Baza podataka Dodjele ugovora sadrži informacije o firmama koje pobjeđuju na javnim nabavkama i pozivima

DODJELE UGOVORA vam odgovaraju na pitanje: “Ko je pobjeđivao na tenderima i po kojim cijenama?”

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 01.11.2017. 10:44

Rezultati po javnom pozivu za sticanje prava na pogodnosti (poticaje) za investiranje na području Općine llijaš u svrhu razvoja i poticaja industrijske proizvodnje u 2017. godini

Izvor: Akta.ba, 01.11.2017.

Bosna i Hercegovina

Federacija Bosne i Hercegovine

KANTON SARAJEVO

OPĆINA ILIJAŠ 

OPĆINSKI NAČELNIK

Broj: 04/1-14-1703.4/17

Datum: 31.10.2017. godine

 

Povodom Javnog poziva za sticanje prava na pogodnosti (poticaje) za investiranje na području Općine llijaš u svrhu razvoja i poticaja industrijske proizvodnje u 2017. godini, objavljenog putem web stranice Općine llijaš (http:www.ilijas.ba) i oglasne ploče Općine llijaš, dana 21.08.2017. godine, a na osnovu člana 6., 10. i 11. Pravilnika o utvrđivanju uslova, kriterija i postupaka za ostvarivanje prava na pogodnosti za investiranje na području Općine llijaš u svrhu razvoja i poticaja industrijske proizvodnje za 2017. godinu, Općinski načelnik, objavljuje:

 

REZULTATE

po Javnom pozivu za sticanje prava na pogodnosti (poticaje) za investiranje na području Općine llijaš u svrhu razvoja i poticaja industrijske proizvodnje u 2017. godini

 

Na osnovu provedenog postupka raspodjele raspoloživih sredstava za poticaj u skladu sa članom 6. Pravilnika o utvrđivanju uslova, kriterija i postupaka za ostvarivanje prava na pogodnosti za investiranje na području Općine llijaš (u daljem tekstu Pravilnik), utvrđuje se pojedinačna visina poticaja za aplikante koji su ispunili propisane uslove po Javnom pozivu, kako slijedi:

 

Red. br.

Aplikant

Visina poticaja

1.

CLOUDIT d.o.o., Sarajevo

137.774,10 KM

2.

LIMSAR d.o.o., Vogošća

57.157,95 KM

 

 

Obrazloženje: U skladu s Pravilnikom i raspisanim Javnim pozivom od 21.08.2017. godine, kojije objavljen putem web stranice Općine llijaš, www.ilijas.ba. i oglasne ploče Općine llijaš, izvršen je odabir korisnika i utvrđena pojedinačna visina poticaja putem Komisije za provođenje Javnog poziva za dodjelu poticaja. Komisija je u postupku izbora kandidata u skladu sa Pravilnikom provela sljedeće radnje: utvrđivanje ispunjenosti propisanih uslova za ostvarivanje prava učešća kandidata u projektu, kroz provedbu I i II faze, izvršila bodovanje aplikacija, te na osnovu pojedinačno ostvarenih bodova izvršila raspodjelu raspoloživih sredstava uz primjenu kriterija da pojedinačni poticaj ne može iznositi više od 75% ukupne vrijednosti sredstava koje investitor plaća u postupku pribavljanja (izdavanja) odobrenja za građenje.

Na osnovu člana 11. Pravilnika, aplikanti imaju pravo prigovora u roku od 8 dana od dana objave rezultata.

Prigovori se podnose na sljedeću adresu:

Općina llijaš, Ul. 126. Ilijaške brigade br. 6., 71 380 ilijaš, sa naznakorn "Prigovor na rezultate Javnog poziva za sticanje prava na pogodnosti (poticaje) za investiranje na području Općine llijaš u svrhu razvoja ipoticaja industrijske proizvodnje u 2017. godinu". Općina llijaš zadržava pravo da izvrši korekciju ovih rezultata, ukoliko se u eventualnom postupku provjere opravdanosti prigovora aplikanata utvrdi da je učinjen propust prilikom utvrđivanja istih.

Po isteku roka na prigovore Općinski načelnik će donijeti Odluku o sticanju prava na poticaj, koja će biti objavljena na oglasnoj ploči Općine llijaš i putem web stranice Općine llijaš (http:Avww.ilijas.ba). Nakon donošenja Odluke o sticanju prava na poticaj, konačni korisnici poticaja će biti obaviješteni o daljnjim obavezama, te mjestu i vremenu potpisivanja Ugovora o dodjeli poticaja.

 

OPĆINSKI NAČELNIK

Akif Fazlić, dipl.oec

 

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: