Lipa voda - ovogodišnja rezolucija: 100%-tna hidratacija

07.02.2022 09:46:00
lipa voda bihaćka pivovara hidratacija izvor zdravlje

Ostanite hidratizirani. Za sebe birajte čisto, zdravo i sa izvora

Ostanite hidratizirani.

Za sebe birajte čisto, zdravo i sa izvora

Uz pravilnu prehranu, dobre prehrambene navike i redovitu tjelesnu aktivnost za zdravlje je ključna i navika pijenja vode, najzdravijeg pića i medija u kojem se odvija život

Čini oko 60 – 70 posto tjelesne mase odraslog čovjeka i nešto više kod djece te je neophodna i važna za život i zdravlje. Voda sudjeluje u razgradnji i apsorpciji hrane i olakšava probavu, oslobađa organizam od štetnih tvari, izvor je tijelu važnih minerala i elektrolita, regulira tjelesnu temperaturu, služi kao štitnik organa i tijela (zglobova, oka i posteljice nerođenog djeteta u trudnoći) te održava kožu zdravom i usporava starenje.

Voda i naš mozak

Mozak je kompleksan organ.

Sastoji od 75% vode! Unos dozvoljene količine vode može pozitivno utjecati na vaše dnevne rezultate.

Kalcij

Ljudski organizam sadrži oko 1-1,5 kg kalcija od čega se gotovo 99% nalazi u kostima i zubima. To jasno govori o tome da je on potreban za pravilnu strukturu kostiju te neophodan za zdravlje i ljepotu zubi.

Magnezij

Ima ulogu pri stvaranju bjelančevina, kao i kod stvaranja energije i njenog prijenosa, pomaže funkcionisanju živčanog, endokrinog i kardiovaskularnog sistema, kod jačanja kostiju i zubi.

Korištenja vrela:

Lipa voda izvire iz dubina jednog od najčistijih dijelova Bosne i Hercegovine koji je bogat rijekama i poznat po ekološkom razvoju.

Vode u ovom području su veličanstvene, bilo da uživate u ljepoti rijeka ili pijete Lipa vodu

Minerali:

Lipa voda u svom sastavu ima optimalan omjer minerala potrebnih organizmu za normalno funkcionisanje.

  • Kalcij (Ca2+) -101,18
  • Magnezij (Mg2+) -19,36.

Ukupna mineralizacija:

  • 473,57 mg/L

Vrhunskom kvalitetu proizvoda Bihaćka pivovara, prije svega, ima zahvaliti besprijekorno čistoj prirodnoj izvorskoj vodi, kako joj samo ime već kaže Lipa voda, koju crpimo sistemom cjevovoda sa istoimenog izvorišta udaljenog osam kilometara od pogona.

Lipu vodu na taj način iz Bihaćke pivovare distribuiraju ravno u vaše čaše u PET pakovanjima od 0,33l, 0,5l, 1,5l i 5l, te u galonima od 18,9l.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Putovanja i hrana