Baza podataka Dodjele ugovora sadrži informacije o firmama koje pobjeđuju na javnim nabavkama i pozivima

DODJELE UGOVORA vam odgovaraju na pitanje: “Ko je pobjeđivao na tenderima i po kojim cijenama?”

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 19.03.2021. 14:42

Reparaturne spojnice

Izvor: Akta.ba, 02.03.2021.

JAVNO KOMUNALNO PREDUZEĆE DOO TUZLA

 

2.03.2021.

Broj: 1107/21

 

Na osnovu člana 64. stav (1) tačkaa), člana 70. st. 1., 3. i 6. i člana 89 st.l Zakona o javnim nabavkama („SI. glasnik BiH", broj 39/14), te Preporuk Komisije za javnu nabavku konstatirane u Zapisniku o pregledu i ocjeni ponudabr. 1106/21 od 02.03.2021. godine, u postupku javne nabavke- Reparatume spojnice, direktor JKP Vodovod i kanalizacija d.o.o. Tuzla je donio

 

ODLUKU

o izboru najpovoljnijeg ponuđača

 

Član 1.

Prihvata se preporuka Komisije za javne nabavke konstatirana u Zapisniku o pregledu i ocjeni ponuda br.1106/21 od 02.03.2021.godine i ugovor za javnu nabavku Reparaturne spojnice, dodjeljuje se ponuđaču Bihexo d.o.o. Sarajevo ponuda br: 24/12 od 17.02.2021.godine za ponuđenu cijenu 28.930,00 KM bez PDV-a, kao najbolje ocjenjenom ponuđaču.

 

Član 2.

Ponuđač kojem se dodjeljuje ugovor je dostavio uz ponudu dokumente iz člana 45. stav (2) tačka a) b) c) i d) Zakona o javnim nabavkama BiH, navedene u tenderskoj dokumentaciji u konkurentskom zahtjevu za dostavu ponude broj obavještenja na portalu javnih nabavki broj 1149-7-1-8-3-6/21.

U skladu sa članom 98.Zakona o javnim nabavkama BiH ugovor o nabavci dostavit će se na potpis izabranom ponuđaču iz člana 1. ove Odluke.

 

Član 3.

Za izvršenje ove odluke zadužuje se i ovlašćuje Služba za finansije i Pravna služba.

 

Član 4.

Ova odluka objavit će se na web stranici, istovremeno s upućivanjem ponuđačima koji su učestvovali u postupku javne nabavke, shodno članu 70. stav (6) Zakona o javnim nabavkama.

 

Član 5.

Ova odluka stupa na snagu danom donošenja i dostavlja se svim ponuđačima koji su učestvovali u postupku javne nabavke, shodno članu 71. stav (2) Zakona o javnim nabavkama.

 

 

Obrazloženje

Postupak javne nabavke pokrenut je Odlukom o pokretanju postupka javne nabavke broj:675/21 od 10.02.2021 godine.

Javna nabavka je provedena putem konkurentskog zahtjeva. Izbor ponuđača izvršen je na osnovu kriterija ekonomski najpovoljnija ponuda.

Procijenjena vrijednost javne nabavke na godišnjem nivou bez PDV-a je 30.000,00 KM.

Obavijest o nabavci broj: 1149-7-1-8-3-6/21 objavljena je na Portalu javnih nabavki dana 10.02.2021. godine.

Tenderska dokumentacijukoja je bila dostupna na stranici www.ejn.gov.ba  preuzeli su sljedeći ponuđači:

AD-CONSULT D.O.O.

GAMA :

POLIKO-INTERNACIONAL

NOVALIS DOC BANOVIĆI

SINGULARIA.DOO TUZLA

BBS EUROPE

"GRADPROM" D.O.O. SRBAC

TIPING DOO ZENICA

EKAPIJA DOO

HIDROFLEKS DOO TUZLA

CMC GROUP D.O.O.

KRAMER & BEST INGENIEUR UND ANLAGENBAU DOOTUZLA

TEP-LIGHT D.O.O.

GANIKI.D.A. D.O.O. VrTEZ

"PESTAN" D.O.O. TRN - LAKTAŠI

BOSNA-KOM. DOO. GRACANICA

INTER-COM DOO ZENICA

TABAKPLAST D.O.O.

D.O.O. "PROTON" TUZLA

В1НЕХ0 DOO

VODOSKOK D.0.0. TOMISLAVGRAD

KEMING D.0.0.

INSTRUMENTS

TOPLOTA DOO

EUROAQUAING DOO

 

Komisija za javnu nabavku imenovana je Rješenjem broj: 676/21 od 10.02.2021. godine.

Komisija za javnu nabavku dostavila je Zapisnik o pregledu i ocjeni ponuda sa preporukom broj 1106/21 od 02.03.2021 godine, u postupku javne nabavke Reparatume spojnice. U postupku je dalje utvrđeno da je Komisija za javnu nabavku blagovremeno i pravilno izvršila otvaranje i ocjenu prispjelih ponuda, o čemu je sačinila odgovarajuće zapisnike, u kojima je utvrđeno sljedeće:

- da je ukupan broj pristiglih ponuda dvije (2).

- da su blagovremeno zaprimljene dvije (2) ponude.

- da nije bilo neblagovremeno zaprimljenih ponuda

- da su ponudu dostavili ponuđači: Vodoskok d.o.o. Tomislavgrad i Bihexo d.o.o. Sarajevo

- daje ponuđač Bihexo d.o.o. Sarajevo dostavio ponudu , sa najnižom cijenom koja ispunjava sve uslove i zahtjeve iz konkurentskog zahtjeva za dostavu ponuda

U postupku donošenja ove Odluke, posebno su cijenjene činjenice daje Komisija pravilno i potpuno izvršila ocjenu kvalificiranosti ponuđača te ocjenu prispjelih ponuda, shodno kriterijima iz Tenderske dokumentacije.

 

U postupku ocjene provedenog postupka, direktor preduzeća nije našao razloge, nepravilnosti niti propuste u radu, koji bi eventualno bili osnov za neprihvatanje preporuke Komisije za javnu nabavku. Naime, u postupku je ocijenjeno da je Komisija u svemu pravilno postupila te da je izbor najpovoljnijeg ponuđača izvršen u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama, podzakonskim aktima, internim aktima i tenderskom dokumentacijom. Uvidom u priloženu dokumentaciju, nesporno je daje izabrani ponuđač najbolje ocjenjen primjenjujući kriterij ekonomski najpovoljnija ponuda.

 

Budući da je ponuda ponuđača Bihexo d.o.o. Sarajevo prihvatljiva i ispunjava sve uslove i zahtjeve predviđene konkurentskim zahtjevom za dostavu ponuda, a primjenom člana 64. Stav 1. tačka a) Zakona o javnim nabavkama, odlučeno je kao u dispozitivu ove odluke.

 

POUKA 0 PRAVNOM LIJEKU: Protiv ove odluke može se izjaviti žalba, najkasnije u roku od 5(pet) dana od dana prijema u skladu sa članom 101. tačka 5. Zakona o javnom nabavkama BiH.

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: