Baza podataka Dodjele ugovora sadrži informacije o firmama koje pobjeđuju na javnim nabavkama i pozivima

DODJELE UGOVORA vam odgovaraju na pitanje: “Ko je pobjeđivao na tenderima i po kojim cijenama?”

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 13.03.2020. 09:52

Đubriva

Izvor: Akta.ba, 03.03.2020.

roj: 29 - JN 72/2020

Datum: 03.03.2020. godine

 

Na osnovu člana 70. Zakona o javnim nabavkama ( Službeni glasnik BiH broj 39/14) i člana 45. Statuta Javne ustanove Poljoprivredni institut Republike Srpske, Banja Luka direktor Instituta donosi sledeću

 

ODLUKU

o izboru najpovoljnijeg ponuđača

 

Član 1.

Prihvata se prijedlog Komisije za nabavku đubriva za izbor najboljeg ponuđača u postupku javne nabavke broj 1238-1-1-123-3-29/19.

 

Član 2.

Golić Trade d.o.o. Gradiška bira se kao najpovoljniji ponuđač, jer je isti ponudio najpovoljiniju cijenu odredivši ukupnu cijenu dubriva od 153.137,26 KM + PDV.

 

Član 3.

Ugovorni organ zaključiće ugovor o nabavci đubriva sa najpovoljnijim ponudačem, pod uslovima utvrdenim u tenderskoj dokumentaciji.

 

Obrazloženje

 

Komisija za javnu nabavku dubriva imenovana Odlukom direktora JU Poljoprivredni institut Republike Srpske. Banja Luka broj 29-JN901/2019 provela je postupak nabavke dubriva putem otvorenog postupka. Procijenjena vrijednost javne nabavke navedena u zahtjevu za javnu nabavku Zavoda za kukuruz, Zavoda za strna žita. Zavoda za industrijsko bilje, Zavoda za krmno bilje, Zavoda za voćarstvo i vinogradarstvo i Zavoda za povrtarstvo Javne ustanove Poljoprivredni institut Republike Srpske, Banja Luka iznosi ukupno za sva servisiranja 147.000,00 KM bez PDV-a.

Dana 02.03.2020. u 12:05 časova komisija za javne nabavke je izvršila otvaranje ponuda i konstatovala da je pristigle dvije ponude i to:

 

. 1. Novoprom d.o.o. Modriča :

- ukupna cijena ponude 142.399,90 KM + PDV

- Rok plaćanja: avans

 

Komisija za javne nabavke je utvrdila da je original ponuda za nabavku dubriva ponudača Novoprom d.o.o. Modriča. dostavljena u koverti sa ponudom ispravno zatvorenom, da je ponuda potpisana i zapečaćena. svi listovi ponude su numerisani. i čvrsto uvezani, na način da se listovi ponude ne mogu izvlačiti ili mijenjati. Osim navedenog Komisija je utvrdila da u izjavama po članu 45, 47 i 52 nije naveden broj službenog glasnika u kojem je objavljen tender. Kada je u pitanju kopija ponude Komisija je utvrdila da ponudač nije ispravno dostavio kopiju ponude, odnosno ista je sadržavala samo uheftan obrazac za dostavljanje ponude bez ostalih priloga. a takode nije dostavljena u odvojenoj kovreti. Imajući u vidu prethodno navedeno Komisija za javne nabavke konstatovala da je ponuda ovog ponudača neprihvatljiva.

 

2. Golić Trade d.o.o. Gradiška :

- ukupna cijena ponude 153.137,26 KM + PDV

- Rok plaćanja: 60 dana od dana ispostavljanja fakture.

 

Komisija za javne nabavke je utvrdila da je ponuda za nabavku đubriva ponuđača Golić Trade d.o.o. Gradiška. dostavljena u koverti sa ponudom ispravno zatvorenom, da je ponuda potpisana i zapečaćena, obrazac ponude ispravno popunjen. Osim navedenog Komisija je utvrdila da su svi listovi ponude numerisani, i čvrsto uvezani, na način da se listovi ponude ne mogu izvlačiti ili mijenjati, zbog čega je Komisija za javne nabavke konstatovala da je ponuda ovog ponuđača prihvatljiva.

Imajući u vidu prethodno navedeno Komisija za javne nabavke je konstatovala da je ponuda ponudača Golić Trade d.o.o. Gradiška ispravna, odnosno da je prethodno imenovani ponudač kvalifikovan te je u skladu sa članom 89. stav 3 Zakona o javnim nabavkama BiH (Službeni glasnik BiH 39/14) odlučeno kao u dispozitivu ove Odluke.

Stručni član Komisije Branislavka Boroja je izvršila matematičku kontrolu i konstatovala da u ponudama ne postoji računska greška.

Protiv ove Odluke može se izjaviti žalba u pisanoj formi direktoru Javne ustanove Poljoprivredni institut Republike Srpske, Banja Luka u roku od 5 dana od dana prijema obavještenja o izboru najpovoljnijeg ponudača.

Žalba se podnosi u dovoljnom broju primjeraka, kako bi mogao biti uručen kvalifikovanom kandidatu ili izabranom ponudaču, kao i drugim strankama u postupku, direktno na protokol ugovornog organa Javne ustanove Poljoprivredni institut Republike Srpske, Banja Luka, elektronski putem maila ili preporučenom pošiljkom.

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: