Doživite najljepše iftare u Malak Regency hotelu

21.04.2022 10:18:01

Iftari pripremani od domaćih proizvoda sa Malak Farme.

Seljak, Mljekar i Mesar sa Malak Farme donesoše proizvode za pripremu ukusnih iftara

Vrijedni tim kuhinje Malak Regency Hotela mjesecima prije početka mjeseca ramazana pronalazi, isprobava, osmišljava i unaprijeđuje recepte za iftare koje pripremaju svojim dragim gostima.

Malak Regency Hotel osjeća veliku odgovornost i profesionalnu obavezu da svojim gostima ponudi uvijek samo najbolje, a tokom mjeseca ramazana ova odgovornost je još veća, a obaveza slađa.

Zajedno sa kolegama iz nabavke obilaze dobavljače i biraju najkvalitetnije sastojke za svoja jela.

Iftari pripremani od domaćih proizvoda sa Malak Farme

Ove godine postoji neopisiva sreća jer su sada tu Seljak, Mljekar i Mesar sa Malak Farme.

Mljekar sa Malak Farme za pripremu iftara donosi mladi sir, Farmerov namaz, kriška sir, kajmak, maslac, jogurt i domaće mlijeko. Iz Malak-a Toplo preporučuju topu, koju pripremaju po posebnoj recepturi od Mljekarovih proizvoda.

Mesar sa Farme donosi svježu domaću teletinu, junetinu i jagnjetinu, od kojih se pripremaju bosanski kolačići u kajmaku, hadžijski ćevap, dinstanu junetinu, teleće pečenje i jela dana po izboru šefa kuhinje. Mesar donosi i tradicionalno pripremano suho meso, sudžuk i stelju.

Seljak proizvodi organski špinat sa Farme, od kojeg se pravi zeljanica, a tu su i Seljakove mix salate.

Tradicionalni bosanski iftari sa šarmom orijenta

Somuni i peciva koji se služe na iftarima su proizvod vrlog pekarskog tima Malak Regency Hotela. Recept za somun je tajna njihovog pekara, a po somunima su iftari u Malak Regency Hotelu posebno prepoznatljivi.

Vrijedne kolegice iz slastičarne zaslade ponudu iftara tradicionalnom ponudom bosanskih agdali kolača: baklavom, hurmašicom, ali i svježim voćem. Kao vrhunac ponude slatkog programa na iftarima tu je muhalebija, desert sa Istoka, koji je proglašen za jedan od najljepših slatkiša na svijetu. Muhalebija je orijentalni puding spreman od ružine vodice i posut pistacijama.

"Biti milost svima sa kojima dolazimo u kontakt"

Ključne sastojke Malak Regency iftara otkrivamo na kraju, a to su milost, ljubaznost i toplina, kao ključne odlike kako se osoblje odnosi prema gostima. Vizija Malak Regency Hotela je: "Biti milost svima sa kojima dolazimo u kontakt". Gosti posebno ističu profesionalnost i ljubaznost konobarica i konobara, koji daju dodatni domaćinski i gospodski ambijent ukupnom iskustvu gostiju.

"Volimo reći da je poslije iftara u vašem domu, najljepši iftar u Malak Regency Hotelu."

Iftar u Malak Regency Hotelu se ne može na pravi način predstaviti fotografijom, videom ili tekstom, da biste istinski doživjeli sve ovo što vam pokušavamo predstaviti trebate doći. 

Za rezervaciju pozovite na kontakt broj 061/475-358 ili pišite na e-mail adresu info@malakregency.ba.

U hotelu se nalazi abdesthana i mesdžid, u kojem gosti mogu obaviti namaz. Svi gosti koji dođu imaju obezbijeđen besplatan parking ispred hotela.

Dobro došli na divne iftare u Malak Regency Hotelu.

PODIJELI:
TAGOVI: Malak regency hotel iftar ramazan

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Putovanja i hrana