Glovis dječija igrališta

04.08.2021 08:39:50

Da bi se igrala slobodno, djeca bi trebala da se osjećaju sigurno, a da bi se razvijali, moraju pomjerati svoje granice.

Da bi se igrala slobodno, djeca bi trebala da se osjećaju sigurno, a da bi se razvijali, moraju pomjerati svoje granice. To je ključan dio razvoja psihičkih i fizičkih sposobnosti, to je način učenja, percipiranja i savladavanja rizika.

Igra na dječjem igralištu bi trebala pružati raznolike mogućnosti koje djetetu omogućavaju:

  • motorički razvoj na način da se priušti što više aktivnosti – penjanje, balansiranje, hvatanje, puzanje, vješanje, njihanje, skakanje, kotrljanje, trčanje, klizanje itd
  • mogućnost donošenja odluka poput donošenja odluka o nastavku aktivnosti, promjeni aktivnosti, iniciranje drugačije aktivnosti itd
  • mogućnosti za učenje npr o vezama između fizičkih objekata, prostora i sebe samih, rješavanje problema, manipulacija
  • mogućnosti za maštanje kroz zamišljenje igre i razne asocijacije
  • mogućnosti za socijalan razvoj kroz interpersonalne interakcije, igre s pravilima, razvoj samosvijesti, emocionalni razvoji komunikacijske vještine.

Glovis igrališta su napravljena kako bi zadovoljila navedene  principe, osiguravajući sigurno i izazovno igralište za djecu.

PODIJELI:
TAGOVI: Glovis dječija igrališta

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Slobodno vrijeme