Kompaniji ComTrade u Sarajevu uručen certifikat ISO/IEC 27001

28.11.2013 14:47:15
Kompaniji ComTrade u Sarajevu uručen certifikat ISO/IEC 27001

Na susretu partnera SIQ (Slovenskog instituta za kvalitet i mjeriteljstvo ) u Bosni i Hercegovini, gde se godišnje okupljaju stručnjaci za upravljanje kvalitetom iz čitave zemlje, kompaniji ComTrade u Sarajevu je uručen certifikat ISO/IEC 27001 za upravljanje sigurnošću informacija.

Na susretu partnera SIQ (Slovenskog instituta za kvalitet i mjeriteljstvo) u Bosni i Hercegovini, gde se godišnje okupljaju stručnjaci za upravljanje kvalitetom iz čitave zemlje, kompaniji ComTrade u Sarajevu je uručen certifikat ISO/IEC 27001 za upravljanje sigurnošću informacija.

“Kvalitet u procesu razvoja i održavanja softverskih rešenja je skoro dvije decenije dio radnog procesa u međunarodnoj IT grupaciji ComTrade, što je potvrđeno i certifikatom ISO 9001 za upravljanje kvalitetom još od 1997. godine, a certifikat ISO/IEC 27001 za upravljanje sigurnošću informacija nam je od naročite važnosti, jer radimo sa osjetljivim klijentima kao što su banke u BiH i EU”, kaže Haris Čečo, generalni direktor ComTrade Sarajevo. On je objasnio da je upravljanje informacijskom sigurnošću u grupaciji ComTrade nadgradnja upravljanju kvalitetom. “Certifikat ISO/IEC 27001 za nas znači da smo krenuli putem konstantnog i sistematskog poboljšanja na polju zaštite podataka i sistema, razvoja aplikacija, kontinuiteta poslovanja i usaglašenosti sa normama, što je neophodno za firmu našeg profila. Takođe radimo na širenju certifikacije na ostale članice ComTrade grupacije, a u novembru je završena ISO/IEC 27001 certifikacija u Beogradu i Kragujevcu”, objasnio je Haris Čečo.

U ime kompanije u Sarajevu ovaj certifikat primila je Amra Agić, menadžer kvaliteta u ComTrade Sarajevo.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Predstavljamo