Baza podataka Dodjele ugovora sadrži informacije o firmama koje pobjeđuju na javnim nabavkama i pozivima

DODJELE UGOVORA vam odgovaraju na pitanje: “Ko je pobjeđivao na tenderima i po kojim cijenama?”

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 16.05.2018. 11:01

Građevinski materijal, ugradnja i obrada građevinskog materijala na krovovima objekata u RMU Đurđevik

Izvor: Akta.ba, 16.05.2018.

Broj:03-3579/18

Đurđevik, 08.05.2018

 

Na osnovu člana 70. stav (3) Zakona o javnim nabavkama Bosne i Hercegovine ("Službeni glasnik BiH" broj 39/14). Zapisnika o oejeni ponuda od 06.04.2018. godine i člana 65. Statuta JP Elektroprivreda BiH d.d. - Sarajevo, Zavisno društvo Rudnik mrkog uglja "Durdevik" d.o.o. - Durdevik. Direktor Zavisnog društva Rudnik mrkog uglja "Durdevik" d.o.o. -Durdevik. donosi:

 

ODLUKU

o izboru najpovoljnijeg ponudača za javnu nabavku robe Nabavka građevinskog materijala, ugradnja i obrada građevinskog materijala na krovovima objekata u RMU "Đurđevik"

 

Nakon provedenog Otvorenog postupka za nabavku robe: Nabavka građevinskog materijala, ugradnja i obrada građevinskog materijala na krovovima objekata u RMU "Đurđevik" Ugovor se dodjeljuje ponudaču "EN DŽANI SERVICE" d.o.o. Živinice čija je ponuda ocjenjena kao najuspješnija.

 

OBRAZLOŽENJE

Po obavještenju o nabavci za javnu nabavku robe: Nabavka građevinskog materijala, ugradnja i obrada građevinskog materijala na krovovima objekata u RMU "Đurđevik" broj obavjcštenja: 350-1-1-177-3-63/18 objavljeno na Portalu javnih nabavki dana, 14.03.2018. godine Tendersku dokumentaciju je preuzelo 10 ponuđača, a što se vidi iz Izvještaja o preuzimanju Tenderske dokumentacije koji je kreiran dana. 06.04.2018. godine. Rok za dostavu ponuda bio je 06.04.2018. godine do 10:00 sati, a javno otvaranje ponuda je zakazano za 06.04.2018. godine u 10:30 sati u prostorijama Rudnika.

Na osnovu poziva i Obavještenja o nabavci svoju ponudu u datom roku je dostavio jedan ponudač i to:

1) Ponuda sa prijemnim brojem 19-2794/18 od 06.04.2018. godine, Ponudač: "EN DŽANI SERVICE" d.o.o. Živinice.

Javno otvaranje ponuda je dana 06.04.2018. godine u 10:30 sati izvršila Komisija za provodenje postupka javne nabavke imenovana Rješenjem direktora broj: 03-1991/18 od 12.03.2018. godine.

Javno otvaranje ponuda izvršeno je u skladu sa članom 63. Zakona o javnim nabavkama i sačinjen je Zapisnik o otvaranju ponuda. Javnom otvaranju ponuda prisustvovao je predstavnik ponudača, a njegovo ime je navedeno u Zapisniku sa otvaranja ponuda. Zapisnik sa javnog otvaranja ponuda putem fax-a istog danaje dostavljen ponudaču.

Tabela (analitički prikaz trajenih i dostavljenih dokumenata za kvalifikaciju)

 

 

 

Ponudač 1

 

Zahtjev u predmctnom postupku (član 45.-51. ZJN BiH)

"EN DŽANI SERVICE" d.o.o. Živinice

 

Ponuđen zahtjev (DA/NE)

Zadovoljen zahtjcv (DA/NE)

1.

Izjava o ispunjenosti uslova iz člana 45. Stav (1) tačka a) do d) Zakona o javnim nabavkama 15ill ("Službeni glasnik BiH" broj 39/14) ovjerenu kod nadležnogorgana

DA

DA

2.

Izjava o ispunjenosti uslova iz člana47. Stav (1) tačka a) do d) i (4) Zakona o javnim naba\ kama BiJ 1 ("Službeni glasnik Bill" broj 39/14) ovjerenu od strane ponudača

DA

DA

3.

Izjava iz člana 52. stav (2) Zakona o javnim nabavkama BiH ("Službeni glasnik BiH" broj 39/141 ovjercnu kod nadlcžnog organa

DA

DA

4.

Bilans uspjeha za 2017. godinu

DA

DA

5.

Doka/ o registraciji u relevantnom profesionalnom ili trgovačkom registru u zcmlji u kojoj su rcgistrovani ili da osiguraju poscbnu izjavu ili potvrdu nadležnog organa kojom sc dokazuje njiho\o pravo da obavljaju profesionalnu djelatnost. koja je u vezi s predmetom nabavkc u skladu sa članom 46. Zakona

DA

DA

6.

Doka/ da jc ponudač registrovan za podizanje krovnih konstrukcija i pokrivanje krovova. odnosno mora biti rcgistrovan za obavljanje poslova na gradevinama visokogradnje (Izvod iz registra - ovjercna kopija)

DA

DA

7.

Pismcna Izjava pod punoni materijalnoni i krivičnom odgovornošću ovjercna od stranc ponudača da ponudač ima na raspolaganju oprcmu potrebnu za realizaciju ugovora

DA

DA

8.

Bankovna garancija za ozbiljnost ponudc.

DA

DA

9.

Liste l Igovora. Potvrda o isporučenim robama i Izjava ponudača

DA

DA

10.

Pismena izjava pod punom materijalnom i krivičnom odgovornošću da će ponudač dostaviti Garanciju za dobro izvrScnjc ugovora

DA

DA

11.

Nacrt Ugovora

DA

DA

 

Na zatvorenoj sjednici Komisije za nabavke održanoj dana 06.04.2018. godine u 10:45 sati Komisija je izvršila provjeru kvalifikacije kandidata/ponuđača, te konstatovala da se ponudač "EN DŽANI SERVICE" d.o.o. Živinice kvalifikovao za dalji tok javne nabavke predmetne robe.

Komisija je istog dana izvršila pregled i ocjenu ponuda, odnosno utvrdivanje prihvatljivosti ponude kvalifikovanog ponudača i utvrdila da je ponuda ponuđača"EN DŽANI SERVICE" d.o.o. Živinice prihvatljiva jer potpuno udovoljava svim traženim uslovima iz Tenderske dokumentacije i Obavještenja o nabavci.

Komisija je u skladu sa članom 3. stav (3) Pravilnika o uslovima i načinu korištenja e-aukcije utvrdila da se ne može zakazati e-aukcija jer je primljena jedna prihvatljiva ponuda.

Komisija je zatim izvršila analizu prihvatljive ponude prema kriteriju Najniža cijena, te konstatuje sljedeće:

Ponuda koja je ocijenjena kao najuspješnija je ponuda ponuđača koji je ponudio najnižu cijenu:

 

1. "EN DŽANI SERVICE" d.o.o. Živinice sa sljedećim elementima ponude:

Ponudena cijena: 149.032,80 KM bez uračunatog PDV-a, na paritetu DDP krajnje odredište - RMU "Đurđevik",

Rok isporuke robe, ugradnja i obrade: 45 dana od dana zaključenja ugovora, Rok plaćanja: odloženo 60 dana od dana fakturisanja robe ugradnje, obrade ž gradevinskog materijala i prijema objekata bez bankovne garancije za odloženo plaćanje,

Garantni rok: 10 mjeseci od dana isporuke, ugradnje i obrade gradevinskog materijala na krovovima objekata RMU "Đurđevik".

 

Pravo žalbe

Ponuđač koji je učestvovao u postupku javne nabavke po ovom predmetu i koji smatra da je Ugovorni organ u toku postupka izbora najpovoljnije ponude, odnosno dodjele Ugovora prekršio jednu ili više odredbi Zakona o javnim nabavkama BiH, ima pravo izjaviti žalbu na postupak. na način i u rokovima utvrđenim u članu 99. i 101.

 

Žalba se izjavljuje Ugovornom organu kao prvostepenoj instanci u žalbenom postupku, u pismenoj formi najkasnije 10 dana po prijemu odluke kojom se odlučuje o pojedinačnom pravu iz javne nabavke u odnosu na postupak pregleda i ocjene sposobnosti, te postupak pregleda. ocjene i izbora najpovoljnijeg ponuđača.

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: