Baza podataka Dodjele ugovora sadrži informacije o firmama koje pobjeđuju na javnim nabavkama i pozivima

DODJELE UGOVORA vam odgovaraju na pitanje: “Ko je pobjeđivao na tenderima i po kojim cijenama?”

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 18.02.2020. 10:48

Programski paketi za web-server

Izvor: Akta.ba, 14.02.2020.

AGENCIJA ZA BANKARSVO FBIH

 

Broj: 05-4977-6/19 Sarajevo,

14. 02. 2020. godine

Na osnovu člana 23. stav (1) tačka d) Zakona o Agenciji za bankarstvo Federacije BiH („Službene novine FBiH", broj: 75/17), člana 16. stav 1) tačkaj) Statuta Agencije za bankarstvo Federacije BiH („Službene novine FBiH", broj: 3/18), člana 64. stav (1) tačka b), člana 70. stav (1), (3) i (6) Zakona o javnim nabavkama („Službeni glasnik BiH ', broj: 39/14), član 8. stav 2. tačka d) Pravilnika o uspostavljanju i radu Komisije za nabavke („Službeni glasnik BiH", broj: 103/14), na osnovu preporuke komisije za nabavke iz zapisnika o pregledu i ocjeni ponuda. broj: 05-4977-5/19 od 12. 02. 2020. godine u postupku javne nabavke usluga. direktor Agencije za bankarstvo Federacije BiH donosi

 

ODLUKU

o izboru najpovoljnijeg ponuđača u postupku javne nabavke usluga

 

I.              

Prihvata se preporuke Komisije za javne nabavke u otvorenom postupku javne nabavke softverskih licenci za potrebe Agencije za bankarstvo Federacije BiH (u nastavku: ugovorni organ) i ugovor za javnu nabavku usluga u dijelu postupka nabavke koji se odnosi na Lot 2 (programski paketi za web- server) dodjeljuje se poslovnom subjektu „Asbis" d.o.o. Sarajevo, kao najbolje ocijenjenom ponudaču u predmetnom postupku nabavke.

 

II.             

Ukupna vrijednost ugovora iz tačke I. ove odluke iznosi 34.850,00 KM, bez uračunatog poreza na dodanu vrijednost (PDV).

 

III.            

Po okončanju roka za žalbu, ugovorni organ će s izabranim ponuđačem zaključiti ugovor, kojim će regulisati međusobna prava i obaveze.

 

IV.           

U skladu s članom 70. stav (6) Zakona o javnim nabavkama, ugovorni organ objavit će ovu odluku na svojoj intemetskoj stranici wwvv.fba.ba. istovremeno s upućivanjem iste ponuđačima koji su sudjelovali u ovom postupku.

 

V.             

Ova odluka stupa na snagu danom donošenja i dostavlja se svim ponudačima koji su sudjelovali u postupku javne nabavke, saglasno članu 71. stav (2) Zakona o javnim nabavkama.

 

OBRAZLOŽENJE

 

Odlukom o pokretanju postupka javne nabavke softverskih licenci, broj: 05-4977/19 od 30. 12. 2019. godine, odobreno je provodenje postupka predmetne nabavke za potrebe ugovornog organa. Javna nabavka provedena je putem otvorenog postupka, a kriterij za dodjelu ugovora je najniža cijena tehnički zadovoljavajuće ponude. U skladu s članom 35. Zakona o javnim nabavkama. Obavještenje o nabavci broj: 3010-1-1-428-3-58/19 objavljeno je na Portalu javnih nabavki (ejn.gov.ba), dana 31. 12. 2019. godine i Službenom glasniku BiH, broj: 1/2020 od 10. 01. 2020. godine. Procijenjena vrijednost javne nabavke utvrdena je u ukupnom iznosu od 35.000,00 KM - bez poreza na dodanu vrijednost (PDV).

U skladu s odredbama Zakona o javnim nabavkama i procedurama ugovornog organa, posebnom odlukom imenovana je komisija za javne nabavke, kojom su definisane njene nadležnosti, koje uključuju poslove otvaranja, pregleda i ocjene ponuda, te davanje preporuke za odabir najpovoljnije ponude. Slijedom navedenog, komisija je u okviru svojih nadležnosti i ovlaštenja provela predmetni postupak nabavke, te o tome sačinila Zapisnik o pregledu i ocjem ponuda, u kojem je konstatovano da su po predmetnom postupku nabavke, u dijelu nabavke koji se odnosi na Lot 2 (programski paketi za vveb-server), pravovremeno pristigle 3 (tn) ponude.

Na osnovu izvršene analize i ocjene pristiglih ponuda u pogledu kvalifikacijskih i cjenovnih uslova nadmetanja, komisija je utvrdila:

da su ponude ponuđača „Asbis" d.o.o. Sarajevo i „Time Code" d.o.o. Sarajevo prihvatljive, s obzirom na to da u cijelosti ispunjavaju zadane uslove i tehničke zahtjeve postavljene u tenderskoj dokumentaciji;

da se ponuda ponuđača ,,BH Telecom" d.d. Sarajevo odbacuje na osnovu člana 68. stav (1) i (4) tačka i) Zakona o javnim nabavkama, iz razloga što je u istoj evidentirana nepravilnost, kako je niže navedeno:

Ponudač „BH Telecom" d.d. Sarajevo nije ispunio mimmalne uslove za kvalifikaciju navedene u:

u poglavlju 3. - Uslovi za kvalifikaciju ponudača, tačka 3.3. (Ekonomska i finansijska sposobnost - član 47. Zakona o javnim nabavkama) tenderske dokumentacije, tako što je dostavio potvrdu izdatu od strane „Sberbank" BH d.d. Sarajevo od 03. 01. 2020. godine, s navodima da je njegov glavni račun solventan, aktivan i nije blokiran bez da je isti naveo period u kojem račun nije bio blokiran, što je u suprotnosti s zadanim uslovom u navedenoj tački tenderske dokumentacije, kojim je traženo da potvrda mora biti izdata od banke sa navodima da glavni račun ponuđača nije bio blokiran zadnjih 12 (dvanaest mjeseci) od datuma objave Obavještenja o nabavci (31. 12. 2019. godine).

Nakon odabira prihvatljivih ponuda, ugovomi organ je pozvao ponuđače da sudjeluju u e-Aukciji, koja je održana dana 12. 02. 2020. godine u 13:00 sati, shodno članu 4. Pravilnika o uslovima i načinu korištenja e-Aukcije („Službeni glasnik BiH", broj: 66/16) u trajanju od 10 (deset) minuta, a u toku održavanja zakazane e-Aukcije ponuđači ,A.sbis" d.o.o. Sarajevo i „Time Code" d.o.o. Sarajevo nisu aktivno sudjelovali, odnosno podnosili nove cijene (vrijednosti). Konačno rangiranje ponuda nakon provedene e-Aukcije dajemo u sljedećoj tabeli:

Redni broj

Ponuđači

Ukupna cijena, bez PDV-a

1.

Asbis d.0.0. Sarajevo

34.850,00 KM

2.

Time Code d.o.o. Sarajevo

34.993,00 KM

Na osnovu svega navedenog, primjenjujući zadani kriterij najniže cijene tehnički zadovoljavajuće ponude, u skladu sa članom 25., članom 64. stav (1) tačka b), članom 70. stavovi (1), (3) i (6) Zakona o javnim nabavkama i članom 8. stav (2) tačka d) Pravilnika o uspostavljanju i radu komisije za nabavke, komisija je predložila da se ugovor za javnu nabavku usluga dodijeli ponuđaču „Asbis" d.o.o. Sarajevo, kao najuspješnijem ponudaču u predmetnom postupku nabavke, s ponuđenom cijenom u iznosu od 34.850,00 KM.

 

POUKA O PRAVNOM LIJEKU:

Protiv ove odluke može se izjaviti žalba ugovornom organu - Agenciji za bankarstvo Federacije BiH, najkasnije u roku od 10 (deset) dana od dana prijema ove odluke, saglasno članu 97. i 101. Zakona o javnim nabavkama.

Zalba se izjavljuje Uredu za razmatranje žalbi/Kancelariji za razmatranje žalbi - Filijala/Podružnica Mostar, putem Ugovornog organa, u pisanoj formi direktno ili preporučenom pošiljkom.

Žalba se podnosi u najmanje 3 (tri) primjerka.

 

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: