Fedi savjetuje kako da napravite šarmantan i originalan poklon

04.09.2018 13:03:54
Fedi savjetuje kako da napravite šarmantan i originalan poklon

Dobiti unikatnu i ručno rađenu sitnicu uvijek je poseban osjećaj.

Nekom od kolega na poslu je rođendan ili jednostavno želite da budete kreativni i da obradujete dragu osobu, ili pak za sebe da napravite nešto jedinstveno, Fedi d.o.o. Sarajevo je tu da Vam pomogne da Vaše ideje realizujete.

Sa par savjeta ćete napraviti šarmantan i originalan poklon.

Potreban ma terijal :

  • šalica ili neki drugi predmet od porculana po izboru,
  • flomaster za crtanje po porculanu (možete pronaći u Fedi poslovnicama),
  • bojica za skicu,
  • ideja

1. Napravite skicu

Bojicom napravite skicu na šalici ili nekom drugom predmetu od porculana po izboru s najosnovnijim linijama crteža ili uzorka koji ste osmislili. Bojica je idealna jer ostavlja najmanji trag ako pogriješite te je lako kasnije nakon sušenja ukloniti nepotrebne linije.

2. Precrtajte skicu flomasterom za porculan

Flomasterom za porculan precrtajte bojicom zadane osnovne linije te docrtajte ostale po želji. Najbolje ideje obično dolaze za vrijeme izrade, pa bi bilo šteta ne iskoristiti ih.

3 Ispišite tekst

Flomaster je idealan za ispisivanje teksta! Slobodno se igrajte kombinirajući širu i tanju stranu vrha za različito izražena slova. Također, uzorci poput točkica, trokutića, zavijutaka i crtica odlično izgledaju na bijeloj podlozi te su idealni za popunjavanje praznina.

4 Finalna slika

Nakon što ste šalicu (u slučaju da je ona Vaš odabir) ostavili da se suši tri dana, spremna je za ispijanje najdražeg napitka, čuvanje olovaka ili kistova. Osim toga idealna je kao poklon i/ili mali znak pažnje. Dobiti unikatnu i ručno rađenu sitnicu uvijek je poseban osjećaj.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Predstavljamo