Baza podataka Dodjele ugovora sadrži informacije o firmama koje pobjeđuju na javnim nabavkama i pozivima

DODJELE UGOVORA vam odgovaraju na pitanje: “Ko je pobjeđivao na tenderima i po kojim cijenama?”

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 21.08.2023. 09:18

Kopir aparat

Izvor: Akta.ba, 18.08.2023.

Bosna i Hercegovina

Federacija Bosne i Hercegovine

ZENIČKO –DOBOJSKI KANTON

MINISTARSTVO UNUTRAŠNJIH POSLOVA

MINISTARSTVO UNUTARNJIH POSLOVA

Z E N I C A

UPRAVA POLICIJE

Broj: 08-02-07/2-11-2-1627-14/23

Dana: 16.08.2023.godine

 

Na osnovu člana 22. Zakona o unutrašnjim poslovima Zeničko-dobojskog kantona ("Službene novine ZE-DO kantona", broj: 13/18, 6/19, 22/19, 21/20, 10/21 i 8/23), u vezi sa članom 72. stav (3) alineja a) Zakona o  javnim nabavkama ("Službeni glasnik BiH", broj: 39/14 i 59/22), u postupku javne nabavke "LOT 3: Nabavka kopir aparata", policijski komesar Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko - dobojskog kantona, d o n o s i:

 

O D L U K U

o izboru trećerangiranog ponuđača  "IMTEC" d.o.o. Sarajevo, u postupku javne nabavke

"LOT 3: Nabavka kopir aparata"

 

Član 1.

I  Trećerangiranom ponuđaču "IMTEC" d.o.o. Sarajevo, dodjeljuje se prijedlog ugovora u postupku javne nabavke "LOT 3: Nabavka kopir aparata", sa ponudom broj: 08-02-07/2-11-2-1858-2/23 od 11.07.2023.godine, i ponuđenom cijenom u iznosu od 6.405,00 KM bez PDV-a.

 

Član 2.

II   Poništava se u cjelosti  Odluka ugovornog organa broj: 08-02-07/2-11-2-1627-14/23 od 08.08.2023.godine, kojom je u postupku javne nabavke iz člana 1. ove Odluke, kao drugorangirani ponuđač odabran  "EMADO" d.o.o. Sarajevo.

 

Član 3.

Odabrani drugorangirani ponuđač "IMTEC" d.o.o. Sarajevo, dužan je u roku od 5 (pet) dana od dana zaprimanja ove Odluke o izboru, na Protokol ugovornog organa dostaviti originale ili ovjerene kopije niže navedene dokumentacije, koja ne može biti starija od 3 (tri) mjeseca, računajući od momenta predaje ponude:

 

a) izvod iz kaznene evidencije nadležnog suda da u krivičnom postupku nije osuđen pravosnažnom presudom za krivična djela organizovanog kriminala, korupciju, prevaru ili pranje novca, u skladu sa važećim propisima u Bosni i Hercegovini  ili zemlji u kojoj je registrovan;

b) izvod ili potvrda iz evidencije u kojim se vode činjenice da  nije pod stečajem ili nije predmet stečajnog postupka, osim u slučaju postojanja važeće odluke o potvrdi stečajnog plana ili je predmet postupka likvidacije, odnosno u postupku je obustavljanja poslovne djelatnosti, u skladu sa važećim propisima u Bosni i Hercegovini ili zemlji u kojoj je registrovan;

c) potvrde nadležne poreske uprave ili ukoliko se radi o ponuđaču koji nije registrovan u Bosni i Hercegovini, potvrda ili izvod iz evidencije na osnovu koje se može utvrditi da uredno izmiruje obaveze za penzijsko i invalidsko osiguranje i zdravstveno osiguranje.

d) potvrde nadležne/ih institucija o uredno izmirenim obavezama po osnovu direktnih i indirektnih poreza.

Za ispunjenje uslova iz člana 45. stav (1) tačka a) Zakona, a u vezi sa stavom (2) tačkom a) iste odredbe Zakona, ponuđač mora ispoštovati slijedeće:

         Shodno mišljenju Suda BiH od 21.05.2019. godine, upućenog Agenciji za javne nabavke, u cilju

         urednosti ponuda, a prema članu 45. stav (1) tačka a), u vezi sa stavom (2) tačka a) istog člana Zakona, neophodno je da svaki kandidat/ponuđač kumulativno dostavi potvrdu Suda BiH i potvrdu suda prema sjedištu pravnog lica, odnosno kandidata/ponuđača, iz razloga što nije definisan Jedinstveni registar na nivou Bosne i Hercegovine, u koji bi se upisivale pravosnažne presude za osuđene za krivična djela organizovanog kriminala, korupcije, prevare i pranja novca.

Stoga, obaveza je kandidata/ponuđača da, u smislu odredbi člana 45. stav (1) tačka a), u vezi sa stavom (2) tačka a) iste odredbe Zakona, dostave uvjerenje Suda BiH i suda prema sjedištu pravnog lica, odnosno kandidata/ponuđača.

 

- 2 (dvije) obične kopije dostavljene dokumentacije iz stava II (Ukoliko ponuđač ne dostavi kopije ponude, njegova ponuda se neće označiti neprihvatljivom).

 

III

Ova Odluka objaviće se na web stranici ugovornog organa (www.mupzdk.gov.ba), istovremeno sa upućivanjem ponuđačima koji su učestvovali u postupku javne nabavke, u skladu sa članom 70. stav 6. Zakona o javnim nabavkama.

 

IV

Odluka stupa na snagu danom donošenja, i dostavlja se svim ponuđačima koji su učestvovali u postupku javne nabavke, u skladu sa članom 71. stav 2. Zakona o javnim nabavkama.

 

O B R A Z L O Ž E NJ E

 

Drugorangirani ponuđač "EMADO" d.o.o. Sarajevo, u postupku javne nabavke "LOT 3: Nabavka kopir aparata", u ostavljenom roku od 5 (pet) dana od dana dostavljanja Odluke o izboru drugorangiranog ponuđača broj: 08-02-07/2-11-2-1627-14/23 od 08.08.2023.godine, nije dostavio originale ili ovjerenu kopiju dokumentacije tražene stavom II dispozitiva pomenute Odluke o izboru, koja mu je dostavljena dana 09.08.2023.godine, te u skladu s navedenim, shodno odredbi člana  72. stav (3) alineja c) Zakona o  javnim nabavkama ("Službeni glasnik BiH", broj: 39/14 i 59/22), prijedlog ugovora odjeljuje se trećerangiranom ponuđaču "IMTEC" d.o.o. Sarajevo.

 

Slijedom navedenog, trećerangirani ponuđač "IMTEC" d.o.o. Sarajevo, odabran je na osnovu ponuđene cijene u iznosu od 6.405,00 KM bez PDV-a.

 

PRAVNA POUKA:

Svaki privredni subjekat koji ima ili je imao interes za dodjelu ugovora o javnoj nabavci i koji učini vjerovatnim da je u konkretnom postupku javne nabavke bila ili je mogla biti prouzrokovana šteta zbog postupanja ugovornog organa, a koja se u žalbi navodi kao povreda ovog zakona i podzakonskih akata od strane ugovornog organa u postupku javne nabavke, ima pravo uložiti žalbu na postupak u pisanoj formi u roku od 10 (deset) dana po prijemu odluke o izboru najpovoljnijeg ponuđača.

Žalba se izjavljuje Uredu za razmatranje žalbi Bosne i Hercegovine, putem ugovornog organa u pisanoj formi direktno, elektronskim putem ili preporučenom poštanskom pošiljkom.

Žalba se podnosi u najmanje 3 (tri) primjerka.

 

DOSTAVLJENO:

1. Naslov,1x-

2. Spis,2x.-

                                                                                                                              

 POLICIJSKI KOMESAR

 GENERALNI INSPEKTOR POLICIJE

 

 Rusmir Šišić                                       

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: