Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 30.06.2022. 10:21

Opšta rasprava o Zahtjevu za rad za proizvodnju električne energije u mikropostrojenju OIE u solarnoj fotonaponskoj elektrani ECOSOLAR 1, naselje Miljanovci, općina Tešanj, instalirane snage

Izvor: Akta.ba, 20.06.2022.

Na temelju Odluke broj UP1-06-13-1-86-6/22 donesene na XIII. redovitoj sjednici održanoj u Mostaru 20.6.2022. godine, Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine - FERK

 

OBAVJEŠTAVA JAVNOST

O OPĆOJ RASPRAVI

 

FERK je 25.4.2022. godine zaprimio od „ECOSOLAR“, Vlasnik: Omerbašić Fahrudin iz Tešnja Zahtjev za izdavanje dozvole za rad za proizvodnju električne energije u mikropostrojenju OIE u solarnoj fotonaponskoj elektrani „ECOSOLAR 1“, naselje Miljanovci, općina Tešanj, instalirane snage

20,00 kW AC (25,46 kWp DC) i predviđene godišnje proizvodnje 28 MWh, pod brojem UP1-06-13-1-86-1/22, uz koji je podnositelj zahtjeva priložio potrebne dokumente, sukladno članku 20. i članku 21. Pravilnika za izdavanje dozvola. Postupajući po članku 12. Pravilnika za izdavanje dozvola, FERK je pregledao zahtjev i utvrdio da je potpun, te je sukladno članku 16. ovog pravilnika usvojio nacrt dozvole.

Zainteresirane osobe imaju mogućnost dostaviti svoje pisane komentare, na Nacrt dozvole za rad za proizvodnju električne energije u mikropostrojenju OIE za „ECOSOLAR“, Vlasnik: Omerbašić Fahrudin iz Tešnja FERK-u od dana objave ove obavijesti do 30.6.2022. godine do 15 sati, poštom na adresu Kneza Domagoja 12 A, Mostar, kao i na elektroničku adresu kontakt@ferk.ba. Pisani komentari moraju biti potpisani.

Osobe koje imaju izravan interes sudjelovati u postupku izdavanja dozvole pod uvjetom da im je interes različit od općeg javnog interesa, mogu dostaviti zahtjev za  stjecanje statusa umješača od dana objave ove obavijesti do 30.6.2022. godine do 15 sati, poštom na adresu Kneza Domagoja 12 A, Mostar, kao i na elektroničku adresu kontakt@ferk.ba. Ukoliko FERK odobri status umješača, održava se formalna rasprava na kojoj mogu sudjelovati zaposlenici FERK-a, podnositelj zahtjeva i umješači, a nazočnost javnosti je dobrodošla.

Tekst Nacrta dozvole za rad za proizvodnju električne energije u mikropostrojenju OIE možete dobiti svakim radnim danom od 11 do 13 sati, u sjedištu FERK-a, na protokolu, Kneza Domagoja 12 A u Mostaru ili na internetskoj stranici FERK-a, www.ferk.ba.

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: