Utakmice saudijske lige

Fudbalska poslastica za korisnike Telemacha BH

08.09.2023 14:15:59
Sportska dešavanja u Saudijskoj Arabiji

Saudijska liga ekskluzivno na Sport Klub kanalima u HD formatu

Pažnja svjetske fudbalske javnosti snažno je usmjerena ka sportskim dešavanjima u Saudijskoj Arabiji. Basnoslovne cifre uložene u, do nedavno, posve nezanimljive klubove, višemilionski transferi evropskih fudbalskih superzvijezda i najava Saudijaca da će se plasirati među deset najjačih svjetskih liga do kraja 2030. godine garantuju spektakularne mečeve i dobru zabavu pred malim ekranima. 

Utakmice saudijske lige, koja donosi novu eru vrhunskog fudbala, na kanalima Sport Kluba u narednim godinama ekskluzivno će moći pratiti i gledatelji u Bosni i Hercegovini, korisnici EON i Total TV servisa kompanije Telemach BH. 

Ova fudbalska poslastica za gledatelje rezultat je potpisivanja ugovora o ekskluzivnim pravima za prenose utakmica ovog prvenstva u našoj zemlji i regionu koji je sa Prvom ligom Saudijske Arabije potpisala United Media, vodeća medijska kompanija u jugoistočnoj Evropi u okviru koje u Bosni i Hercegovini posluje kompanija Telemach BH i njeni servisi EON i Total TV, a medijske sadržaje emituju televizije i portali N1 i Nova BH.

Jedan od ključnih faktora nagle popularnosti Lige Saudijske Arabije jeste dolazak velikog broja poznatih fudbalera u najveće klubove ove zemlje. Sve je krenulo od Cristiana Ronalda, nakon kojeg su stigle i druge zvijezde: Karim Benzema, Neymar, Roberto Firmino, Marcelo Brozović, N'Golo Kante, Sadio Mane i mnogi drugi. Za saudijske klubove su od ovog ljeta zaigrala i dvojica bh. reprezentativaca, Gojko Cimirot i golman Ibrahim Šehić, što je dodatni razlog za gledanost ove lige u BiH. 

United Media je u posljednjih nekoliko mjeseci osigurala brojne ugovore za takmičenja koja će se emitovati na Sport Klubu među kojima je i nastavak saradnje s Euroligom i Eurokupom kao i Moto GP-om uz nove ugovore za ekskluzivne prenose Endesa Liga, Primeira Liga i Rukometne Bundeslige. Wimbledon, Formula 1, FIBA Basketball World Cup, utakmice NCAA košarkaške i lige američkog fudbala samo su dio bogatog sadržaja na SK kanalima tokom ove godine.

Sport Klub kanali dostupni su u najkvalitetnijoj HD rezoluciji jedino u programskim šemama Telemacha BH, na platformi EON u sportskom asortimanu od pozicije 201, te Total TV od pozicije 151.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Slobodno vrijeme