Eko selo "Natura Art": Odlično mjesto za pobjeći iz grada

18.06.2014 08:05:03

Brzo skupite prijatelje i obitelj i provedite čitav dan u netaknutoj prirodi eko sela "Natura Art". Nahranite svoja čula i mirisima i okusima odličnih delicija s roštilja koja Vam s zadovoljstvom serviraju. A na kraju se počastite bosanskom kahvom. Savršeno, zar ne??

Opal Grupa je u proteklom periodu intenzivno radila na razvoju turizma općine Bihać, infrastrukturno i uslužno, te u suradnji sa instucijama, privatnim firmama i turističkim agencijama i djelatnicima, nastojala promovirati ovdjašnje prirodne ljepote kako bi Bihać aktualizirali kao turističku destinaciju.

Eko selo Natura je projekat čiji je glavni cilj razvoj postojećeg turističkog potencijala Nacionalnog parka Una i njegove okoline, kao i upoznavanja ljudi s ljepotom i bogatstvom ovog kraja. Nalazi se na ulazu br. 6 Lohovo uz sjevernu granicu Nacionalnog parka Una i udaljen je svega 10 km od centra Bihaća.

Eko selo Natura Art otvorilo je svoja vrata zaljubljenicima u prirodu, rijeku Unu. Natura Art je smješten na veoma interesantnom dijelu rijeke Une a svojim sadržajem predstavlja bosansku tradiciju s akcentom na ovaj dio Krajine gdje su mlinovi i vodenice stoljećima mljeli pšenicu i kukuruz. Stara kovačnica daje prikaz nekadašnjih alata kojim su se kovale alatke za rad na seoskim domaćinstvima.

Svojim sadržajem je posvećen bosanskoj tradici s akcentom na ovaj dio Krajine, a djelo je Bihaćkog umjetnika Ade Zulića. Ambijent je upotpunjen i bogatom gastronomskom ponudom sa neizostavnom Unskom pastrmkom, kao specijalitetom sela.

"Perspektiva Nature Art je promocija tradicije ali i kroz razne projekte koji su pred nama, stvaranja novih umjetničkih djela, umjetnika koji će u ovom prelijepom ambijentu moći izraziti svoja umjetnička nadahnuća. Želimo da ovaj dio Eko sela postane nezaobilazna destinacija svim umjetnicima te njihovim udruženjima kako bi zajedno čuvali tradiciju za buduće generacije", ističu iz Natura Art-a.

Trenutni smještajni kapaciteti se nalaze u obližnjoj Vili s pogledom na slapove i brzake ljepotice i jedinstvene rijeke Une. Na raspolaganju je jedan apartman(4+1)-dvije spavaće sobe, kuhinja, dnevni boravak, kupatilu, terasa; te dvije dvokrevetne i jedna trokrevetna soba. Sve sobe su klimatizirane, imaju TV i WI-FI.

Natura Art je samo dio projekta koji se zove Eko selo Natura a koji će imati hotel sa 100 ležajeva, tri bungalova sa po 3 apartman te prateće ugostiteljske sadržaje otvorenog i zatvorenog tipa, kao i adrenalinske staze na obližnjem šumskom području Lohova.

Često nam navrate rafteri te svi zaljubljenici u netaknutu prirodu Nacionalnog parka Una. Ne propustite posjetiti nas i Vi te probati specijalitete s žara te uživati pravom seoskom ambijentu. Mi smo savršeno mjesto za odmor. Posjetite nas i nahranite svoju dušu ljepotom", poručuju iz Natura Art-a.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Putovanja i hrana