Baza podataka Dodjele ugovora sadrži informacije o firmama koje pobjeđuju na javnim nabavkama i pozivima

DODJELE UGOVORA vam odgovaraju na pitanje: “Ko je pobjeđivao na tenderima i po kojim cijenama?”

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 01.02.2019. 13:18

Izrada Idejnog projekta izgradnje Sportsko-rekreativnog centra-sportska dvorana sa pratećim sadržajima

Izvor: Akta.ba, 30.01.2019.

BOSNA I HERCEGOVINA

FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE

ZENIČKO-DOBOJSKI KANTON

OPĆINA TEŠANJ

OPĆINSKI NAČELNIK

 

Broj: 02-49-1-3740-24/18

Datum: 29.01.2019.godine

 

Na osnovu člana 70. stav 1. a u vezi sa članom 64. stav 1. tačka b) Zakona o javnim nabavkama Bosne i Hercegovine ("Službeni glasnik BiH", broj: 39/14) i Zapisnika o pregledu i ocjeni ponuda od 28.01.2019.godine, sačinjenog od strane Komisije za nabavke imenovane rješenjem Općinskog načelnika, Općinski načelnik, donosi:

 

ODLUKU

o izboru najpovoljnijeg ponuđača

 

I

Najpovoljnija ponuda za usluge u predmetu nabavke “Izrada Idejnog projelda izgradnje Sportsko rekreativnog centra-sportska dvorana sa pratećim sadržajima po cijeni od 3.600,00 KM trihiljadešeststotina i 00/100 konvertibilnih maraka) odnosno sa PDV-om u iznosu od 4.212,00 KM (slovima:četirihiljadedvijestotinedvanaest i 00/100 konvertibilnih maraka) je ponuda ponuđača SHAD INVEST doo Sarajevo.

 

II

Ponuda je dostavljena u Konkurentskom zahtjevu za dostavljanje ponuda koji je objavljen na Portalu javnih nabavki dana 20.12.2018.godine pod brojem:375-7-2-384-3-121/18, kriterij za dodjelu ug je najniža cijena.

 

III

Obavezuje se izabrani ponuđači da u roku od 5 dana od dana prijema ove Odluke dostavi

organu potrebnu dokumentaciju kojom dokazuju svoju ličnu, ekonomsku i fmansijsku sposobnost na način i u formi koja je propisana tenderskom dokumentacijom.

 

IV

Ponuda ponuđača Studio DVA doo Sarajevo, odbacuju se kao formalno neispravna.

Za realizaciju Odluke zadužuju se Služba za urbanizam, imovinsko-pravne poslove i katastar općine Tešanj.   

 

VI

Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja i dostavlja se svim ponuđačima koji su učestvovali u postupku javne nabavke, shodno članu 71. stav 2. Zakona ojavnim nabavkama.

 

VII

Ova odluka objavit će se na web-stranici Općine Tešanj ww.opcina-tesanj.ba, shodno članu 70. Stav 6. Zakona ojavnim nabavkama.

 

Obrazloženj e

Postupak javne nabavke za usluge “Izrada Idejnog projekta izgradnje Sportsko-rekreativnog centra- najniža cijena.

 

U ostavljenom roku za dostavu ponuda pristiglo je 12 (dvanaest) ponuda i to: ponuda SHAD INVEST doo Sarajevo, ponuda ARS STUDIO doo Banja Luka, ponuda Studio DVA doo Sarajevo, ponuda JP za prostorno planiranje i uređenje grada "ZENICA" doo Zenica, ponuda IPS A INSTITUT doo Sarajevo, ponuda AKSA doo Zenica, ponuda EDI-ING doo Donji Vakuf, ponuda BOSNA INZINJERJNG doo Sarajevo, ponuda I.D.E.A. Doo Sarajevo, ponuda ŠARAJ INŽENJERING doo Sarajevo, ponuda EN PROJEKT doo Tešanj i ponuda ŠIRBEGOVIĆ INŽENJERING doo Gračanica.

 

Komisija za javne nabavke imenovana rješenjem Općinskog Načelnika broj:02-49-l-3740-5/18 od 07.01.2019.godine izvršila je dana 15.01.2019.godina javno otvaranje ponuda o čemu je sačinila Zapisnik sa otvaranja ponuda i isti proslijedila svim ponuđačima.

Komisij a je na zatvorenoj sjednici izvršila provjeru formalne ispravnosti sadržaja pristiglih ponuda, te ustanovila da je 11 (jedanaest) ponuda formalno ispravno (sadržajno kompletne i ispravnog sadržaja) i da se kao takve mogu ocjenjivati u skladu sa zahtjevom za dostavu ponuda.

 

Komisija je utvrdila daje cijena ponude SHAD INVEST doo Sarajevo za više od 40% (42,60%) niža od prosječne cijene preostalih prihvatljivih ponuda , te je ugovorni organ u skladu sa članom 66. Zakona o javnim nabavkama i članom 17. Uputstva za pripremu modela tenderske dokumentacije i ponuda, uputio dopis broj: 08-49-1-3740-21/18 od 22.01.2019. godine kojim se traži obrazloženje ponuđene cijene od strane SHAD INVEST doo Sarajevo.

Obrazloženje cijene od SHAD INVEST doo Sarajevo dostavljeno je u formi akta od 24.01.2019 godine (zaprimljeno na protokol Općine broj: 08-49-1-3740-22/18 od 25.01.2019. godine).

Komisija za javne nabavke analizirajući predmetni akt je odlučila da prihvati ponudu SHAD INVEST doo Sarajevo.

 

Ponuđač Studio DVA doo Sarajevo (ponuda i formalno neispravna), nije dostavio ni Izjavu potpisanu i ovjerenu od strane ponuđača o broju zaposlenih lica u 2018.godini.koja je tražena za preferencijalni tretman domaćeg dok su svi ostali ponuđači dostavili dokaze koji su traženi za preferencijalni tretman domaćeg.

 

Komisija je izvršila rangiranje prihvatljivih ponude prema kriteriju za izbor ponuda (najniža cijena ekonomski prihvatljive ponude) te sačinila konačnu listu ponuda, rangiranu po cijeni ponuda i utvrdila da su za usluge predmetne nabavke najpovoljniji ponuđač ponuđača kako slijedi:

 

1.         SHAD INVEST doo Sarajevo

2.         ŠIRBEGOVIĆ INŽENJERING doo Gračanica

3.         BOSNA INŽENJERING doo Sarajevo

4.         I.D.E.A. Doo Sarajevo

5.         EDI-ING doo Donji Vakuf

6.         JP za prostorno planiranje i uređenje grada "ZENICA" doo Zenica

7.         EN PROJEKT doo Tešanj

8.         ARS STUDIO doo Banja Luka

9.         AKSA doo Zenica

10.       ŠARAJ INŽENJERING doo Sarajevo

11.       IPSA INSTITUT doo Sarajevo

 

Komisija je kod ocjene ponuda takođe utvredila da jedna ponuda nije formalno ispravne, kako slijedi: Ponuda Studio DVA doo Sarajevo u svrhu dokazivanja uslova iz člana 47. Zakona o javnim nabavkama ponuđač je dužan uz ponudu dostaviti: - običnu kopiju Potvrde banke kod koje ponuđač ima otvoren GLAVNI RAČUN za poslovanje (na potvrdi naznačiti da se radi o glavnom računu za poslovanje) da račun nije blokiran u posljednjih 6 (šest) mjeseci. Iz dostavljene kopije Potvrde Sberbank od 06.12.2018.godine uz tendersku dokumentaciju nije vidljivo da li se radi o Glavnom računu za poslovanje kao ni to da račun nije blokiran u zadnjih 6 mjeseci kako je to traženo tačkom 2.3. tenderske dokumentacije;.

Ponude ponuđača Studio DVA doo Sarajevo je u skladu sa članom 68. Zakona o javnim nabavkama Bosne i Hercegovine ("Službeni glasnik BiH", broj: 39/14) odbačena, kako je navedeno u tački 4 dispozitiva ove Odluke.

 

Shodno navedenom, Komisija za javnu nabavku je prema utvrđenom kriteriju “najniža cijena ekonomski prihvatljive ponude" preporučila Općinskom Načelniku, općine Tešanj (Zapisnik o

pregledu i ocjeni ponuda broj:08-49-l-3740-23/18 od 28.01.2019.godine), da se u predmetu javne nabavke usluga “Izrada Idejnog projekta izgradnje Sportsko-rekreativnog centra-sportska dvorana pratećim sadržajima”, donese Odluka o izboru najpovoljnijeg ponuđača i da se kao najbolje ocijenjena prihvatljiva ponuda za usluge određuje ponuda ponuđača SHAD INVEST doo Sarajevo odnosno kako je to navedeno u tački I ove Odluke, te da se sa istim zaključi ugovor u skladu sa ponudom navedenog ponuđača za usluge predmetne nabavke.

Uzimajući u obzir sve navedeno, a primjenom člana 64. stav 1. tačka b) Zakona o javnim nabavkama Bosne i Hercegovine ("Službeni glasnik BiH", broj: 39/14) kao najpovoljnija je ponuda ponuđača SHAD INVEST doo Sarajevo, sa cijenom u iznosu bez PDV-a od 3.600,00КМ (slovima trihiljadešeststotina i 00/100 konvertibilnih maraka) odnosno sa PDV-om u iznosu od 4.212,00КМ (slovima:četirihiljadedvijestotinedvanaest i 00/100 konvertibilnih maraka).

 

Pouka o pravnom lijeku:

Žalba na Odluku o izboru najpovoljnijeg ponuđača izjavljuje se URŽ-u putem ugovornog organa u roku od 5 dana od dana prijema Odluke, na način propisan Zakonom o javnim nabavkama Bosne i Hercegovine (SI.glasnik Bili broj:39/14).

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: