Baza podataka Dodjele ugovora sadrži informacije o firmama koje pobjeđuju na javnim nabavkama i pozivima

DODJELE UGOVORA vam odgovaraju na pitanje: “Ko je pobjeđivao na tenderima i po kojim cijenama?”

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 17.03.2021. 15:30

Oprema za potrebe Građevinskog fakulteta za realizaciju projektnih aktivnosti u okviru Erasmus+projekta BK STON

Izvor: Akta.ba, 15.03.2021.

BOSNA I HERCEGOVINA

FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE

HERCEGOV AČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA

SVEUČILIŠTE U MOSTARU

 

Broj: 01-1735/21

Datum: 8. ožujak 2021. godine

 

Na temelju članka 64. stavak 1. toč. b) i članka 70. stavak 1., 8. i 6. Zakona o javnim nabavama G,Službeni glasnik Bosne i Hercegovine", broj 89/1 4), a u svezi preporuke Povjerenstva za javnu nabavu, ur. broj: 01-1784/20 od 8. ožujak 2021. godine, u postupku nabave roba „Nabava opreme za potrebe Građevinskog fakulteta - LOT 2", rektor Sveučilišta u Mostaru, dana 8. ožujak 2021. godine, donosi

 

ODLUKU

o izboru najpovoljnijeg ponuditelja u postupku javne nabavu roba

 

Članak 1.

Prihvaća se preporuka Povjerenstva za provođenje postupka javne nabave roba „Nabava opreme za potrebe Građevinskog fakulteta - LOT 2", te se ugovor za nabavu roba za ponuđenu cijenu od 36.445,42 KM bez PDV-a dodjeljuje ponuditelju IMTEC d.o.o. Sarajevo kao ponuditelju koji je dostavio najnižu cijenu ponude, sukladno članku 64. stavak 1. toč. b) Zakona o javnim nabavama Bosne i Hercegovine.

 

Članak 2.

Ova Odluka objavit će se na web-stranici Sveučilišta u Mostaru, istovremeno s upućivanjem ponuditeljima koji su sudjelovali u postupku javne nabave, sukladno članku 70. stavak (6) Zakona o javnim nabavama Bosne i Hercegovine.

 

Članak 3.

Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja i dostavlja se svim ponuditeljima koji su sudjelovali u postupku javne nabave, sukladno sa člankom 71. stavak (2) Zakona o javnim nabavama Bosne i Hercegovine.

 

OBRAZLOŽENJE

Postupak javne nabave pokrenut je Odlukom o pokretanju postupka javne nabave, broj: 01 -981/20 od 4. veljače 2021. godine. Javna nabava provedena je putem otvorenog postupka za dostavu ponuda. Procijenjena vrijednost javne nabave roba „Nabava opreme za potrebe Građevinskog fakulteta - LOT 2" je iznosila 36.500,00 KM

bez PDV-a. Obavijest ojavnoj nabavi broj: 1197-1-1-18-8-29/21 je objavljena na Portalu javnih nabava, dana 8. veljače 2021. godine, istovremeno s postavljanjem tenderske dokumentacije na stranicu Agencije za javnu nabavu Bosne i Hercegovine i objavljivanjem sažetka u Službenom glasniku BiH.

Povjerenstvo za javnu nabavu imenovano je Odlukom, broj: 01-982/20 od 4. veljače 2021. godine.

Povjerenstvo za javnu nabavu dostavilo je blagovremeno Zapisnik o ocjeni ponuda, Zapisnik o radu Povjerentva i Preporuku za donošenje odluke o izboru najpovoljnijeg ponuditelja u postupku javne roba „Nabava opreme za potrebe Građevinskog fakulteta - LOT 2".

U postupku po Zapisniku o radu je utvrđeno da je Povjerenstvo za javnu nabavu blagovremeno i pravilno izvršilo otvaranje ponuda i ocjenu prispjelih ponuda, o čemu je sačinilo odgovarajuće zapisnike, u kojimaje utvrđeno sljedeće:

-da su u predmetnom postupku zaprimljene tri ponude,

-da su pravovremeno zaprimljene dvije ponude,

-da nije bila nijedna nepravovremeno zaprimljena ponuda,

-daje ponuda ponuditelja ELUR d.o.o. Sarajevo odbačena radi ne ispunjavanja zahtjeva iz tenderske dokumentacije.

-da je ponuda ponuditelja IMTEC d.o.o. Sarajevo prihvatljiva, te da su dostavljeni svi traženi dokazi propisani tenderskom dokumentacijom na propisan način.

Ponuda ponuditelja ELUR d.o.o. Kiseljak nije prihvatljiva, iz razloga što ne ispunjava zahtjeve tražene predmetnom tenderskom dokumentcijom, broj: 01-1016/20 od 5. veljače 2021 .godine odnosno nije ponudio robu traženih tehničkih karakteristika, i to kako slijedi:

U tehničkoj specifikaciji natječajne dokumentacije stavkom 5 (Pametna ploča) zahtijevalo se:

„Tip stakla: kaljeno staklo debljine minimalno 4 mm", dok je ponuditelj ponudio prema dostavljenim tehničkim specifikacijama staklo debljine 3 mm.

Iz gore navedenoga, vidljivo je da ponuditelji nije pripremio i dostavio svoje ponude sukladno s zahtjevima i uvjetima sadržanim u predmetnoj tenderskoj dokumntaciji, te se kao takva ocjenjuje neprihvatljivom.

Na temelju sve naprijed navedenoga, ponuda ELUR d.o.o. Kiseljak se odbacuju sukladno sa člankom 68. stavak (4) točka i) Zakona o javnim nabavama Bosne i Hercegovine G,Službeni glasnik BiH", br 39/14).

Nakon okončanja formalno-pravnih radnji stekli su se uvjeti da se zakaže e-aukcija sukladno Pravilniku o uvjetima i načinu korištenja e - aukcije C,Službeni glasnik BiH", broj 66/1 6).

E-aukcija je zakazana 5. ožujka 2021. godine s početkom u 1 0.50 sati, koja je okončana istoga dana u 11:00 sati.

Rang lista nakon okončane e-aukcije:

 

Naziv i sjedište ponuditelja

Ukupna cijena ponude bez PDV-a

IMTEC d.o.o. Sarajevo

36.445,42 KM

 

Katarina d.o.o. Mostar

36.481,90 KM

 

 

U postupku donošenja ove odluke, posebno su cijenjene činjenice da je Povjerenstvo, pravilno i potpuno izvršilo ocjenu kvalificiranosti ponuditelja, te ocjenu prispjelih ponuda, sukladno sa kriterijima iz predmetne tenderske dokumentacije.

Nadalje, u postupku ocjene provedenog postupka, Ugovorno tijelo nije našlo razloge, nepravilnosti niti propuste u radu Povjerenstva, koji bi eventualno bili temelj za neprihvatanje Preporuke Povjerenstva za javnu nabavu.

U postupku je utvrđeno daje Povjerenstvo u svemu pravilno postupilo, te daje preporuka o izboru najpovoljnijeg ponuditelja dana sukladno sa Zakonom o javnim nabavama BiH, podzakonskim i internim aktima i tenderskom dokumentacijom. Uvidom u cjelokupnu dokumentaciju, nesporno je da je izabrani ponuditelj, primjenjujući kriterij najniže cijene nakon završene e-aukcije IMTEC d.o.o. Sarajevo s ponuđenom cijenom od 36.445,42 KM.

Iz navedenih razloga, primjenom članka 64. stavak 1. točka b) i članka 69. stavak (1) i članka 70. stavak (1) i (8) Zakona o javnim nabavama BiH, odlučeno je kao u članku 1. ove odluke.

 

POUKA O PRAVNOM LIJEKU

Protiv ove odluke može se izjaviti žalba najkasnije u roku od deset dana od dana primitka ove odluke. Žalba se podnosi Uredu za razmatranje žalbi BiH, putem ugovornog tijela, u pisanom obliku sukladno članku 99. Zakona o javnim nabavama Bosne i Hercegovine.

 

 

 

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: