Baza podataka Dodjele ugovora sadrži informacije o firmama koje pobjeđuju na javnim nabavkama i pozivima

DODJELE UGOVORA vam odgovaraju na pitanje: “Ko je pobjeđivao na tenderima i po kojim cijenama?”

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 09.08.2017. 09:15

Izrada tehničke dokumentacije (glavnog projekta) za projekat: Sanacija klizišta na regionalnom putu R-404, dionica Budimlić Japra – granica RS/FBiH (Podvidača)

Izvor: Akta.ba, 04.08.2017.

Broj: 02-01-JN-2197/17

Dana, 04.08.2017. godine

 

Na osnovu člana 64. stav (1) tačka b), člana 70. stavovi (1), (3) i (b) Zakona o javnim nabavkama ("Sl. glasnik BiH" broj: 39/14) i članova 46. i 48. Pravilnika o javnim nabavkama JP "Putevi RS" d.o.o. Banja Luka, na preporuku Komisije za nabavku u postupku javne nabavke usluga "Izrade tehničke dokumentacije (glavnog projekta) za projekat: Sanacija klizišta na regionalnom putu R-404, dionica Budimlić Japra - granica RS/FBiH (Podvidača), na stacionaži 5 +517,00 kt", referenca 025/17, v.d. Direktor je donio

 

ODLUKU

O IZBORU NAJPOVOLjNIJEG PONUĐAČA

 

Član 1.

Prihvata se Izvještaj i preporuka Komisije za nabavku broj: 02-01-JN-2197/17 od 03.08.2017. godine i ugovor za nabavku usluga "Izrade tehničke dokumentacije (glavnog projekta) za projekat: Sanacija klizišta na regionalnom putu R-404, dionica Budimlić Japra - granica RS/FBiH (Podvidača), na stacionaži 5 +517,00 kt", referenca 025/17, dodjeljuje ponuđaču "Ink Constructor" d.o.o. Banja Luka (ovlaštenom predstavniku Grupe ponuđača: "Ink Constructor" d.o.o. Banja Luka, "Geoput" d.o.o. Banja Luka i Rudprom d.o.o. Prijedor), kao najbolje ocijenjenom ponuđaču, za ponuđenu cijenu od 7.400,00 KM (bez PDV-a), 8.658,00 KM (sa PDV-om), ponuda broj: 189-07/17 od 27.07.2017. godine.

 

Član 2.

Prijedlog ugovora o nabavci biće dostavljen na potpis izabranom ponuđaču u roku od 10 dana računajući od dana od kada su ponuđači obavješteni o izboru najpovoljnije ponude.

 

Član 3.

Za izvršenje ove Odpuke zadužuje se i ovlašćuje Sektor za tehničke poslove.

 

Član 4.

Ova Odluka će se objaviti na veb stranici istovremeno sa upućivanjem ponuđačima koji su učestvovali u postupku javne nabavke, u skpadu sa članom 70. stav. 6. Zakona o javnim nabavkama.

 

Član 5.

Ova Odpuka stupa na snagu danom donošenja i dostavlja se svim ponuđačima koji su učestvovali u postupku javne nabavke, u skladu sa članom 71. stav (2) Zakona o javnim nabavkama.

 

Obrazloženje

Postupak javne nabavke je pokrenut Odlukom o pokretanju postupka javne nabavke broj: 02-01-JN-2197/17 od 07.07.2017. godine. Javna nabavka je provedena putem postupka konkurentskog zahtjeva za dostavljanje ponuda. Procijenjena vrijednost javne nabavke bez PDV-a je 16.666,67 KM. Obavještenje o nabavci broj: 750-7-2-41-3-38/17 je poslato na objavljivanje i objavljeno na Portalu javnih nabavki dana 18.07.2017. godine. Komisija za nabavku je imenovana Rješenjem v.d. Direktora broj: 02-01-JN-2197/17 od 20.07.2017. godine.

 

Komisija za nabavku je dana 03.08.2017. godine dostavila v.d. Direktoru Izvještaj o radu sa preporukom za izbor najpovoljnijeg ponuđača i Zapisnik o pregledu i ocjeni ponuda broj: 02-01-JN-2197/17 od 03.08.2017. godine u postupku javne nabavke usluga "Izrade tehničke dokumentacije (glavnog projekta) za projekat: Sanacija klizišta na regionalnom putu R-404, dionica Budimlić Japra - granica RS/FBiH (Podvidača), na stacionaži 5 +517,00 kt", referenca 025/17.

 

U dostavljenom Izvještaju o radu Komisija za nabavku je konstatovala da je u toku provođenja predmetnog postupka nabavke blagovremeno i pravilno izvršila otvaranje ponuda i ocjenu prispjelih ponuda, o čemu je sačinila odgovarajuće zapisnike, u kojima je utvrđeno slijedeće:

- da je ukupan broj pristiglih ponuda 4;

- da su blagovremeno zaprimljene 4 ponude;

- da su ponude ponuđača Institut za građevinarstvo "IG" d.o.o. Banja Luka i Grupe ponuđača: "Ink Constructor" d.o.o. Banja Luka,, "Geoput" d.o.o. Banja Luka i Rudprom d.o.o. Prijedor (ovlašteni predstavnik "Ink Constructor" d.o.o. Banja Luka,) prihvatljive ponude;

- da ponude ponuđača JU Institut za urbanizam, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske i Grupe ponuđača: "URBIS CENTAR" d.o.o. Banja Luka,, Mirković - GeoAstor d.o.o. Banja Luka i Ibis-Inženjering d.o.o. Banja Luka (ovlašteni predstavnik "URBIS CENTAR" d.o.o. Banja Luka), nisu prihvatljive iz sljedećih razloga:

 

1. Grupa ponuđača "URBIS CENTAR" d.o.o. Banja Luka, Mirković - GeoAstor d.o.o. Banja Luka i Ibis-Inženjering d.o.o. Banja Luka (ovlašteni predstavnik "URBIS CENTAR" d.o.o. Banja Luka) nije dokazala da je kvalifikovana za nastavak postupka javne nabavke, jer članovi Grupe ponuđača nisu dokazali da ispunjavaju kvalifikacioni uslov tehničke i profesionalne sposobnosti zahtjevan u tački 2.4. podtačka v) tenderske dokumentacije, odnosno nisu dostavili izjavu ponuđača da raspolaže opremom neophodnom za geodetske radove kako je zahtjevano pod tačkom 2.5. v) sa originalnim spiskom geodetske opreme i ovjerenim fotokopijama uvjerenja o etaloniranju instrumenata (dostavljen je jedan certifikat o verifikaciji jednog instrumenta).

 

2. Ponuđač JU Institut za urbanizam, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske nije dokazao da je kvalifikovan za nastavak posgupka javne nabavke, jer nije dokazao da ispunjava kvalifikacione uslove tehničke i profesionalne sposobnosti zahtjevane u tački 2.4. podtačke b) i v) tenderske dokumentacije iz sljedećih razloga: nije dostavljena licenca za rad geodetske organizacije koju izdaje Republička uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove Republike Srpske za izradu tehničke dokumentacije za izvođenje geodetskih radova i tehničku kontrolu nad izvođenjem geodetskih radova za koje je predviđena izrada glavnog projekga i za izvođenje geodetskih radova za koje je predviđena izrada glavnog projekta; i nisu dostavljena uvjerenja o etaloniranju instrumenata neophodnih za geodetske radove.

 

U postupku donošenja ove Odluke posebno su cijenjene činjenice da je Komisija za nabavku pravilno i potpuno izvršila ocjenu kvalifikovanosti ponuđača, te ocjenu prispjelih ponuda u skladu sa kriterijumom za dodjelu ugovora iz tenderske dokumentacije. U postupku ocjene provedenog postupka, nisu nađeni razlozi, nepravilnosti, niti propusti u radu, koji bi eventualno bili osnov za neprihvatanje preporuke Komisije.

 

Naime, u postupku je ocijenjeno da je Komisija za nabavku u svemu pravilno postupila, te da je izbor najpovoljnijeg ponuđača izvršen u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama, podzakonskim aktima, internim aktima i tenderskom dokumentacijom.

 

Uvidom u priloženu dokumentaciju nesporno je da je izabrani ponuđač najbolje ocijenjeni ponuđač na osnovu izabranog kriterijuma "najniže cijene" kako slijedi:

 

Naziv ponuđača

Ukupna cijena ponude

1.

Grupa ponuđača, ovlašteni predstavnik INK Constructor d.o.o. Banja Luka

8.658,00 КМ

2.

Institut za građevinarstvo "IG" d.o.o. Banja Luka

18.135,00 КМ

Ponuđač je izabran primjenom kriterijuma najniže cijene, koja je ponuđena u iznosu od 8.658,00 (sa PDV-om).

 

Iz navedenih razloga, primjenom člana 64. stav 1. tačka b) Zakona o javnim nabavkama i članova 46. i 48. Pravilnika o javnim nabavkama JP "Putevi RS" d.o.o. Banja Luka, odlučeno je kao u članu 1. ove Odpuke.

 

POUKA 0 PRAVNOM LIJEKU:

Protiv ove Odluke može se izjaviti žalba, najkasnije u roku od 5 (pet) dana od dana prijema ove Odluke.

Žalba se izjavljuje Kancelariji za razmatranje žalbi Bosne i Hercegovine, putem ugovornog organa u pisanoj formi direktno, elektronskim putem ili preporučenom poštanskom pošiljkom na adresu: Javno preduzeće "Putevi Republike Srpske" društvo sa ograničenom odgovornošću Banja Luka, Trg Republike Srpske 8, 78000 Banja Luka.

Žalba se podnosi u najmanje 3 (tri) primjerka.

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: