Baza podataka Dodjele ugovora sadrži informacije o firmama koje pobjeđuju na javnim nabavkama i pozivima

DODJELE UGOVORA vam odgovaraju na pitanje: “Ko je pobjeđivao na tenderima i po kojim cijenama?”

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 03.04.2015. 15:58

Izdaci za finansijsku imovinu-ostaia domaća pozajmljivanja (Kreditiranje pod povoljnim uslovima u poplavljenim područjima)

Izvor: eKapija.ba, 16.03.2015.

BOSNA I HERCEGOVINA             

FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE      

VLADA 

 

Na osnovu člana 19. stav (2) Zakona o Vladi Federacije Bosne i Hercegovine („Službene novine Federacije BiH", br. 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 i 8/06) i tačke 11. stav (14) Programa utroška dijela sredstava utvrđenih u razdjelu 17. Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2014. godinu Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije „Izdaci za finansijsku imovinu-ostaia domaća pozajmljivanja" (Kreditiranje pod povoljnim uslovima u poplavljenim područjima) („Službene novine Federacije BiH", broj: 52/14), na prijedlog federalnog ministra energije, rudarstva i industrije, Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 154. sjednici, održanoj 05.03.2015. godine, donosi

 

ODLUKU

O DAVANJU PRETHODNE SAGLASNOSTI NA PRIJEDLOG RJEŠENJA O DODJELI DIJELA SREDSTAVA

UTVRĐENIH U RAZDJELU 17. BUDŽETA FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE ZA 2014. GODINU

FEDERALNOM MINISTARSTVU ENERGIJE, RUDARSTVA I INDUSTRIJE

„IZDACI ZA FINANSIJSKU IMOVINU - OSTALA DOMAĆA POZAJMLJIVANJA"

(KREDITIRANJE POD POVOLJNIM USLOVIMA U POPLAVLJENIM PODRUČJIMA)

PRIVREDNOM DRUŠTVU INGRAM D.D. SREBRENIK U IZNOSU OD 65.000,00 KM

 

I.

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine daje prethodnu saglasnost na Prijedlog rješenja o dodjeli dijela sredstava utvrđenih u razdjelu 17. Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2014. godinu Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije „Izdaci za finansijsku imovinu-ostaia domaća pozajmljivanja" (Kreditiranje pod povoljnim uslovima u poplavljenim područjima) privrednom društvu INGRAM d.d. Srebrenik u iznosu od 65.000,00 KM. Dodjela sredstava iz stava (1) ove tačke, u skladu sa odredbama Ugovora o komisionim poslovima zaključenog dana 25.08.2014. godine i Aneks 1. Ugovora o komisonim poslovima zaključenog dana 22.12.2014. godine između Union banke d.d. Sarajevo kao komisionara i Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije kao komitenta, izvršit će se putem Union banke d.d. Sarajevo.

 

II.

Union banka d.d. Sarajevo će na osnovu donesene i objavljene Odluke i Rješenja vršiti ugovaranje sa korisnikom sredstava po svim bitnim elementima za zaključenje ugovora o kreditu (naziv, adresa i JIB korisnika sredstava, iznos kredita, rok otplate, kamatna stopa, namjena kredita, instrumenti obezbjeđenja kredita sa pratećom dokumentacijom), u skladu sa bankarskom procedurom, u roku ne dužem od 15 dana od dana objave Rješenja u „Službenim novinama Federacije BiH", izuzev ukoliko od strane korisnika sredstava ne budu ispunjeni svi uslovi za potpisivanje ugovora.

 

III.

Za realizaciju ove odluke zadužuju se Federalno ministarstvo finansija - Federalno ministarstvo financija, Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije i Union banka d.d. Sarajevo, svako u okviru svoje nadležnosti.

 

IV.

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u „Službenim novinama Federacije BiH".

 

V. broj:260/2015

05.03.2015. godine

Sarajevo

 

Premijer

Nermin Nikšić

 

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: