Baza podataka Dodjele ugovora sadrži informacije o firmama koje pobjeđuju na javnim nabavkama i pozivima

DODJELE UGOVORA vam odgovaraju na pitanje: “Ko je pobjeđivao na tenderima i po kojim cijenama?”

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 13.05.2019. 13:00

Aparati za PCR reakcije, napojna jedinica za gel elektroforezu 220 V i komora za horizontalnu gel eletroforezu

Izvor: Akta.ba, 08.05.2019.

Broj: 02-312-10/19

Datum: 06.05.2019.godme

 

Na osnovu člana 64. stav 1. toćka b). člana 70. stav 3. i 6. Zakona o javnim nabavkama ("Sl.glasnik BiH" broj 39/14), člana 39. Pravilnika o javmm nabavkamana JZU Univerzitetski klinički centar Tuzla. na Preporuku Komisije za nabavke broj: 02-312-9 /19 od 30.04.2019. godine. Direktor je donio

 

O D L U K U

o izboru najpovoljnijeg ponuđača

 

I

U otvorenom postupku za javnu nabavku opreme za laboratoriju Poliklinike za laboratorijsku dijagnostiku - Zavod za patologiju. za potrebe Javne zdravstvene ustanove Univerzitetski klinički centar Tuzla. objavljenom na portalu Javnih nabavki pod brojem: 867-1-1-48-3-58/19. za najpovoljnijeg ponudača po Lot-ovima izabrani su:

 

LOT 1 - Aparati za PCR reakcije;

"EURO LAB" d.o.o. Bijeljina

LOT 2 - UV transuliminator 220 V

"EMEDING" d.o.o. Sarajevo

LOT 3 - Napojna jedinica za gel elektroforezu 220 V

"EURO LAB" d.o.o. Bijeljina

LOT 4 - Komora za horizontalnu gel elektroforezu

"EURO LAB" d.o.o. Bijeljina

Sa izabranim ponudačima će se zaključiti ugovor na iznos ponudene cijene Ponudača. sa rokom trajanja do isporuke i instalacije predmeta nabavke.

 

II

Ova odluka će se objaviti na web-stranici www.ukctuzla.ba , istovremeno sa upućivanjem ponudačima koji su učestvovavali u postupku javne nabavke u skladu sa ćlanom 71. stav 6. Zakona.

 

Obrazloženje

Otvoreni postupak za nabavku opreme za laboratoriju Poliklinike za laboratorijsku dijagnostiku - Zavod za patologiju, pokrenut je Odlukom o pokretanju postupka javne  nabavke broj: 02-312-1/19 od 13.03.2019. godine.

U odredenom roku za dostavljanje ponuda, dva (2) ponudača su dostavila ponude:

 

1."EMEDING" d.o.o. Sarajevo i

2."EURO-LAB" d.o.o. Bijeljina

 

Nakon javnog otvaranja ponuda Komisija za javne nabavke je izvršila pregled dostavljenih ponuda te utvrdila da su obje ponude kvalificirane za daljnje učešće u evaluaciji ponuda.

Nakon utvrdivanja kvalificiranosti kao i tehničke prihvatljivosti ponuda za najpovoljnijeg ponudača u Lot-ovima 1. 3 i 4 izabran je ponudač "EURO-LAB" d.o.o. Bijeljina, a u Lot-u 2 poslije provedene "e-aukcije" izabran je ponudač "EMEDING" d.o.o. Sarajevo.

 

Sa izabranim Ponudačima zaključit će se ugovor na ponuđenu cijenu ponuđača, sa rokom trajanja do isporuke i instaJacije predmeta nabavke.

 

Iz zapisnika je utvrđeno da je Komisija za javne nabavke pravilno izvršila ocjenu prispjelih ponuda, a izbor ponudača izvršen je u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama, podzakonskim aktima. i tenderskom dokumentacijom.

 

Shodno naprijed navedenom a primjenom člana 64. stav 1. tačka b) Zakona o javnim nabavkama, odlučeno je kao u tački I ove Odluke.

 

Pouka o pravnom lijeku:

 

Protiv ove odluke može se izjaviti žalba Ugovornom organu u roku od deset dana od dana zaprimanja Iste.

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: