Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 15.06.2016. 14:43

Poziv srednjim i malim preduzećima iz BiH za dodjelu sredstava u okviru EU programa COSME

Izvor: Akta.ba, 10.06.2016.

Srednjim i malim preduzećima iz BiH omogućena sredstva u okviru EU programa COSME

 

 

10.06.2016

 

Od 3. juna ove godine, nakon potpisivanja Sporazuma između EU i BiH u Briselu, mala i srednja preduzeća i preduzetnici iz Bosne i Hercegovine će moći učestvovati u COSME Programu konkurentnosti preduzeća i malih i srednjih preduzeća.

 

Učešće u ovom programu je velika šansa malim i srednjim preduzećima u BiH za pristup fondovima i projektima EU, a glavni korisnici ovog programa će biti preduzetnici kao i građani koji žele osnovati vlastiti biznis (samozaposleni), mladi i žene poduzetnice koji su suočeni sa poteškoćama u postupku realizovanja poslovnih ideja.

 

COSME je program Evropske sa opštim ciljem unaprijeđenja konkurentnosti i održivosti malih i srednjih preduzeća te predviđenim trajanjem od 2014. do 2020. godine i budžetom od 2,3 milijarde eura.

 

Na sljedećem linku možete naći listu partnera Mreže Enterprise Europe u Bosni i Hercegovini:  http://een.ec.europa.eu/about/branches/bosnia-and-herzegovina

 

Više informacija o Programu je dostupno na portalu Generalne direkcije za unutrašnje tržište, industriju, mala i srednja preduzeća i preduzetništvo na stranici http://ec.europa.eu/growth/smes/cosme/.  -  https://ec.europa.eu/easme/en/cosme

 

 

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: