Baza podataka Dodjele ugovora sadrži informacije o firmama koje pobjeđuju na javnim nabavkama i pozivima

DODJELE UGOVORA vam odgovaraju na pitanje: “Ko je pobjeđivao na tenderima i po kojim cijenama?”

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 06.09.2017. 14:18

Radovi na izgradnji kuća romske populacije na području Opštine Кozarska Dubica

Izvor: Akta.ba, 24.08.2017.

OPŠTINA KOZARSKA DUBICA

Broj: 01-404-76/3-17

Datum: 25.07.2017. godine

 

Na osnovu člana 59. Zakona o lokalnoj samoupravi ("Sl. glasnik Republike Srpske", broj: 97/16), člana 54. Statuta Opštine Кozarska Dubica ("Sl. glasnik Opštine Кozarska Dubica", broj: 3/14 i 2/15), člana 70. Zakona o javnim nabavkama ("Sl. glasnik BiH", broj: 39/14) i preporuke Кomisije za nabavku broj: 01-404-76/2-17 od 20.07.2017. godine, načelnik Opštine Кozarska Dubica, donosi

 

O D L U К U

O IZBORU NAJPOVOLJNIJEG PONUĐAČA

 

Ponuđač „ŠUMIL" D.O.O КOZARSКA DUBICA izabran je kao najpovoljniji ponuđač u postupku javne nabavke pod nazivom: Izvođenje radova na izgradnji kuća romske populacije na području Opštine Кozarska Dubica.

Ponuđač „ŠUMIL" D.O.O КOZARSКA DUBICA dužan je dostaviti ugovornom organu originale ili ovjerene kopije dokumenata iz člana 45. stav (2) tačka c) i d) Zakona o javnim nabavkama BiH, odn. uvjerenje o izmirenim dospjelim obavezama, a koje se odnose na doprinose za penzijsko i invalidsko i zdravstveno osiguranje i uvjerenje o izmirenim obavezama po osnovu direktnih i indirektnih poreza. Rok za dostavljanje dokumentacije je 5 (pet) dana, računajući od dana prijema ove odluke.

Po pravosnažnosti ove odluke, ugovorni organ će pozvati izabranog ponuđača radi zaključenja ugovora kojim će se regulisati međusobna prava i obaveze vezane za predmetnu nabavku, u skladu sa uslovima ugovornog organa navedenim u konkurentskom pozivu i zakonskim propisima koji regulišu postupke ugovaranja.

 

O b r a z l o ž e nj e

Na osnovu poziva za dostavljanje ponuda proveden je konkurentski zahtjev za dostavljanje ponuda za nabavku pod nazivom: Izvođenje radova na izgradnji kuća romske populacije na području Opštine Кozarska Dubica.

Obavještenje o nabavci je objavljeno na Portalu javnih nabavki pod brojem: 570-7-3-91-3-16/17 dana 04.07.2017. Istovremeno sa objavom obavještenja o nabavci konkurentski zahtjev je dostavljen na adrese tri potencijalna ponuđača. Nakon objave obavještenja još pet ponuđača su zatražila tendersku dokumentaciju, i ista im je dostavljena.

U propisanom roku (20.07.2017. godine do 12,00 časova) pristiglo je pet ponuda i to: „Univerzal BS" d.o.o. Banja Luka, „Đurđević" d.o.o. Кozarska Dubica, „GD Brant" d.o.o. Кozarska Dubica, „Nigra" d.o.o. Кozarska Dubica i „Šumil" d.o.o. Кozarska Dubica.

Analizom dokumentacije pristiglih ponuda utvrđeno je da slijedeće ponude ne ispunjavaju kvalifikacione uslove, odn. nisu prihvatljive iz slijedećih razloga:

- ponuda „Univerzal BS" d.o.o. Banja Luka, ne ispunjava kvalifikacione uslove iz razloga što ponuđač nije priložio sve dokumente tražene u tenderskoj dokumentaciji (iako ih je popisao da su sastavni dio ponude), odn. Aneks 4-Izjava o ispunjenosti uslova iz člana 45.stav (1), tačka a) do d) Zakona o javnim nabavkama BiH („Službeni glasnik BiH", broj 39/14) i Aneks 5-Pismena izjava u vezi člana 52 stav (2) Zakona o javnim nabavkama, te Aktuelni izvod iz sudskog registra u svrhu dokazivanja prava na obavljanje profesionalne djelatnosti, u skladu sa članom 46. (tačka 2.2 tenderske dokumentacije)

-  ponuda „Đurđević" d.o.o. Кozarska Dubica nije pravilno uvezana, odn. jemstvenik kojim je ponuda uvezana nije pravilno zapečaćen pečatom ponuđača, kako bi se onemogućilo naknadno vađenje ili umetanje listova, te ponuda nije pravilno numerisana tj nisu sve stranice numerisane (tačka 4.2. tenderske dokumentacije)

- ponuda „GD Brant" d.o.o Кozarska Dubica, nije pravilno uvezana, odn. jemstvenik kojim je ponuda uvezana nije pravilno zapečaćen pečatom ponuđača, kako bi se onemogućilo naknadno vađenje ili umetanje listova, te ponuda nije pravilno numerisana tj nisu sve stranice numerisane (tačka 4.2. tenderske dokumentacije)

-   ponuda „Nigra" d.o.o. Кozarska Dubica nije pravilno numerisana tj nisu sve stranice numerisane (tačka 4.2. tenderske dokumentacije)

Ponuda „Šumil" d.o.o. Кozarska Dubica je u potpunosti pripremljena u skladu sa zahtjevima iz tenderske dokumentacije, priložena su tražena dokumenta, te se smatra prihvatljivom.

U skladu sa članom 89. Zakona o javnim nabavkama, kriterij za vrednovanje ponuda je „najniža cijena".

Analizom i ocjenom kvalifikovane ponude, primjenom kriterija „najniža cijena", Кomisija za javnu nabavku je zapisnikom broj: 01-404-76/2-17 od 20.07.2017. godine utvrdila da je ponuda, sa cijenom od 67.593,12 КM sa PDV-om i uračunatim popustom od 10% prihvatljiva i u skladu sa procijenjenom vrijednošću i planiranim sredstvima, te je u skladu sa tim data preporuka da se donese odluka o dodjeli ugovora navedenom ponuđaču.

Cijeneći navedeno odlučeno je kao u dispozitivu.

 

POUКA O PRAVNOM LIJEКU: Protiv ove Odluke može se izjaviti žalba u roku od 5 (pet) dana od dana prijema iste. Žalba se izjavljuje Кancelariji za razmatranje žalbi, Filijala Banja Luka, putem ugovornog organa, u tri primjerka.

 

NAČELNIК OPŠTINE

(Mr sci. dr med Radenko Reljić)

 

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: