Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Poziv mladima Kalesije, Srebrenika, Lukavca i Živinica za predlaganje projekata u okviru Programa podrške omladinskim projektima i inicijativama-Omladinska banka

Izvor: eKapija.ba, 03.06.2014.

Program podrške omladinskim projektima i inicijativama-Omladinska banka

Poziv mladima Kalesije, Srebrenika, Lukavca i Živinica, otvoren I aplikacioni krug OB-a za 2014

 

Kao odgovor na novonastalu kriznu situaciju u području naše regije, Fondacija tuzlanske zajednice je u dogovoru sa donatorima i partnerima prilagodila postojeći program podrške Program podrške omladinskim projektima i inicijativama uvažavajući izuzetno tešku situaciju na terenu i novonastale prioritete.

Pozivamo omladinske organizacije i grupe da predlože projekte i da mobiliziraju građane u akcije za saniranje i ublažavanje šteta nastale prirodnim nepogodama i preventivno djeluje kako bi se spriječila daljnja razaranja.

Aplicirat mogu registrovane omladinske organizacije, prema Zakonu o mladima FBiH, i neformalne grupe mladih + 3 člana od 15 do 30 godina. Podržavamo projekte iz različitih oblasti kao što su: ekologija, infrastruktura, volonterizam i aktivizam, kultura, prevencija nasilja, umjetnost, obrazovanje (formalno i neformalno), sportske aktivnosti, zabavno-društveni sadržaji za mlade, zdravlje, promocija ljudskih i dječijih prava i informisanost mladih a odbori Omladinskih banaka  razmatra i donosi odluke o finanijskoj podršci idejama i inicijativama mladih.

Maksimalni iznos granta za projekte iznosi  800 KM. 

Novi rok za dostavljanje projektnih prijedloga je  22.06. 2014 godine

Šta podržavamo u okviru programa podrške omladinskim projektima i inicijativama- Omladinska banka (Srebrenik, Lukavac, Kalesija i Živinice)

Inovativne projekte iz različitih područja društvenog života koji odgovaraju na potrebe lokalne zajednice i kojim se direktno unapređuju uslovi življenja mladih u općinama Srebrenik, Lukavac, Kalesija i Živinice. 

Prednost imaju projekti omladinskih organizacija i grupa koji su usmjereni na sanaciju šteta od poplava unutar lokalnih zajednica, mobilizacije, animiranja i udruživanja mladih za radne akcije rekonstrukcije oštećene infrastrukture, čišćenja i uređenja plovnih područja, poduzimanja mjera zaštite sprečavanja širenja zaraznih bolesti itd...

ŠTA PODRŽAVAMO?

Teme / projekti koje Omladinska banka podržava su oni koji se tiču:

1. Okoliša

2. Infrastrukture za djecu i mlade

3. Volonterizma i aktivizma

4. Kultura i umjetnosti

5. Prevencije nasilja među i nad djecom i mladima

6. Obrazovanja (formalno i neformalno)

7. Sporta i sportskih aktivnosti

8. Društvenih sadržaja za mlade

9. Zdravlja

10. Promocije ljudskih i dječijih prava

11. Informisanosti mladih

OBAVEZNO pročitajte detaljnije informacije, aplikaciju, upute i kriterije u prilozima ispod:

 

Kako aplicirati?

Aplikacija za prijedloge projekata

Upute za popunjavanje aplikacije

Izvještajni obrazac

Kriteriji za izdavanje grantova, program podrške mladima-Omladinska banka Srebrenik,Lukavac,Kalesija i Živinice 

 

NAPOMENA : 

 

 

Pismene aplikacije moraju se predati na našem formularu kojeg možete dobiti u uredu FTZ ili download-ovati sa naše web stranice. Aplikacije se moraju dostaviti e-mailom na obs@fondacijatz.org za Omladinsku banku Srebrenik, obl@fondacijatz.org,  za Omladinsku banku Lukavac, obk@fondacijatz.org za Omladinsku banku Kalesija i  obz@fondacijatz.org za Omladinsku banku Živinice

Preporuka je da se aplikacije dostavljau mail-om, a naknadno se u printanoj formi u dogovoru sa koordinatorima Omladinskih banaka. Svi aplikanti moraju obaviti uvodni razgovor sa uposlenikom FTZ-a ili članom Odbora OB-a zaduženim za rad sa aplikantima.

Prilikom izrade projektnog prijedloga pažljivo pročitajte kriterije i vodite se uputstvom za popunjavanje aplikacije kojeg također možete preuzeti na našoj web stranici. Jasni, precizni i kvalitetno ispunjeni projektni prijedlozi sa jasno i precizno objašnjenim elementima prijedloga osnova su za dobro razumjevanje projektne ideje i eventualnu podršku. 

 

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: