Salted Caramel Budino - počastite nepce uz savršen mix soli i šećera!

01.12.2020 09:19:37
Salted Caramel Budino - počastite nepce uz savršen mix soli i šećera!

Idealan za ljubitelje karamele.

Kafa je jedan od najbitnijih napitaka koji predstavlja jednu vrstu povrata energije.

Najčešće se uzgajaju dviije vrste kafe, arabica, i manje sofisticirana robusta.  Otvorenjem američke franšize Caribou Coffee, arabica je došla i na naše tržište.  Arabica je jedina vrsta koja daje kafu visoke kvalitete bez aditiva. Mnogo je aromatičnija i ima karakterističnu aromu koji uključuje sve , od cvijetnih, citrusnih , do karamelnih i čokoladnih nota.

Od velikog izbora koji nam Caribou pruža, danas Vam predstavljamo jedno od najpoznatijih Caribou napitaka: Salted Caramel Budino.

Ovaj  napitak se pravi od espressa u kombinaciji sa istopljenim karamel sosom i komadićima soli i šećera. Bogata slatkasto-slana aroma espressa je prelivena šlagom i karamel topingom. Zanimljivost okusa je u miksu soli i šećera. Aroma koja koja je slatka, a u isto vrijeme i slana.

Ovaj napitak  možete tražiti sa nekim od drugih mliječnih opcija kao što je kokosovo mlijeko, bademovo mlijeko, sojino mlijeko, mlijeko bez laktoze i mix badem-kokos mlijeko.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Putovanja i hrana