Lipa voda - tvoja hidratacija u svim situacijama!

14.09.2022 09:20:43
lipa voda bihaćka pivovara voda hidratacija

Pobrinite se za hidrataciju iznutra i izvana

Pobrinite se za hidrataciju iznutra i izvana

Voda čini prosječno od 65 do 70% mase odraslog čovjeka. Kada organizmu nedostaje vode, stanice se isušuju te se ubrzava njihovo starenje i odumiranje

Pijte 8 čaša vode dnevno kako biste osigurali adekvatnu hidrataciju. Zapamtite da je potrebno piti više vode za vrijeme visokih temperatura jer tada gubite više tekućine iz organizma.

Kalcij

Ljudski organizam sadrži oko 1-1,5 kg kalcija od čega se gotovo 99% nalazi u kostima i zubima. To jasno govori o tome da je on potreban za pravilnu strukturu kostiju te neophodan za zdravlje i ljepotu zubi

Magnezij

Ima ulogu pri stvaranju bjelančevina, kao i kod stvaranja energije i njenog prijenosa, pomaže funkcionisanju živčanog, endokrinog i kardiovaskularnog sistema, kod jačanja kostiju i zubi.

Korištenja vrela

Lipa voda izvire iz dubina jednog od najčistijih dijelova Bosne i Hercegovine koji je bogat rijekama i poznat po ekološkom razvoju.

Vode u ovom području su veličanstvene, bilo da uživate u ljepoti rijeka ili pijete Lipa vodu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Putovanja i hrana