Profiferm kvasac za savršeno dizano tijesto!

30.11.2020 08:54:51
Profiferm kvasac za savršeno dizano tijesto!

Tijekom pečenja kruha, toplina aktivira proces fermentacije, koji završava kada temperatura u pećnici dosegne 50 °C.

Jeste li znali?

Čovjek je koristio kvasac prije nego je naučio pisati. Kvasac je ovalna ili kuglasta jednostanična gljivica, nevidljiva golim okom, koja pripada grupi mikroorganizama.

Postoji više vrsta kvasca od kojih je moguće proizvesti kruh, pivo, vino, žestoka alkoholna pića ili gorivo na bazi etanola. Znanstveno ime najpoznatijeg soja kvasca je Saccharomyces cerevisiae. Ovaj je soj vrlo jak i sposoban za fermentaciju. Češće se naziva pivski kvasac i pekarski kvasac. Tijesto za kruh sastoji se od vode, brašna, soli i kvasca. Tijekom fermentacije kvasci pretvaraju šećere u ugljični dioksid, koji kruhu daje volumen, i alkohol, koji ispari tijekom pečenja. Kvasci proizvode i aromatične spojeve koji kruhu daju specifičan okus i aromu. Tijekom pečenja kruha, toplina aktivira proces fermentacije, koji završava kada temperatura u pećnici dosegne 50 °C.

Iz svoje bogate ponude DDI d.o.o. izdvaja Uniferm kvasac - Profiferm

Uniferm je njemačka tvrtka s tradicijom od 250 godina u proizvodnji kvasca. Ovaj brand jamči sigurno razvijanje tijesta pri fermentaciji zbog svoje snage konstantnog dizanja kvasca. Pored svoje kvalitete nude i inteligentno osmišljen način pakiranja koje omogućuje lakše doziranje, te cijene pristupačne velikim i malim pogonima.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Putovanja i hrana