Baza podataka Dodjele ugovora sadrži informacije o firmama koje pobjeđuju na javnim nabavkama i pozivima

DODJELE UGOVORA vam odgovaraju na pitanje: “Ko je pobjeđivao na tenderima i po kojim cijenama?”

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 26.07.2016. 09:04

Izrada Programa sanitarne zaštite izvorišta Ugljevik - vodovod Ugljevik

Izvor: Akta.ba, 20.07.2016.

Broj: 02-404-107/16.

 Datum, 20.07.2016.godine

 

Na osnovu člana 70. a u vezi sa članom 88. i 89. Zakona o javnim nabavkama ("Službeni glasnik BiH" broj 39/14) i člana 72. Zakona o lokalnoj samoupravi ("Službeni glasnik RS", broj:101/04,42/05, 118/05 i 98/13) Načelnik Opštine Ugljevik, donosi sledeću

 

O D L U K U

o izboru najpovoljnijeg ponuđača

 

Član 1.

Prihvata se prijedlog Komisije za izbor najpovoljnijeg ponuđača u postupku javne nabavke usluga izrade Programa sanitarne zaštite izvorišta „Ugljevik"- vodovod Ugljevik, i ugovor se dodjeljuje ponuđaču: Doo "Institut za građevinarstvo IG", Banja Luka, za ponuđenu cijenu u iznosu od: 12.753,00 KM sa zaračunatim PDV-om, kao najbolje ocijenjenu ponudu.

 

Član 2.

Prijedlog ugovora o nabavci dostaviće se na potpis izabranom ponuđaču po proteku roka od 15 (petnaest) dana, računajući od dana kad su svi ponuđači obaviješteni o izboru najpovoljnije ponude.

Odabrani ponuđač iz člana 1. ove Odluke dužanje u roku od 3 (tri) dana od dana prijema ove Odluke, fizički na protokol ugovornog organa dostaviti ovjerenu fotokopiju dokumenta iz tačke 10. Konkurentskog zahtjeva za dostavu ponuda.

Odabrani ponuđač je dužan najkasnije na dan potpisivanja ugovora dostaviti ovjerenu kopiju licence o ispunjenosti uslova za izradu geološke dokumentacije, izdatu od strane nadležnog Ministarstva.

U slučaju da, najuspješniji ponuđač ne ispuni obaveze iz člana 72.stav 3. Zakona o javnim nabavkama BiH („Sl.glasnik BiH", broj 39/14), Ugovorni organ će prijedlog ugovora, dostaviti ponuđaču, čija je ponuda po rang listi odmah nakon ponude najuspješnijeg ponuđača.

 

Član 3.

Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja i dostavlja se svim ponuđačima koji su učestvovali u postupku javne nabavke, u skladu sa članom 71.stav 2. Zakona o javni nabavkama.

 

Član 4.

Ova Odluka će se objaviti na veb-stranici www.opstinaugljevik.net istovremeno s upućivanjem ponuđačima koji su učestvovali u postupku javne nabavke, u skladu sa članom 70.stav 6. Zakona o javnim nabavkama.

 

O b r a z l o ž e nj e

Postupak javne nabavke za izbor najpovoljnijeg ponuđača u postupku javne nabavke usluga izrade Programa sanitarne zaštite izvorišta „Ugljevik"- vodovod Ugljevik, pokrenuta je Odlukom o pokretanju postupka javne nabavke broj: 02-404-107/16 od 16.06.2016.godine.

Javna nabavka je sprovedena putem konkurentskog zahtjeva za dostavu ponuda.

Obavješenje o nabavci broj: 894-7-2-35-3-31/16, objavljeno je na Portalu javnih nabavki dana 16.06.2016.godine.

Komisija za otvaranje, analizu i ocjenu ponuda imenovana je Rješenjem broj:02-404-107/16 od 04.07.2016.godine.

 

Komisija je dana 19.07.2016.godine dostavila Izvještaj o ocjeni ponuda sa preporukom o izboru najpovoljnijeg ponuđača, o čemu je sačinila odgovarajuće zapisnike, u kojima je utvrđeno sledeće:

-da je ukupan broj pristiglih ponuda (četiri), -da su blagovremeno zaprimljene 4 (četiri) ponude, -da nema neblagovremeno zaprimljenih ponuda, -da su ponude dostavili sledeći ponuđači :

1)            DOO „Ipsa institut", Sarajevo,

2)            DOO „Institut za vode", Bijeljina,

3)            DOO „Ibis inženjering", Banja Luka,

4)            DOO Institut za građevinarstvo „IG", Banja Luka,

 

-da su ponuđači: DOO „Ibis inženjering", Banja Luka i DOO Institut za građevinarstvo „IG", Banja Luka,

kvalifikovani ponuđači i da su njihove ponude prihvatljive ponude, jer su dostavili sve zahtijevane dokaze i ponude su izradili na način određen konkurentskim zahtjevom,

-da su ponude ponuđača DOO „Ipsa institut", Sarajevo i ponuda DOO „Institut za vode", Bijeljina, neprihvatljive ponude , iz sledećih razloga :

-Ponuđač DOO „Ipsa institut",Sarajevo :

Tačka 11.2. TD propisuje dostavljanje liste-spiska izvršenog ugovora u segmentu predmetne nabavke u posljednje tri godine, računajući od dana objave obavještenja o nabavci ili od datuma registracije, odnosno početka poslovanja, ako je ponuđač registrovan, odnosno počeo da radi prije manje od tri godine. Uz spisak-listu izvršenog ugovora određeno je da je ponuđač dužan dostaviti potvrdu koju je izdala druga ugovorna strana- naručilac_ (krajnji korisnik), a koja obavezno sadrži: naziv i sjedište ugovornih strana ili privrednih subjekata, predmet ugovora, vrijednost ugovora (min 15.000,00 KM bez PDV-a), vrijeme i mjesto izvršenja ugovora i navode o uredno izvršenim ugovorima. Uz dostavljenu referens listu ugovora, ovaj ponuđač je u ponudi priložio i potvrdu o uspješno izvedenim uslugama izrade „Elaborata o vodozaštitnim zonama za izvorišta Dragoradi i Vrutak- Općina Ilijaš" izdatu od strane Opštine Ilijaš u kojoj je navedena vrijednost usluga 16.146,00 KM sa uračunatim PDV-om. Kako je jasno da je vrijednost realizovanih usluga u ovoj potvrdi manja od zahtijevanog iznosa bez zaračunatog PDV-a, Komisija istu nije prihvatila.

Ostale dvije priložene potvrde (strana 29-32 ponude) izdate od strane Opštine Zvornik odnose se na izradu tehničke dokumentacije vodovodnog sistema Lokanj-Pilica i vodovodnog sistema Tršić i ne potvrđuju izvršenje Ugovora u segmentu predmetne nabavke te Komisija iste nije prihvatila

-Ponuda ponuđača: DOO „Institut za vode", Bijeljina:

 

Komisija je u postupku analize ponuda utvrdila da je predmetnu ponudu dostavila grupa ponuđača DOO „Institut za vode", Bijeljina i DOO „IRM-Bor", Zvornik, što nije naznačeno na zadnjoj strani koverte ponude kako to nalaže tačka 13. tenderske dokumentacije.

Tačka 11.1. Tenderske dokumentacije - Sposobnost za obavljanje profesionalne djelatnosti (član 46 ZJN) obavezuje ponuđača da mora biti registrovan u odgovarajućem profesionalnom ili drugim registrima zemlje u kojoj su registrovani ili da osiguraju posebnu izjavu ili potvrdu nadležnog organa kojim se dokazuje njihovo pravo da obavljaju djelatnost koja je predmet ove nabavke. Članom 2. stav 1) tačka c) Zakona, definisano je da je privredni subjekt pravno ili fizičko lice ili grupa takvih lica koji na tržištu nude robe, usluge ili radove, a registrovani su za obavljanje predmetne djelatnosti te mogu učestvovati u postupku javne nabavke kao grupa ponuđača koji su dostavili zajedničku ponudu. Kako je riječ o grupi ponuđača, svaki član grupe u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama, mora ispunjavati uslove u pogledu sposobnosti obavljanja profesionalne djelatnosti i dokazi se dostavljaju za svakog člana grupe ponuđača.

Grupa ponuđača DOO „Institut za vode", Bijeljina i DOO „IRM-Bor", Zvornik , čiji je predstavnik DOO „Institut za vode", Bijeljina dostavila je aktuelni izvod iz sudskog registra za DOO „Institut za vode", Bijeljina, a propustila da dostavi dokaz o registraciji za drugog člana grupe DOO „IRM- Bor", Zvornik.

Ugovorni organ je nakon pregleda ponuda od strane Komisije, a u skladu sa članom 66.stav 1 Zakona i članom 17.stav 7 Uputstva zatražio objašnjenje neprirodno niske ponude od ponuđača DOO Institut za građevinarstvo „IG", Banja Luka, kako je navedeno u zahtjevu broj 02-404-107/16 od 14.07.2016.godine. Odabrani Ponuđač je svojim objašnjenjem , dostavljenim u roku i priloženim uz Zapisnik, obrazložio razloge ponuđenih cijena. Komisija je prihvatila obrazloženje ponuđača jer nema čvrstih razloga da odbije isto (pogotovo što ima rugih mehanizama da se zaštiti od nekvalitetne realizacije Ugovora kao što su penali, ugovorene kazne, garancija banke, i sl.)

 

Rang lista:

 

Naziv ponuđača

Cijena iz obrasca ponude (sa PDV-om)

Korigovane vrijednosti           

Korigovani iznos cijene ponude    

            Napomena

Matem. greške

Popusti            

1

DOO Institut za građevinarstvo „IG", Banja Luka   

12.753,00

-

0,00

12.753,00

-

2

DOO „Ibis inženjering", Banja Luka

22.815,00

-

0,00

22.815,00

-

 

 

Iz navedenih razloga, primjenom člana 64.stav 1. tačka b.Zakona o javnim nabavkama i tačke 18.tenderske dokumentacije, odlučeno je kao u članu 1.ove Odluke.

 

PRAVNA POUKA:

Protiv ove odluke može se izjaviti žalba najkasnije u roku od 5 (pet) dana od dana prijema ove odluke. Žalba se podnosi putem ovog ugovornog organa u dovoljnom broju primjeraka, a koji ne može biti manji od tri, kako bi mogla biti uručena izabranom ponuđaču, kao i drugim strankama u postupku, direktno na protokol ugovornog organa u šalter salu Opštinske uprave Opštine Ugljevik ili preporučenom pošiljkom.

U prilogu ove odluke dostavljamo: -Zapisnik o pregledu i ocjeni ponuda, -zahtjev za pojašnjenje ponuđene cijene i -pojašnjenje ponuđene cijene.

 

NAČELNIK OPŠTINE

Vasilije Perić, dipl.ecc.

 

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: