Baza podataka Dodjele ugovora sadrži informacije o firmama koje pobjeđuju na javnim nabavkama i pozivima

DODJELE UGOVORA vam odgovaraju na pitanje: “Ko je pobjeđivao na tenderima i po kojim cijenama?”

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 21.02.2017. 12:31

Izrada glavnog projekta i pratećih dokumenata za proširenje regionalne sanitarne deponije čvrstog otpada Uborak-Buđevci u Mostaru

Izvor: Akta.ba, 14.02.2017.

Broj: 186/17-DP

Mostar, 14.02.2017.

 

Na osnovu člana64. stav (l) tačka b), člana7. stav (1) i (3) Zakona o javnim nabavkama ("Službeni glasnik BiH" broj 39/14, u daljem tekstu Zakon), i preporuke Komisija za nabavku imenovana Rješenjem broj: 34/17-DP od 10.01.2017 godine, a konstatovane u Zapisniku o pregledu i ocjeni ponuda broj: 185/17-DP direktor JP Deponija d.o.o. Mostar donosi sljedeću

 

ODLUKU

o izboru najpovoljnijeg ponuđača u otvorenom postupku

I

Ugovor za nabavku usluga lzrada glavnog projekta i prate6ih dokumenata za proširenje regionalne sanitarne deponije čvrstog otpada Uborak-Buđevci u Mostaru u vrijednosti od IPSA Institut doo Sarajevo sa registrovanim sjedištem na adresi Put Života bb, 71000 Sarajevo, JIB:4200032270003, koji je u otvorenom postupku podnio prihvatljivu ponudu s najnižom cijenom.

II

Prijedlog ugovora o nabavi dostavit će se na potpis izabranom ponuđaču po proteku roka od 10 dana, radunajuči od dana kada su svi ponuđači obavijesteni o izboru najpovoljnije ponude.

III

Ova odluka stupa na snagu danom donošenja i dostavlja se svim ponuđačima koji su učestvovali u postupku javne nabavke, u skladu sa članom 71. stav 2 Zakona o javnim nabavkama.

 

Obrazloženje:

Postupak javne nabavke pokrenut je Odlukom o nabavci broj: 13117-DP od 05.01.2017. godine. Javna nabavkaje provedena putem otvorenog postupka za dostavu ponuda. Za provođenje postupka javne nabavke Ugovorni organ je Rješenjem broj: 42117-DP od 10.01.2017. godine imenovao Komisiju za nabavke. Procijenjena vrijednost javne nabavke usluga lzrada glavnog projekta i pratećih dokumenata za proširenje regionalne sanitarne deponije čvrstog otpada Uborak-Buđevci u Mostaru iznosi: 42.500,00 KM, bez PDV-a.

Obavještenje o nabavci objavljeno je na Portalu javnih nabavki dana 12.01.2017. godine, bro.i obavještenja 5 53 -7 -2-2-3-1/17 .

Javno otvaranje ponuda izvršeno je 07.02.2017. godine, u sjedištu ugovornog organa, o čemu je sadinjen Zapisnik o otvaranju ponuda, čija kopija je sutradan poslana e-mailom svim učesnlcima u postupku predmetne javne nabavke. Nakon izvršene ocjene ponuda Komisija za javnu nabavku je dana 14.02.2017. godine dostavila Zapisnik o pregledu i ocjeni ponuda broj: 185/17-DP od 14.02.2017. godine, čiji je sastavni dio preporuka o izboru najpovoljnijeg ponuđača.

U postupku po Zapisniku o ocjeni ponuda, utvrđeno je da je Komisija blagovremeno i pravilno izvršila otvaranje ponuda i pregled prispjelih ponuda, u kojima je utvrđeno je slijedeće:

- Ukupan broj pristiglih ponuda: 2

- Ukupan broj blagovremeno zaprimljenih ponuda: 2

- Ukupan broj neblagovremeno zaprimljenih ponuda: 0

Komisija je izvršila provjeru dostavljenih dokumenata i njihovu korektnost i ispunjenost sa aspekta kvalifikacije ponuđača prema TD.

Nakon provjere konstatirano je da oba ponudada zadovoljavaju kvalifikacione uslove, te su im ponude tehnički prihvatljive, a predloženo je da se ugovor dodijeli ponuđaču IPSA Institut d.o.o. Sarajevo, koji je ponudio najnižu cijenu prihvatljive ponude.

U postupku donošenja ove odluke, ocijenjene su činjenice da je Komisija, pravilno i potpuno, izvršila ocjenu kvalificiranosti ponuđača, te ocjenu prispjelih ponuda, u skladu sa zahtjevima i kriterij ima iz tenderske dokumentacije.

Naime, u postupku je ocijenjeno da je Komisija u svemu pravilno postupila, te da je izbor najpovoljnijeg ponudada izvršen u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama, podzakonskim aktima, internim aktima i tenderskom dokumentacijom. Uvidom u priloženu dokumentaciju, uzimajući u obzir kriterij najniža cijena neosporno je da je izabrani ponudad najbolje ocijenjen.

Iz navedenih razloga, primjenom člana 64. stav 1. tačka b) Zakona o javnim nabavkama, odlučeno je kao u članu I . ove odluke.

 

Pouka o pravnom liieku

Protiv ove odluke može se izjaviti Žalba Uredu za razmatranje žalbi putem Ugovornog organa, najkasnije u roku od 5 (pet) dana od dana prijema ove odluke, na adresu:

JP Deponija d.o.o. Mostar. Vrapčići bb.

88113 Mostar

 

DIREKTOR

Abdurahman Bećirović dipl.ecc

 

ZAPISNIK

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: