Centrotrans vas vodi u magični Dubai!

17.09.2019 09:55:17
Centrotrans vas vodi u magični Dubai!

Doživite čari najmodernije arhitekture na planeti, raskošne palete luksuznih hotela, vrhunskih klubova i barova.

Okupan suncem tokom cijele godine, Dubai je elitna turistička destinacija. Doživite čari najmodernije arhitekture na planeti, raskošne palete luksuznih hotela, vrhunskih klubova i barova.

Okružen toplim morem s jedne strane i beskrajnom romantičnom pustinjom s druge strane, Dubai privlači sve,od turista do poslovnih ljudi, koji u ovom glamuroznom gradu kontrasta, u egzotičnom dodiru Istoka i Zapada, uvijek mogu pronaći nešto što de im probuditi radoznalost i maštu.

PROGRAM PUTOVANJA

1.DAN, 22.11.2019. (PETAK), SARAJEVO – DUBAI

Okupljanje putnika na Sarajevskom aerodromu u 14.30h. Let broj FZ 762 avio kompanije Fly Dubai za Dubai u17:25h. Slijetanje na međunarodni aerodrom Dubai u 02.00*. Nakon pasoških i carinskih formalnosti slijedi transfer do hotela u Dubaiju. Smještaj i noćenje.

* Slijetanje 23.11.2019 u 02.00h poslije ponoći.

2. DAN, 23.11.2019. (SUBOTA), DUBAI

Doručak. Nakon doručka slijedi odlazak na cjelodnevno fakultativno razgledanje grada (uz doplatu). Razgledanje obuhvata stari i novi dio grada i započinje razgledanjem starog dijela grada i odlaskom do tvrđave Fahidi u kojoj se nalazi u muzej Dubaija koji predstavlja pravo putovanje u historiju. Nastavak vožnje do obale Jumeirah (Džumeira), najpoznatijeg i najluksuznijeg područja u Dubaiju. Odlazak do najluksuznijeg hotela na svijetu, Burj Al Araba (Burdž el Arab), i stanka za fotografiranje ispred hotela. Odlazak na Palm Island, umjetno stvoreno ostrvo u obliku palme, na kojem se nalaze luksuzne privatne rezidencije i luksuzni hoteli poput hotela Atlantis The Palm (pauza za fotografisanje).

Razgledanje nastavljate odlaskom do marine gdje ćete se odmoriti i osvježiti a zatim preko najšire ulice Šejh Zejdi kroz novi Dubai otići do najviše građevine na svijetu, tornja Burj Khalifa (828 m, mogućnost posjete uz doplatu). Razgledanje završavate posjetom najvećem i najposjećenijem shopping centru na svijetu – Dubai Mall. Mall je glavna atrakcija Dubaija! Zahvaljujući raznovrsnom sadržaju, "Dubai Mall“ je postao najposjećeniji tržni centar na svijetu. Godišnje ga posjeti više od 65 miliona ljudi! Otvoren je 2008. godine, u sklopu kompleksa vrijednog 20 milijardi dolara, čiji su dio i Burdž Halifa i Dubai fontana. Ono što ga izdvaja od ostalih nisu prodavnice luksuznihbrendova, već obilje propratnog sadržaja. Na prostoru od 1.124.000 kvadratnih metara, pored 1.200 butika, nalaze se i tematski zabavni parkovi, 22 kina, hotel sa 250 soba, replika čuvene londonske ulice Regent, klizalište, skijalište, akvarijum, vodopad, fontane... Zanimljiv je podatak da se u njemu dešava više pješačkog saobraćaja nego na Ajfelovom tornju, Nijagarinim vodopadima i Diznilendu zajedno. Ispred Dubai Malla, na vještačkom jezeru, nalazi se još jedna veleljepna građevina - najveća fontana na svijetu. Izgradnja ove 275 metara duge vodene skulpture koštala je 218 miliona dolara. Fontana je osvijetljena sa 6.600 reflektora i 25 projektora u boji. Izbacuje mlaz vode do 73 metara visine, a snopovi svjetlosti koje stvara mogu se vidjeti i na 32 kilometara udaljenosti. Ova nesvakidašnja igra vode, svjetlosti i boja praćena je muzikom - tradicionalnim arapskim numerama i modernim svjetskim hitovima. Prije povratka u hotel, slobodno vrijeme za shopping i promatranje magičnih fontana. Noćenje.

3. DAN, 24.11.2019. (NEDJELJA),DUBAI

Nakon doručka slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Centrotrans vam predlaže odlazak u neki od novootvorenih tematskih parkova (IMG Worlds of Adventure, Butterfly Garden). U popodnevnim satima mogućnost odlaska na fakultativni izlet - jeep safari s večerom (uz doplatu). Očekuje vas prava adrenalinska zabava tokom vožnje terenskim vozilima kroz zlatno-crvene pješčane dine. Prije večere u beduinskom kampu, mogućnost surfanja na dinama, jahanja deva iukrašavanje kože kanom. Uživanje u nezaboravnom zalasku sunca uz dobru hranu, piće (uključeno u cijenu) i ples trbušnih plesačica uz ritmove beduinske muzike. Povratak u Dubai. Noćenje.

4. DAN, 25.11.2019. (PONEDJELJAK), DUBAI – ABU DHABI –DUBAI

Doručak. Nakon doručka odlazak na fakultativni cjelodnevni izlet u Abu Dhabi (uz doplatu), glavni grad Ujedinjenih Arapskih Emirata, a smatraju ga i jednim od najmodernijih gradova na svijetu. Abu Dhabi je grad kojinudi kilometre čistih pješčanih plaža i više od 200 malih ostrva razasutih ispred obala grada. Posjetit ćemo jednu od najvećih novosagrađenih džamija na svijetu koja prima 40.000 vjernika, zatim ćemo se provesti kroz rezidencijalne kvartove grada, zaustaviti se u Heritage Village – kompleksu u kojem ćete na jednom mjestu vidjeti sve ono što karakterizira ovo područje, od historije do lokalnih običaja. Odlazak do modernog trgovačkog centra i slobodno vrijeme za ručak ili kupovinu. Povratak prema Dubaiju u poslijepodnevnim satima uz zaustavljanje i kraći obilazak nove atrakcije Abu Dhabija – Ferrari World. Noćenje u hotelu.

5. DAN, 26.11.2019. (UTORAK), DUBAI (MIRACLE GARDEN+GLOBAL VILLAGE)

Doručak. Nakon doručka  fakultativni odlazak u Miracle Garden i Global Village. Odlazak do jednog od najljepših vrtova na svijetu – Dubai Miracle Garden. Park je otvoren 2011.godine, i od tada je jedan od najvećih parkova, sa preko 50 miliona raznobojnog cvijeća. Nakon Miracle Gardena, nastavljamo do Global Village, vodećeg festivalskog parka u svijetu za kulturu, shopping i zabavu. Global Village se sastoji od 27 paviljona raznih zemalja svijeta (Kina, Tajland, Turska, Rusija, Egipat, Maroko, Indija, Pakistan ..) Global Village je domaćin i paviljona Bosna i Hercegovina & Balkan gdje imate veliki izbor autentičnih proizvoda iz BiH, live nastupe, tradicionalnu gastronomsku ponudu ... U večernjim satima mogućnost fakultativnog izleta Dhow Marina Cruise. (uz doplatu). Povratak u hotel. Noćenje.

6. DAN, 27.11.2019. (SRIJEDA), DUBAI –SARAJEVO

Nakon ranog doručka slijedi transfer do aerodroma. Direktan let FZ-761 za Sarajevo u 13.00h sa dolaskom u Sarajevo u 16.15h. Kraj putovanja.

CIJENA: 1.299,00 KM (apt takse uključene u cijenu!) za rezervacije do 31.05.2019

Cijena nakon 31.05.2019 iznosi 1.399,00 KM.

U cijenu je uključeno:

  • Povratna avio karta na relaciji Sarajevo- Dubai -Sarajevo (ekonomska klasa, dozovoljeni prtljag 20kg po osobi, ručn prtljag 7kg po osobi. Svaki dodatni prtljag se posebno naplaćuje),
  • Sve aerodromske takse,
  • 5 noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu COURTYARD BY MARRIOTT 4* ilisličan

 https://www.marriott.com/hotels/travel/dxbcb-courtyard-al-barsha-dubai/

  • Bus transferi na relaciji aerodrom-hotel-aerodrom,
  • Kompletna organizacija putovanja i usluge vodiča na našem jeziku tokom boravka u Dubai-u

U cijenu nije uključeno:

  • Viza za UAE 180,00 KM (potrebna jasna kopija pasoša - važnost pasoša minimum 6 mjeseci nakon

povratka sa putovanja; skenirana slika u boji; rok za izdavanje vize je 10 radnih dana; putnici sa

pečatom države Izrael u pasošu ne mogu dobiti vizu),

  • Boravišna taksa (Tourism Dirham) 15,00 AED (cca 8,00 KM)/soba/noćenje - plaća se na licumjesta),
  • Fakultativni izleti i napojnice (plaćaju se na licu mjesta kod našeg predstavnika u USD ili EUR, minimalno 15 putnika

za realizaciju fakultativnih izleta)

  • Putničko-zdravstveno osiguranje 12,00 KM za osobe do 60 godina. Za osobe od 60 do 70 godina plaća se dupla

polica osiguranja (24,00 KM).

  • Doplata za jednokrevetnu sobu 490,00 KM

Kalkulacija je rađena na bazi minimum 20 putnika i kursa: 1 USD = 1,70 KM. Centrotrans agencija zadržava pravo otkaza putovanja 5 dana prije polaska, ukoliko ne bude dovoljan broj prijavljenih putnika. Agencija ne odgovara za bilo kakvo kašnjenje ili otkazivanje letova, ili gubljenje ličnog prtljaga. Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili uplaćeno putem agencije) bez obzira da li podliježe procesu viziranja bh pasoša ili ne.

Za putovanje važe Opći uslovi putovanja. Preporučujemo pročitati ih na ovom linku:

http://centrotours.ba/uimages/OPCI_USLOVI_PUTOVANJA.pdf

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Putovanja i hrana