sedmice.

Prema njegovim riječima, kompletan projekat je vrijedan 40 milijuna KM. Sredstva su osigurana, ali je problem to što je Kancelarija za razmatranje žalbi BiH potrošila osam ili devet mjeseci na prošlom tenderu da bi ga na kraju odobrili. "Zakon o javnim nabavkama nalaže Kancelariji da rade efikasno i brzo, što nije bio slučaj. Ovo je jedan od najvažnijih i najskupljih prijekata u BiH a oni se igraju", rekao je Agović.

Kancelarija za razmatranje žalbi BiH poništila je početkom januara drugi tender za nabavku opreme potrebne za digitalizaciju. To nije bilo u skladu sa zakonom jer je tender poništen na osnovu vještačenja Elektrotehničkog fakulteta, koji nije ni bio registrovan za taj posao.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Predstavljamo