Baza podataka Dodjele ugovora sadrži informacije o firmama koje pobjeđuju na javnim nabavkama i pozivima

DODJELE UGOVORA vam odgovaraju na pitanje: “Ko je pobjeđivao na tenderima i po kojim cijenama?”

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 05.04.2021. 14:33

Radovi rekonstrukcije prostorija u prizemlju zgrade Medicinskog fakulteta

Izvor: Akta.ba, 31.03.2021.

BOSNA I HERCEGOVINA

FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE

HERCEGOVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA

SVEUČILIŠTE U MOSTARU

 

Broj: 01-2194/21

Datum: 30.3.2021. godine

 

Na temelju članka 64. stavak 1. toč. b) i članka 70. stavak 1., 3. i 6. Zakona o javnim nabavama („Službeni glasnik Bosne i Hercegovine" broj 39/14), a u svezi preporuke Povjerenstva za javnu nabavu, ur. broj: 01-2193/21 od 30.3.2021., u postupku nabave radova „Nabava radova rekonstrukcije prostorija u prizemlju zgrade Medicinskog fakulteta", rektor Sveučilišta u Mostaru, dana 30. ožujka 2021. godine, donosi

 

ODLUKU

o izboru najpovoljnijeg ponuditelja u postupku javne nabavu radova

 

Članak 1.

Prihvaća se preporuka Povjerenstva za provođenje postupka javne nabave radova „Nabava radova rekonstrukcije prostorija u prizemlju zgrade Medicinskog fakulteta" te se ugovor za nabavu roba za ponuđenu cijenu od 194.092,57 KM bez PDV-a dodjeljuje ponuditelju DOM-90 d.o.o. ČITLUK, kao ponuditelju koji je dostavio najnižu cijenu ponude, sukladno članku 64. stavak 1. toč. b) Zakona o javnim nabavama Bosne i Hercegovine.

 

Članak 2.

Ova Odluka objavit će se na web-stranici Sveučilišta u Mostaru, istovremeno s upućivanjem ponuditeljima koji su sudjelovali u postupku javne nabave, sukladno članku 70. stavak (6) Zakona o javnim nabavama Bosne i Hercegovine.

 

Članak 3.

Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja i dostavlja se svim ponuditeljima koji su sudjelovali u postupku jcivne nabave, sukladno sa člankom 71. stavak (2) Zakona o javnim nabavama Bosne i Hercegovine.

 

OBRAZLOŽENJE

Postupak javne nabave pokrenut je Odlukom o pokretanju postupka javne nabave, broj: 01-1677/21 .Javna nabava provedenaje putem otvorenog postupka za dostavu ponuda. Procijenjena vrijednost javne nabave radova „Nabava radova rekonstrukcije prostorija u prizemlju zgrade Medicinskog fakulteta"je iznosila 230.000,00 KM bez PDV-a. Obavijest ojavnoj nabavi broj: 1197-1-3-42-3-41/21 je objavljena na Portalu javnih nabava, dana 05. ožujka 2021 godine, istovremeno s postavljanjem tenderske dokumentacije na stranicu Agencije za javnu nabavu Bosne i Hercegovine.

Povjerenstvo zajavnu nabavu imenovanoje Odlukom, broj: 01-1678/21 od 05.03.2021. godine.

Povjerenstvo za javnu nabavu dostavilo je blagovremeno Zapisnik o pregledu i ocjeni ponuda i Preporuku za donošenje odluke o izboru najpovoljnijeg ponuditelja u postupku javne radova „Nabava radova rekonstrukcije prostorija u prizemlju zgrade Medicinskog fakulteta".

U postupku po Zapisniku o pregledu i ocjeni ponuda je utvrđeno da je Povjerenstvo za javnu nabavu blagovremeno i pravilno izvršilo otvaranje ponuda i ocjenu prispjelih ponuda, o čemu je sačinilo odgovarajuće zapisnike, u kojimaje utvrđeno sljedeće:

-da su u predmetnom postupku zaprimljene četiri ponude,

-da su pravovremeno zaprimljene sve ponude,

-da nije bila nijedna nepravovremeno zaprimljena ponuda,

-daje ponudajednog ponuditelja neprihvatljiva zbog nedostavljanja traženih dokaza sukladno uvjetima iz tenderske dokumentacije,

-da je ponuda ponuditelja DOM-90 d.o.o. ČITLUK najprihvatljiva sukladno kriteriju ekonomski najpovoljnija ponuda, te da su dostavljeni svi traženi dokazi propisani tenderskom dokumentacijom na propisan način.

U postupku donošenja ove odluke, posebno su cijenjene činjenice daje Povjerenstvo, pravilno i potpuno izvršilo ocjenu kvalificiranosti ponuditelja, te ocjenu prispjelih ponuda, sukladno sa kriterijima iz predmetne tenderske dokumentacije.

U postupku ocjene provedenog postupka, Ugovorno tijelo nije našlo razloge, nepravilnosti niti propuste u radu Povjerenstva, koji bi eventualno bili temelj za neprihvatanje Preporuke Povjerenstva zajavnu nabavu.

Nadalje, u postupku je utvrđeno daje Povjerenstvo u svemu pravilno postupilo, te da je preporuka o izboru najpovoljnijeg ponuditelja dana sukladno sa Zakonom o javnim nabavama Bosne i Hercegovine, podzakonskim i internim aktima i tenderskom dokumentacijom.

Uvidom u cjelokupnu dokumentaciju, neosporno je da je izabrani ponuditelj primjenjujući kriterij ekonomski najpovoljnije ponude utvrđen u tenderskoj dokumentaciji i po redoslijedu kako slijedi:

Naziv / ime ponuditelja

 

Broj bodova prema kriterijima cijena i rok zavrŠ€itka radova

1

DOM-9C

d.o.o. ČITLUK

 

100 BODOVA

2

GD KONSTRUKCIJE d.o.o. MOSTAR

97,45 BODOVA

3

DOMENA d.o.o. MOSTAR

 

93,6 BODOVA

 

Iz navedenih razloga, primjenom članka 64. stavak 1. točkei b) Zakona o javnim nabavama Bosne i Hercegovine, odlučeno je kao u članku 1. ove Odluke.

POUKA O PRAVNOM LIJEKU

Protiv ove odluke može se izjaviti žalba najkasnije u roku od deset dana od dana primitka ove odluke. Žalba se podnosi Uredu za razmatranje žalbi BiH, putem ugovornog tijela, u pisanom obliku sukladno članku 99. Zakona o javnim nabavama Bosne i Hercegovine.

 

 

 

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: