Posjetite Zlatni Prag sa Hazre Toursom za samo 229 KM

07.06.2019 09:10:27

Ukoliko niste imali prilike da posjetite ovaj evropski dragulj, biće dovoljno da kontaktirate Hazre Tours.

POLAZAK: 25.10.2019.                                       

POVRATAK: 28.10.2019.

Prag, nekada zvan gradom stotinu tornjeva, Zlatnim gradom, majkom svih gradova… Ukoliko niste imali prilike da posjetite ovaj evropski dragulj, biće dovoljno da stanete na zidine nekog od praških dvoraca i da vidite i osjetite beskrajno prostranstvo i panoramu koja će vas ostaviti bez daha.

Cijena – 229 KM

Cijena za prijave i uplate avansa do 25.09 - 209 KM

PROGRAM PUTOVANJA:

1.DAN-BiH-PRAG- 25.10.2019 - PETAK

Polazak putnika autobusom , iz Tuzle(BCC) u 18.30h, iz Srebrenika u 19:00h ispred hotela Park. Polasci još iz Živinica, Lukavca, Gračanica, Gradačca i Orašja. Noćna vožnja preko Hrvatske, Mađarske... sa usputnim pauzama.

2.DAN-PRAG- 26.10.2019 – SUBOTA

Dolazak u Prag predviđen je u podnevnim satima. Obilazak PRAŠKOG DVORCA (fakulttivno) na HRADČANIMA. Obilazimo ŠPANSKU SALU, monumentalnu građevinu iz X vijeka, katedralu SVETOG VITA sa kapelom SV. VACLAVA i grobnicama čeških kraljeva, staru KRALJEVSKU PALATU, VLADISLAVLJEVU DVORANU, baziliku SV.ĐORĐA i ZLATNU ULICU  sačuvanog izgleda iz XVI veka. Nastavak razgledanja kroz Malostranske namjesti. Prelazimo Vltavu KARLOVIM MOSTOM; STARA KULA na mostu i spomenik KARLU IV.  Karlovom ulicom dolazimo na STAROGRADSKI TRG sa čuvenim astronomskim satom “ORLOJ”; praški geto - JEVREJSKA ČETVRT sa desetak sinagoga, VACLAVSKE NAMJESTI, nacionalni MUZEJ, nacionalno POZORIŠTE i čuvena BARUTNA KULA. Smještaj u hotel (Best Western Amedia Praha 3*), noćenje.

3.DAN-PRAG - 27.10.2019 - NEDJELJA

Doručak, ( fakultativni) cjelodnevni izlet za KARLOVE VARY. Karlove Vari su mondensko mjesto  udaljeno 125 km od Praga, banja   koju su  posjećivali Franc List, Gete, Marks. Dok se autobusom približavate banji  i ne pomišljate kakva ljepota Vas čeka. Obilazak (12 termalnih izvora, hotel Pup, Vridlo, stara pijaca, kolonada, Ruska pravoslavna crkva), Povratak u Prag oko 16.00 časova. Slobodno vrijeme, noćenje.

4.DAN-PRAG-BiH - 28.10.2019 - PONEDJELJAK

Doručak, odjava iz  hotela i odlazak na fakultativni izlet  na jednosatnu plovidbu Vltavom . Doživite jedinstveni osjećaj krstarenja ovom magičnom rijekom i upoznajte se sa glavnim  znamenitostima grada.  Polazak za BIH u popodnevnim satima, pored Bratislave, Budimpešte, Mohača i Osjeka sa usputnim zadržavanjima radi odmora. Dolazak u BiH predviđen je u kasnim večernjim satima.

ARANŽMAN RAĐEN NA BAZI 40 OSOBA

Napomene:

  • Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili putem agencije)
  • Za realizaciju fakultativnih izleta minimalan broj prijavljenih je 30 osoba.
  • Krajnji rok za obavještenje o otkazu putovanja je 15 dana prije planiranog polaska
  • Redoslijed prijava određuje i raspored sjedita u autobusu
  • Organizator putovanja ne snosi odgovornost za stvari i prtljag putnika u toku putovanja i u samim hotelima. Putnik može da osigura svoj prtljag kod nadležnih osiguvarajućih kuća po uslovima istih
  •  Putnici se mole da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i drugim ličnim stvarima u  toku  trajanja  aranžmana.  Svaki  putnik  je  dužan  samostalno  provjeriti  važnost  svojih dokumenata i provjeriti zakonske regulative oko ulaska u zemlje evropske unije.

Aranžman obuhata:

  • prevoz autobusom turističke klase (audio i video oprema) na navedenoj relaciji, prema programu
  • smeštaj u 1/2, 1/3  sobama u hotelu 3* u Pragu, na bazi 2 noćenja sa doručkom (doručak – švedski sto)
  • vodič- pratilac tokom putovanja
  • troškovi organizacije
  • PDV                  

Aranžman ne obuhvata:

  • Razgled Praga u pratnji stručnog vodiča 10 eura               
  • Krstarenje Vitavom 15 eura
  • Izlet u Karlove Vari 25 eura u pratji turističkog vodiča (prevoz +vodič)
  • Individualni troškovi putnika
  • Doplata za jednokrevetnu sobu 18 eura po noćenju
  • Fakultativne posjete i ulaznice za muzeje
  • PZO 8KM, osobe preko 60 godina plaćaju duplu polisu osiguranja

 

PODIJELI:
TAGOVI: putovanje odmor prag hazre tours

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Putovanja i hrana