Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 22.11.2023. 16:03

(pojašnjenje) Javni poziv za dodjelu sredstava iz budžetske podrške EU za provođenje mjera energijske efikasnosti u mikro, malim i srednjim preduzećima za 2023. godinu - JP BPEU MMSP 2023-1

Izvor: Akta.ba, 21.11.2023.

 

 

Pojašnjenje za Javni poziv JP BPEU MMSP 2023-1

 

U nastavku se daje pojašnjenje na tekst javnog poziva za mikro, mala i srednja preduzeća u tački 1.3., koji se odnosi na uslove koji moraju biti ispunjeni, a u pogledu osiguranja detaljnog energijskog audita ukoliko se podnose prijave u okviru LOTa 2 za mjere od 1. do 4. iz tačke 1.2. Javnog poziva.

Naime, detaljni energijski audit koji se dostavlja u skladu sa Javnim pozivom, poglavlje 2.2. Tehnička obavezna dokumentacija, Lot 2: Mala i srednja preduzeća, tačka 1. Detaljni energijski audit, mora biti urađen od strane lica ovlaštenog kod Federalnog ministarstva prostornog uređenja i to:

za zgrade sa jednostavnim tehničkim sistemom (do 400 m2) – ovlašteno pravno ili ovlašteno fizičko lice za provođenje energijskih audita i energijsko certificiranje zgrada  sa jednostavnim tehničkim sistemom,

za zgrade sa  složenim tehničkim sistemom  (preko 400m2) – ovlašteno pravno lice  za provođenje energijskih audita i energijsko certificiranje za zgrada sasloženim tehničkim sistemom.

Na oficijelnoj web stranici Federalnog ministarstva prostornog uređenja (www.fmpu.gov.ba) dostupni  su  ažurirani  registri  ovlaštenih lica.

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: