Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 22.04.2021. 08:15

(poništenje aukcije) Nabavka usluga redovnog održavanja vozila marke Hyundai i Toyota u garantnom roku, lot 1

Izvor: Akta.ba, 20.04.2021.

REGULATORNA AGENCIJA ZA KOMUNIKACIJE

 

Broj: 02-16-10-725-8/21 

Sarajevo, 20.04.2021

 

Na osnovu člana 40. Zakona o komunikacijama ("Službeni glasnikBiH", br. 31/03, 75/06,32/10 i 98/12), člana 70. stav (1) Zakona o javnim nabavkama ("Službeni glasnik BiH" broj 39/14), po prijedlogu i preporuci iz Zapisnika o pregledu i ocjeni ponuda Komisije za javne nabavke Regulatorne agencije za komunikacije Broj: 02-16-10-725-7/21 od 19.04.2021. godine u predmetu javne nabavke usluga redovnog održavanja motornih vozila marke Hyundai i Toyota u garantnom roku, generalni direktor Regulatorne agencije za komunikacije, donosi

 

ODLUKU

o poništenju postupka javne nabavke - LOT 1- Održavanje motornih vozila Hyudai Tucson

 

Član 1.

Poništava se postupak javne nabavke proveden putem konkurentskog zahtjeva za dostavljanje ponuda za usluga održavanja motornih vozila Hyudai Tucson- LOT 1u skladu sa članom 69. Stav (2) pod d) Zakona o javnim nabavkama BiH ("Službeni glasnik BiH" broj 39/14), jer nijedna od primljenih ponuda nije prihvatljiva.

Član 2.

Ova odluka će biti objavljenja na web stranici Regulatorne agencije za komunikacije. U skladu sa članom 70. Stav 6. Zakona o javnim nabavkama BiH .

Član 3.

Za realizaciju ove Odluke zaduženje Odsjek za nabavke.

 

Obrazloženje

Regulatorna agencija za komunikacije (u daljem tekstu: Agencija) je Odlukom o pokretanju konkurentskog zahtjeva za dostavu ponuda, broj: 02-16-10-725-1/21 od 25.03.2021. godine, a u skladu sa odredbom člana 18. i člana 88. stav (1) Zakona o javnim nabavkama („Službeni glasnik BiH", broj 39/14, u daljem tekstu: Zakon), pokrenula obnovljeni konkurentski zahtjev za dostavu ponuda sa zaključivanjem okvirnog sporazuma sa jednim ponuđačem na period od godinu dana za sljedeća motorna vozila:

•          LOT 1 - Održavanje motornih vozila Hyudai Tucson

•          LOT 2 - Održavanje motornog vozila Toyota Avensis

Obavještenje o predmetnoj nabavci objavljeno je na Portalu javnih nabavki, pod brojem: 770-7-2-74-3-76/21 od 07.04.2021. godine.

Ugovorni organ je uputio obavještenje o obajvljenom konkurentskom zahtjevu sljedećim ponuđačima:

- Hyundai Servis B1LLY, Kupreška 43, 71 000 Sarajevo, BiH

- Hyundai Auto BH d.o.o, Branilaca Šipa 4C, 71 000 Sarajevo, BiH Bunjo, Alipašina bb, 71 000 Sarajevo, BiH.

Ponuda je trebala da sadrži:

1.         Aktuelni izvod iz sudskog registra ili izjava/potvrda nadležnog organa iz koje se vidi daje ponuđač registrovan za obavljanje djelatnosti koja je predmet ove nabavke,

2.         Obrazac za ponudu - Aneks 1,

3.         Obrazac za cijenu ponude - Aneks 2,

4.         Normativi vremena proizvođača vozila,

5.         Izjava o ispunjenosti uslova iz člana 45. stav (1) tačke a) i b) Zakona o javnim nabavkama - Aneks 3,

6.         Dokaze o sposobnosti obavljanja tehničke i profesionalne sposobnosti iz člana 50. Zakona, (spisak izvršenih ugovora, potvrde o uspješno realizovanim ugovorima i dokaz- certifikat daje ovlašteni serviser - original ili ovjerena kopija),

7.         Izjava ponuđača iz člana 52. Zakona o javnim nabavkama - Aneks 4,

8.         Izjava o podugovaranju, Aneks 5,

9.         Obrazac povjerljivih informacija/podataka - Aneks 6,

10.       Izjava o preferencijalnom tretmanu domaćeg, Aneks 7,

11.       Nacrt Okvirnog sporazuma LOT 1 - Aneks 8, Prilog 1

12.       Nacrt Okvirnog sporazuma LOT 2 - Aneks 8, Prilog 2

13.       Narudžbenica za LOT 1 Aneks 9, prilog 1.

14.       Narudžbenica za LOT I Aneks 9, prilog 2.

15.       Popis dostavljenih dokumenata i Aneksa- Aneks 10.

Komisija je dana 16.04.2021. godine u 11,15 sati pristupila javnom otvaranju ponuda. Komisija je konstatovala da je za LOT 1 - Održavanje motornih vozila Hyudai Tucson (dva vozila) pristigla jedna (1) blagovremena ponuda, uredno zatvorena i kovertirana.

Komisija je izvršila provjeru kvalifikacija ponuđača za LOT 1 - Održavanje motornih vozila Hyudai Tucson u predmetnom postupku nabavke prema minimalnim uslovima za kvalifikaciju ponuđača.

Komisija je prilikom provjere kvalifikacija ponuđača Hyundai Auto koji je jedini dostavio ponudu za LOT I - Održavanje motornih vozila Hyudai Tucson utvrdila da isti nije dostavio sve dokaze koji su traženi tenderskom dokumentacijom.

Prilikom provjere ispunjenosti uslova za kvalifikaciju, Komisija je utvrdila da je ponuđač dostavio dokaze iz člana 45. Zakona (lična sposobnost), člana 46. Zakona (sposobnost obavljanja profesionalne djelatnosti), ali nije dostavio sve dokaze tražene u skladu sa članom 50. Zakona (tehnička i profesionalna sposobnost). U postupku provjere dokaza traženih tenderskom dokumentacijom iz člana 50. Zakona (Tehnička i profesionalna sposobnost u postupku nabavke usluga) utvrđeno je da je ponuđač dostavio spisak izvršenih ugovora, kao i potvrdu izdatu od strane Hyundai Motor Сотрапу, kojom se potvrđuje daje Hyundai Auto BH d.o.o Sarajevo, Branilaca Šipa 4c, 71 000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina, distributer za prodaju i usluge, uključujući i garanciju za Hyundai vozila na području Bosne i Hercegovine. Međutim, ponuđač nije, uz spisak izvršenih ugovora dostavio potpisanu i ovjerenu potvrdu od strane druge ugovorne strane o izvršenoj predmetnoj nabavci, čija je minimalna vrijednost jednaka iznosu od 70% procijenjene vrijednosti nabavke za koju se ponuđač prijavljuje.

S obzirom na to da ponuđač nije dostavio sve tražene dokaze, Komisija je konstatovala/utvrdila da ponuđač nije ispunio uslove za kvalifikaciju, iz kog razloga se ponuda ponuđača Hyundai

Auto BH d.o.o Sarajevo, za LOT 1 - Održavanje motornih vozila Hyudai Tucson, odbija kao nepotpuna.

Prihvatajući prijedlog i preporuku Komisije, a u skladu sa gore navedenim, odlučeno je kao u dispozitivu ove Odluke.

 

Pouka o pravnom lijeku:

Protiv ove Odluke se može uložiti prigovor u pismenom obliku Agenciji u roku od pet (5) dana od dana prijema obavijesti.

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: