Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 11.06.2020. 15:58

Nabavka usluga obezbjeđenja prenoćišta na području grada Mostara

Izvor: Akta.ba, 10.06.2020.

Bosna i Hercegovina

Uprava za indirektno-neizravno oporezivanje

 

Broj: 01-16-12-1322-1/20

Banja Luka, 08.06.2020.godine

POZIV ZA DOSTAVLJANJE PONUDA

VRŠENJE USL UGE OBEZBJEĐENJA PRENOĆIŠTA NA PODRUČJU GRADA MOSTARA ZA

POTREBE UIO

Aneks II dio B

 

POZIV ZA DOSTAVLJANJE PONUDA

U ime Uprave za indirektno/neizravno oporezivanje pozivamo vas da dostavite ponudu u postupku dodjele ugovora za vršenje usluge obezbjeđenja prenoćišta na području grada Mostara, za potrebe UIO.

Ponuđači podnose ponude za sudjelovanje na način i u formi koju nalaže ugovorni organ u ovom Pozivu. Ugovorni organ pregleda ponude za sudjelovanje koje su pristigle od ponuđača sukladno odredbama čl. 45., 46.i 50. Zakona o javnim nabavama BiH i potvrđuje da li su ponuđači kompetentni za izvršenje ugovora uzimajući u obzir: a) ličnu situaciju kandidata, b) sposobnost za obavljanje profesionalne djelatnosti, i c) tehničku i/ili profesionalnu sposobnost. Ugovorni organ nakon toga vrši odabir ponuđača, koji su zadovoljili kvalifikacione uvjete.

Nakon utvrđivanja kvalifikacije ponuđača koji su zadovoljili minimalne zahtjeve, a ugovorni organ ima određenih nejasnoća po predmetnoj nabavci, ponuđači se pozivaju da pristupe fazi pregovaranja.

Predmet pregovaranja je ponuđena cijena iz aneksa 2. TD., kao i tehnički, ekonomski, pravni i drugi aspekti ugovora.

Procedura javne nabavke će se obaviti u skladu sa Pravilnikom o postupku dodjele ugovora o uslugama iz Aneksa II Dio B Zakona o javnim nabavkama („Službeni Glasnik ВШ“ br. 104/14).

Poziv za dostavljanje ponuda je objavljen dana 10.06.2020. godine na web stranici ugovornog organa- Uprave za indirektno/neizravno oporezivanje.

Nema privrednih subjekata koji ne bi mogli učestvovati u ovom postupku javne nabavke u skladu sa članom 52. Zakona.

Poziv za dostavljanje ponuda je na raspolaganju na web stranici UIO.

 

1. OPŠTI PODACI

1.1. PODACI O UGOVORNOM ORGANU

Naziv ugovornog organa: UPRAVA ZA INDIREKTNO/NEIZRAVNO OPOREZIVANJE

Adresa: BANJA LUKA, BANA LAZAREVIĆA BB

Identifikacioni broj (JIB): 4402011930000

Telefon: 051/335-100

Faks: 051/335-338

 

2. KONTAKT INFORMACIJE

2.1. Lica koja su ovlaštena da vode komunikaciju u ime Ugovornog organa sa dobavljačima:

- Radmila Mikulić tel. 051/335-224, e-mail: radmila.mikulic@uino.gov.ba

- Aldin Sedić, tel. 051/335-153, e-mail: aldin.sedić@uino.gov.ba

Adresa za komunikaciju: Uprava za indirektno/neizravno oporezivanje, Središnji ured, Grupa za javnu nabavku Ul. Bana Lazarevića bb, 78 000 Banja Luka.

Ponuđači se upozoravaju da potrebnu komunikaciju i informacije u vezi sa postupkom javne nabavke, mogu da dobiju isključivo od lica ovlaštenih za komunikaciju i to radnim danom (od ponedjeljka do petka) u vremenu od 8,00-16,00 sati, u protivnom drugi način korespodencije Ugovorni organ ne smatra validnim.

Ponuđač je u obavezi da sve podatke koje dostavi kao način komunikacije u ime ponuđača navedenih u Aneksu 2. (kontakt osoba, telefon, faks, e-mail), budu dostupni Ugovornom organu za vrijeme radnog vremena i u toku cijelog postupka javne nabavke u predmetnom postupku.

 

3. OPIS PREDMETA JAVNE NABAVKE

3.1.1    Predmet nabavke je vršenje usluge obezbjeđenja prenoćišta na području grada Mostara za potrebe UIO. 

Predviđena je sukcesivna nabavka hotelskog smještaja za uposlenike UIO.

Izvršenje usluga će se odvijati po cijenama iz obrasca za cijenu ponude-aneks 2. Poziva.

Procjenjena vrijednost nabavke je 12.000,00 KM bez PDV.

CPV kod broj: 55110000-4-Usluge hotelskog smještaja

Sredstva za javnu nabavku planirana su u Budžetu Uprave za indirektno oporezivanje na poziciji 613114.

3.1.2.   Tehnička specifikacija

Minimalna tehnička opremljenost smještaja u ponuđenom objektu mora da sadrži:

tip smještaja: smještaj u jednokrevetnim sobama: da u svakom trenutku ima na raspolaganju najmanje 5 jednokrevetnih soba, koje su na raspolaganju službenicima UIO.

smještaj u hotelu kategorije sa najmanje četiri zviiezdice.

usluga noćenje sa doručkom, u koje su uračunati i svi pripadajući troškovi (boravišnataksa, osiguranje i svi ostali troškovi),

da su sobe opremljene: klima uređajima (tako daje osigurano grijanje i hlađenje), da su sobe opremljene: besplatan pristup internetu i Wi -Fi u sobama i svim prostorijama hotela, da su sobe opremljene: kablovskom TV, da su sobe opremljene: kupatilom,

da hotel posjeduje restoran (za doručak), koji je u sklopu objekta / hotelske jedinice,

da hotel posjeduje obezbjeđena parking mjesta sa 24-časovnim fizičkim obezbjeđenjem,

da hotel koji je predmet ponude posjeduje salu za sastanke za min. 20 sjedećih mjesta, projektor i platno za projektiranje slike,

Ponuda ponuđača mora da sadrži sve zathjeve iz ove tehničke specifikacije koji su uključeni u cijenu ponude. Mjesto pružanja usluge: hotel izabranog ponuđača.

3.1.3 Rok početka pružanja usluge: Odmah po potpisivanju ugovora Naručilac vrši rezervaciju prenoćišta tako što ponuđaču najmanje 24 sata prije potrebne usluge, pismeno ili elektronskom poštom upućuje zahtjev za rezervaciju smještaja i prenoćišta.

Izvršilac je u obavezi da u roku 2 sata nakon dobivenog zahtjeva od strane naručioca za rezervaciju prenoćišta, pismeno putem faksa ili elektronskom poštom potvrdi ugovornom organu traženu rezervaciju.

3.1.4.   Obrazac za cijenu ponude je popunjen kako je dato u Aneksu 2. Poziva za dostavljanje ponuda.

3.1.5.   Način i rok plaćanja: U roku od 60 dana po ispostavljenoj fakturi za izvršenu uslugu prenoćišta, shodno rasporedu plaćanja obaveza UIO kod Ministarstva fmansija i trezora BiH.

Plaćanje se vrši sukcesivno, po izvršenju svake pojedinačne usluge, na osnovu uredne fakture koju Dobavljač dostavlja Naručiocu po svakoj pruženoj usluzi nabavke hotelskog smještaja.

3.1.6.   Količina usluga koje su predmet javne nabavke: Količina data u Aneksu 2. Poziva za dostavljanje ponuda predstavlja okvirnu količinu, pa će se u zavisnosti od stvarnog stanja na terenu i potreba naručioca, usluge količinski po stavkama izvoditi prema zahtjevima naručioca po jediničnim cijenama datim u ponudiprvorangiranog ponuđača. Ukupna ponuđena cijena iz ponude koristit će se u svrhu vrednovanja pristiglih ponuda i odabira najpovoljnije/prvorangirane ponude. Ugovor će se zaključiti na period do jedne godine od dana zaključivanja ugovora ili do dostizanja financijskog limita procijenjene vrijednosti javne nabavke.

3.1.7.   Način sprovođenja kontrole predmetne usluge:

Kontrola i ovjera izvršenih usluga će se vršiti od strane organizacione jedinice koja je izvršila narudžbu za uslugu smještaja.

3.1.7.   Period na koji se zaključuje ugovor

Ugovor će se zaključiti na period do jedne godine, računajući od dana potpisivanja ugovora. Usluge će se vršiti sukcesivno u ugovorenom periodu, a shodno potrebama ugovornog organa.

 

4. KRITERIJ ZA IZBOR PONUDE

Izbor najpovoljnijeg ponuđača će se vršiti na osnovu kriterija „ekonomski najpovoljnija ponuda“. Metodologija vrjednovanja ponuda u skladu sa kriterijem „ekonomski najpovoljnija ponuda“ je sljedeća:    Ugovor se

dodjeljuje kvalifikovanom ponuđaču koji je dostavio najbolje ocijenjenu prihvatljivu ponudu u skladu sa niže navedenim kriterijima. U slučaju istog broja bodova kod dva ili više ponuđača, prednost se daje ponudi koja ima nižu cijenu.

Kriterij umi za evaluaciju (vrjednovanje) ponuda su:

1. Cijena          85%

2. Operativni troškovi 15%

Bodovi se dodjeljuju u skladu sa sljedećom formulom:

T = P + G

Pri čemu je:

T - ukupan broj bodova,

P - broj bodova koji je dobio ponuđač za ponuđenu cijenu,

G - broj bodova koji je ponuđač dobio za operativne troškove.

1. Cijena 85%

Ponude ponuđača koji nude više cijena biće odbačene.

Maksimalni broj bodova (85) će se dodijeliti ponuđaču koji je predložio najnižu cijenu prema sljedećoj formuli:

Р=Р1/ Pt x85, pri čemu je:

P: broj bodova koji je ponuđač dobio za ponuđenu cijenu,

Pl: najniža cijena koja je ponuđena u postupku nabavke,

Pt: cijena koja je predložena u ponudi koja je predmet ocjene,

(85: maksimalan broj bodova koji je dodijeljen ponuđaču koji je ponudio najnižu cijenu).

2. Operativni troškovi 15%

Ponuđači su dužni dostaviti operativne troškove - udaljenost, izraženo u kilometrima, koja se računa od ponuđenog objekta za smještaj do sjedišta ugovornog organa RC Mostar, Rodoč bb i nazad do objekta ponuđača (podrazumjeva se udaljenost u oba smjera, izraženo u kilometrima).

Maksimalni broj bodova (15) za operativne troškove (G) će se dodjeliti dobavljaču koji je ponudio najmanju udaljenost u skladu sa podkriterijem, izračunatim prema sljedećoj skali:

do 16 km

15

od 16,1 km do 20 km

4

20,1 km do 25 km

1

više od 25,1 km

0

 

4.1. Pregovori

Ugovorni organ zadržava pravo da pozove ponuđače na pregovore nakon prijema ponuda, ukoliko ocijeni na osnovu dostavljenih ponuda da su pregovori neophodni. Pregovori će se sprovoditi u skladu sa članom 9. Pravilnika, a svi ponuđači koji blagovremeno dostave ponude će biti obaviješteni o datumu vođenja pregovora. Ukoliko se Ugovorni organ odluči za pregovore sa nekim ili sa svim ponuđačima koji su dostavili svoje ponude, isti su u obavezi da se odazovu na pregovore u vrijeme i na način kako to propiše Ugovorni organ.

 

5. UVJETI KOJE PONUĐAČI MORAJU ISPUNITI (KVALIFIKACIJA)

5.1. Da bi učestvovali u postupku javne nabavke ponuđači moraju ispuniti sljedeće uvjete:

5.1.1. SPOSOBNOST OBAVLJANJA PROFESIONALNE DJELATNOSTI

Sto se tiče sposobnosti za obavljanje profesionalne djelatnosti ponuđači moraju biti registrovani za obavljanje djelatnosti koja je predmet javne nabavke.

U svrhu dokazivanja profesionalne sposobnosti ponuđači trebaju uz ponudu dostaviti dokaz o registraciji u odgovarajućem profesionalnom ili drugom registru u zemlji u kojoj su registrovani ili da obezbjede posebnu izjavu ili potvrdu nadležnog organa kojom se dokazuje njihovo pravo da obavljaju profesionalnu djelatnost, koja je u vezi sa predmetom nabavke. Dostavljeni dokazi se priznaju, bez obzira na kojem nivou vlasti su izdati. Dokazi koji se dostavljaju moraju biti originali ili ovjerene kopije, nadležnog organa.

5.2. TEHNIČKA I PROFESIONALNA SPOSOBNOST

Sto se tiče tehničke i profesionalne sposobnosti, ponuđači trebaju ispuniti slijedeće minimalne uslove a koji se mogu potvrditi sa dokazima iz člana 50. Zakona a to su:

a) daje ponuđač min. tehnički opremljen za izvršenje konkretne usluge, kako slijedi: tip smještaja: smještaj u jednokrevetnim sobama sa doručkom,

da u svakom trenutku ima na raspolaganju najmanje 5 jednokrevetnih soba, koje su na raspolaganju službenicima UIO,

smještaj u hotelu kategorije sa najmanje četiri zvijezdice,

da su sobe opremljene: klima uređajima (tako daje osigurano grijanje i hlađenje),

da su sobe opremljene: besplatan pristup internetu i Wi -Fi u sobama i svim prostorijama hotela,

da su sobe opremljene: kablovskom TV,

da su sobe opremljene: kupatilom,

da hotel posjeduje restoran (za doručak), koji je u sklopu hotelske jedinice,

da hotel posjeduje obezbjeđena parking mjesta sa 24-časovnim fizičkim obezbjeđenjem,

da hotel koji je predmet ponude posjeduje salu za sastanke za min. 20 sjedećih mjesta, koja sadrži

projektor i platno za projektiranje slike.

5.3. Ocjena tehničke i profesionalne sposobnosti ponuđača će se izvršiti na osnovu sljedećih dokaza:

a) Ponuđač dostavlja Izjavu, u kojoj je taksativno navedeno daje ponuđeni objekat/hotel minimalno tehnički opremljen za izvršenje konkretne usluge, sukladno zahtjevima kako slijedi: tip smještaja: smještaj u jednokrevetnim sobama sa doručkom,

da u svakom trenutku ima na raspolaganju najmanje 5 jednokrevetnih soba, koje su na raspolaganju službenicima UIO,

smještaj u hotelu kategorije sa najmanje četiri zvijezdice,

da su sobe opremljene: klima uređajima (tako daje osigurano grijanje i hlađenje),

da su sobe opremljene: besplatan pristup internetu i Wi -Fi u sobama i svim prostorijama hotela,

da su sobe opremljene: kablovskom TV,

da su sobe opremljene: kupatilom,

da hotel posjeduje restoran (za doručak), koji je u sklopu hotelske jedinice,

da hotel posjeduje obezbjeđena parking mjesta sa 24-časovnim fizičkim obezbjeđenjem, 

da hotel koji je predmet ponude posjeduje salu za sastanke za min. 20 sjedećih mjesta, koja sadrži projektor i platno za projektiranje slike.

Ugovorni organ zadržava pravo da, u fazi kvalifikacije, provjeri ispunjenost tehničkih uvjeta traženih ovom točkom Poziva za dostavljanje ponuda a obilaskom ponuđenih objekata koji su predmet ponude.

Shodno zadanim tehničkim uvjetima iz točke 5.2. Poziva, ponuđač dokazuje ispunjenje uvjeta shodno dostavljenoj izjavi iz točke 5.3. Poziva i ponuđenom objektu/hotelu za smještaj, a koje će ocjenjivati komisija u postupku kvalifikacije ponuđača.

Ponuđač mora da ispuni sve zahtjeve koji su navedeni pod točkom 5.3. za min. tehničku opremljenost za izvršenje konkretne usluge, u suprotnom ponuda će biti odbijena kao neodgovarajuća.

Ponuđač je u obavezi osigurati osobu ispred ponuđača koja će biti prisutna tokom obilaska predmetne lokacije, radi uvida u tehničku opremljenost, sukladno zahtjevima iz Pozva.

Ponuđač je dužan da pruža usluge u skladu sa važećim propisima, standardima i pravilima struke za ovu vrstu posla.

 

6. GARANCIJE

Ugovorni organ ne zahtijeva garancije za ponudu, niti za dobro izvršenje ugovora.

 

7. ZAHTJEVI U VEZI SA DOSTAVLJANJEM PONUDE

7.1 Priprema ponude

Ponuđači su obavezni da pripreme ponude u skladu sa uslovima koji su utvrđeni u ovom Pozivu.

Ponude koje nisu u skladu sa ovim Pozivom će biti odbačene kao neprihvatljive, a u skladu sa članom 68. Zakona.

Ponuđači snose sve troškove nastale na ime pripreme i dostavljanja njihovih ponuda. Ugovorni organ ne snosi nikakve troškove ponuđača u postupku javne nabavke.

7.1.1.   Ponuda, svi dokumenti, kao i korespodencija u vezi sa ponudom, između ponuđača i Ugovornog organa, moraju biti napisani na jednom od službenih jezika u Bosni i Hercegovini. Štampana literatura, brošure, katalozi ili slično, koje dostavlja ponuđač mogu biti napisani na drugom jeziku, u međunarodnoj upotrebi, pod uslovom da se uz njih dostavi zvaničan prevod relevantnih dijelova na jeziku na kojem je napisana ponuda. Pod zvaničnim prevodom se smatra prevod ovjeren od strane sudskog prevodioca.

7.1.2 Ponuda se izrađuje na način da čini cijelinu i mora biti napisana neizbrisivom tintom. Svi listovi ponude moraju biti čvrsto uvezani na način da se onemogući naknadno vađenje ili umetanje listova (npr. kao knjiga ili povezane jemstvenikom - vrpcom, čija su oba kraja na posljednjoj strani pričvršćena naljepnicom preko koje je otisnut pečat ponuđača na način da isti obuhvata dio posljednje strane ponude i dio pričvršćenja naljepnicom).

Sve strane ponude moraju biti numeri sane na način daje vidljiv redni broj stranice ili lista, u skladu sa članom 8. stav (6) i (7) Uputstva za pripremu modela tenderske dokumentacije i ponude. Ukupan broj stranica ponude mora uključivati sve stranice, bez obzira od koliko se dijelova ponuda sastoji.

Dijelovi ponude kao što su uzorci, katalozi, mediji za pohranjivanje podataka i sk, koji ne mogu biti uvezani, ponuđač obilježava nazivom i navodi u sadržaju ponude kao dio ponude. Ako ponuda sadrži štampanu literaturu, brošure, kataloge i sk, koji imaju izvorno numerisane brojeve, onda se ti dijelovi ponude ne numerišu dodatno. Ispravke u ponudi moraju biti izrađene na način da su vidljive i potvrđene potpisom i pečatom ponuđača, uz navođenje datuma ispravke.

Pored toga, u slučaju da ponude dostavljaju grupe ponuđača, uz ponudu se mora dostaviti i punomoć kojom se navedena lica ovlašćuju da predstavljaju grupu ponuđača u toku postupka nabavke (punomoć može, takođe, sadržavati i ovlaštenje za potpisivanje ugovora).

7.1.3 Ako zbog obima ili drugih objektivnih okolnosti, ponuda ne može biti izrađena na način da čini cjelinu, onda se izrađuje u dva ili više dijelova. U tom slučaju, svaki dio se čvrsto uvezuje na način da se onemogući 

naknadno vađenje ili umetanje listova, a ponuđač mora u sadržaju ponude navesti od koliko se dijelova ponuda sastoji. Ukupan broj listova ponude mora uključivati sve listove bez obzira od koliko se dijelova ponuda sastojala.

7.2 Period važenja ponude

Ponuda važi najmanje 90 dana, računajući od dana podnošenja ponude. Sve dok ne istekne period važenja ponuda, Ugovorni organ ima pravo da traži od ponuđača, u pisanoj formi, da produže period važenja njihovih ponuda do određenog datuma. Ponuđači mogu odbiti takav zahtjev, a da time ne izgube pravo na garanciju za ponudu. Ponuđač koji pristane da produži period važenja svoje ponude i o tome u pisanoj formi obavijesti Ugovorni organ, produžiće period važenja ponude. Ponuda se ne smije mijenjati. Ako ponuđač ne odgovori na zahtjev Ugovornog organa u vezi sa produženjem perioda važenja ponude, smatraće se da je ponuđač odbio zahtjev Ugovornog organa, te se njegova ponuda neće razmatrati u daljem toku postupka.

Period važenja ne može biti kraći od roka navedenog u pozivu za dostavljanje ponuda. Ukoliko ponuđač u ponudi ne navede period njenog važenja, smatra se da ponuda važi za period naznačen u pozivu.

7.3 Sadržaj ponude

Ponuda obavezno mora sadržavati sljedeće elemente (član 58. Zakona):

• Aneks 1 - Obrazac za ponudu,

• Aneks 2 - Obrazac za cijenu,

• Aneks 3 - Obrazac povjerljivih informacija,

• Aneks 4 - Nacrt ugovora,

• Aneks 5 - Izjava - član 52. Zakona,

• Rješenje ili važeća dozvola nadležnog organa za obavljanje delatnosti koja je predmet javne nabavke,za kategoriju min. 4 zvijezdice, izdato od strane nadležnog organa. Dokazi koji se dostavljaju moraju biti originali ili ovjerene kopije nadležnog organa.

• Izjava ponuđača da će osigurati osobu ispred ponuđača koja će biti prisutna tokom obilaska predmetne lokacije, radi uvida u tehničku opremljenost, sukladno zahtjevima iz Pozva.

• Dokaze o preferencijalnom tretmanu domaćeg (ukoliko ponuđač ispunjava uslove za primjenu istog),

• Druge dokaze tražene Pozivom,

• Popis dokumentacije koja je priložena uz ponudu (na memorandumu ponuđača ili kao dio Aneksa 2).

7.3.1 Svaki ponuđač može dostaviti samo jednu ponudu. Nije dozvoljeno da ponuđači dostave više modaliteta ponude.

 

7.4. NAČIN DOSTAVLJANJA PONUDE

Ponude se dostavljaju u zatvorenim kovertama na protokol ugovornog organa, u zatvorenoj koverti, na kojoj mora biti navedeno:

Naziv i adresa Ugovornog organa

Naziv i adresa ponuđača

Broj nabavke:01-16-12-1322/20

Naziv predmeta nabavke (opcijau broj LOT-a) za koji se ponuda podnosi - Naznaka “NE OTVARAJ“.

 

8. ADRESA NA KOJU SE DOSTAVLJAJU PONUDE

Ponude se dostavljaju na adresu: Uprava za indirektno oporezivanje BiH, Središnji ured, Ul.Bana Lazarevića bb, Banja Luka, najkasnije do 24.06.2020.godine do 12,00 sati.

Ponude koje budu dostavljene na protokol ugovornog organa nakon isteka ovog roka, neće se uzeti u razmatranje.

Otvaranje ponuda će se obaviti dana 24.06.2020.godine u 12,15 sati u prostorijama Uprave za indirektno oporezivanje BiH, Središnji ured, Ul.Bana Lazarevića bb, Banja Luka. 

 

9. PREFERENCIJALNI TRETMAN DOMAĆEG

Ugovorni organ će u svrhu poređenja ponuda primjeniti preferencijalni tretman domaćeg, u skladu sa Odlukom o obaveznoj primjeni preferencijalnog tretmana domećeg, donesenoj od strane Vijeća Ministara Bosne i Hercegovine.

Primjena preferencijalnog tretmana domaćeg će se računati na način da se prilikom obračuna cijena ponuda, u svrhu poređenja ponuda, umanje cijene domaćih ponuda za preferencijalni faktor domaćeg od 30% u postupcima javnih nabavki kod kojih je objavljeno obavještenje o nabavci ili upućen poziv kandidatima/ponuđačima za postupke koji nemaju obavještenje o nabavci u periodu od 01.06.2020. do 01.06.2021. godine.

Domaćim ponudama se smatraju ponude koje dostave pravna ili lica sa sjedištem u BIH i koja su registrirana u skladu sa zakonima u BiH i kod kojih, u slučaju ugovora o javnoj nabavci roba ,najmanje 50% vrijednosti ponuđenih roba imaju porijeklo iz BiH, a u slučaju ugovora uslugama i radovima, najmanje 50% radne snage za izvršenje ugovora su rezidenti iz BiH.

U svrhu dokazivanja da ispunjavaju uslove za primjenu preferencijalnog tretmana domaćeg ponuđači su dužni dostaviti sljedeće:

-predviđenu izjavu u aneksu 1,

- dokaz o registraciji iz kojeg je vidljivo da je ponuđač registrovan u skladu sa zakonima u BiH (prihvaća se dokaz iz tačke 2.4.TD).

Ako ponuđač ne zaokruži nijednu od opcija u aneksu 2. i ne dostavi dokaz o registraciji, smatra se da ne ispunjava uvjete za primjenu prefemcijalnog tretmana i kao takva se dalje ocjenjuje.

Primjena preferencijalnog faktora je isključena u odnosu na zemlje potpisnice Aneksa 1 Sporazuma o izmjeni i pristupanju centralnoeuropskom sporazumu o slobodnoj trgovini (CEFTA 2006.).

 

10. GARANCIJE

Ugovorni organ ne zahtijeva garancije za ponudu, niti za dobro izvršenje ugovora.

 

11. PREUZIMANJE DODATNE DOKUMENTACIJE ZA UČEŠĆE U POSTUPKU

Nema dodatne dokumentacije.

 

12. FORMIRANJE KOMISIJE

Uprava za indirekto oporezivanje će formirati komisiju koja će izvršiti ocjenu i vrednovanje dostavljenih ponuda u skladu sa kriterijima postavljenim u ovom Pozivu Za dostavu ponuda.

 

14. SUKOB INTERESA

U skladu sa članom 52. Zakona, kao i sa drugim važećim propisima u BiH, ugovorni organ će odbiti ponudu ukoliko je dobavljač koji je dostavio ponudu, dao ili namjerava dati sadašnjem ili bivšem zaposleniku ugovornog organa poklon u vidu novčanog iznosa ili u nekom drugom obliku, u pokušaju da izvrši uticaj na neki postupak ili na odluku ili na sam tok postupka javne nabavke. Ugovorni organ će u pisanoj formi obavijestiti dobavljača i Agenciju za javne nabavke o odbijanju ponude, te o razlozima za to i o tome će napraviti zabilješku u izvještaju o postupku nabavke.

Ponuđač je dužan uz ponudu dostaviti i posebnu pismenu izjavu da nije nudio mito niti učestvovao u bilo kakvim radnjama čiji je cilj korupcija u javnoj nabavci. Izjava je sastavni dio obrasca za ponudu (Aneks 5).

 

15. ZAKLJUČENJE UGOVORA I PODUGOVARANJE

Ugovorni organ će dostaviti na potpis izabranom ponuđaču prijedlog ugovora i to nakon isteka roka od 15 dana, računajući od dana kada su svi ponuđači obaviješteni o izboru najpovoljnije ponude. Prijedlog ugovora ili osnovni elementi ugovora su uključeni u Aneks 4. ovog Poziva ("nacrt").

Ponuđač treba na praznim linijama popuniti nacrt sa svojim podacima i detaljima koji su sadržani u ponudi, parafirati sve listove nacrta i isti dostaviti u svojoj ponudi, kao potvrda da je suglasan sa svim elementima nacrta.

Ugovor će se zaključiti u skladu sa uvjetima iz Poziva, prihvaćene ponude i Zakonom o obligacionim odnosima. 

15.1 Ponuđačima je dozvoljeno podugovaranje. Ponuđači trebaju u Obrascu za ponudu navesti da li namjeravaju sklapati podugovor sa trećom stranom. Ponuđač sa najuspješnijom ponudom ne smije, bez prethodne saglasnosti Ugovornog organa, sa trećom stranom sklapati podugovor ni o jednom bitnom dijelu ugovora. Ugovorni organ će biti blagovremeno obaviješten, prije sklapanja podugovora, o elementima ugovora za koje se sklapa podugovor i o identitetu podugovarača. Ugovorni organ će obavijestiti Ponuđača o svojoj odluci u roku od 15 (petnaest) dana od dana prijema obavještenja o podugovaranju i navesti objektivne razloge ukoliko odbija odobriti akvu odluku. Ugovorni organ može provjeriti kvalifikacije podugovarača u skladu sa članom 44. Zakona. Dobavljač kojem je dodijeljen ugovor, dužan je da prije realizacije podugovora dostavi Ugovornom organu podugovor koji obavezno sadrži elemente propisane članom 73. stay (4) Zakona.

Ponuđač je dužan dostaviti podatke o podizvođačima ili podatke o dijelu ugovora o javnoj nabavci, ako se dio ugovora o javnoj nabavci daje u podugovaranje. Podaci iz podugovora su osnov za direktno plaćanje podugovaraču.

Dobavljač kojem je dodijeljen ugovor snosi punu odgovornost za realizaciju ugovora.

 

16. PRAVNA ZAŠTITA

Postupak pravne zaštite provodit će se u skladu sa odredbama odredbama Trećeg dijela Zakona o javnim nabavkama BiH.

 

17. ANEKSI

Aneks 1 - Obrazac za ponudu

Aneks 2 - Obrazac za cijenu ponude 

Aneks 3 - Obrazac povjerljivih informacija

Aneks 4 - Nacrt ugovora / osnovni elementi ugovora

Aneks 5 - Izjava §§. 52 ZJN

 

Direktor  Miro Džakula 

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: