Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 27.07.2017. 13:10

(poništenje poziva) Izvođenje radova na izgradnji carinskog skladišta avionskog goriva u sklopu kompleksa Međunarodnog aerodroma Tuzla

Izvor: Akta.ba, 26.07.2017.

BOSNA I HERCEGOVINA

Federacija Bosne i Hercegovine

TUZLANSKI KANTON

JP Međunarodni aerodrom Tuzla d.o.o.

 

Broj; 01/1-880- 18 : /17 G.Dubrave,

21.07.2017.godine

 

Na osnovu člana 69. stav 1. pod b) i stav 2. pod e) i člana 70. stav 4) Zakona o javnim nabavkama Bili (Službeni glasnik Bosne i Hercegovine broj: 39/14), u ime uprave Javnog preduzeća Direktor JP „Međunarodni aerodrom Tuzla" d.o.o., donosi:

 

ODLUKU

o poništenju postupka javne nabavke radova na izgradnji carinskog skladišta avionskog goriva u sklopu kompleksa JP „Međunarodni aerodrom Tuzla" d.o.o. broj: 527-1-3-80-3-10/17 od 07.06.2017. godine

 

I         

Poništava se postupak javne nabavke radova na izgradnji carinskog skladišta avionskog goriva u sklopu kompleksa JP „Međunarodni aerodrom Tuzla" d.o.o., pokrenut obavještenjem na web portalu javnih nabavki broj: 527-1-3-80-3-10/17 od 07.06.2017.godine.

 

II        

Ova odluka objavit će se na web-stranici www.tuzla-airport.ba, istovremeno s upućivanjem ponuđačima koji su učestvovali u postupku javne nabavke, shodno članu 70. stav (6) Zakona o javnim nabavkama.

 

III      

Ova odluka stupa na snagu danom donošenja i dostavlja se svim ponuđačima koji su učestvovali u postupku javne nabavke, u skladu sa članom 71. stav (2) Zakona o javnim nabavkama.

 

Obrazloženje

Ugovorni organ je na osnovu obavještenja na web portalu javnih nabavki broj: 527-1 -3-80-3- 10/17 od 07.06.2017.godine, proveo otvoreni postupak javne nabavke radova na izgradnji carinskog skladišta avionskog goriva u sklopu kompleksa JP „Međunarodni aerodrom Tuzla" d.o.o. sadržanu iz 3 lota i to LOT 1 Građevinski radovi, LOT 2 Elektro instalaterski radovi i LOT 3 Mašinsko instalaterski radovi. Ukupno procijenjena vrijednost nabavke je 227.901,00 KM bez PDV-a, a procijenjena vrijednost nabavke po lotovima je kako slijedi: LOT 1 1 110.000,00 KM bez PDV-a; LOT 2 - 32.923,00 KM bez PDV-a; LOT 3 - 84.978,00 KM bez PDV-a.

Nakon izvršenog otvaranja ponuda dana 29.06.2017.godine, odnosno izvršene analize ponuda Komisija je utvrdila da su pristigle slijedeće ponude:

 

Za LOT 1 prijavila dva (2) ponuđača kako slijedi:

1.  Ponuđač „TOM CAT" D.O.O. Tuzla, čija cijena ponude iznosi 211.470,10 KM bez PDV-a

2.  Ponuđač „TEHNOGRAD - COMPANY" D.O.O. Tuzla, čija cijena ponude iznosi 282.057,92 KM bez PDV-a

Za LOT 2 prijavila su se dva (2) ponuđača kako slijedi:

1. Ponuđač "DELING" D.O.O. Tuzla, čija cijena ponude iznosi 78.748,05 KM bez PDV-a

2. Ponuđač "TEHNOGRAD - COMPANY" D.O.O. Tuzla, čija cijena ponude iznosi 88.788,00 KM bez PDV-a

 

III Uvidom u priloženu dokumentaciju i suštinskom provjerom sadržaja i validnosti dokumentacije, Komisija je utvrdila da za LOT 1 ponuda ponuđača TOM - CAT ispunjava formalno pravne, ekonomske i tehničke uslove odnosno zahtjeve ugovornog organa, odnosno da su prihvatljive za ugovorni organ i mogu biti predmet vrednovanja shodno utvrđenim kriterijima Obavještenjem o nabavci i Tenderskom dokumentacijom.

Ponuda ponuđača „TEHNOGRAD - COMPANY" D.O.O. Tuzla ne ispunjava formalno pravne, ekonomske i tehničke uslove odnosno zahtjeve ugovornog organa. Pomenuti ponuđač dostavio je izvještaj Centralne banke BiH kao dokaz o listi računa koje ponuđač posjeduje na kojem je jasno vidljivo da se isti sastoji iz 2 stranice dok je u ponudi dostavljena samo jedna stranica te ugovorni organ nije mogao sa preciznošću utvrditi kod kojih banaka ponuđač ima aktivne račune a slijedom navedenog ugovorni organ nije mogao utvrditi ni solventnost ponuđača. Shodno članu 47. stav 4. Zakona o javnim nabavkama BiH izjavu iz člana 47 - Prilog 5 ovjerava kandidat/ponuđač. Izjava iz člana 47. - Prilog 5 dostavljana od strane pomenutog ponuđača nije potpisana. Tačkom 8. Tenderske dokumentacije ugovorni organ propisao je rok za izvođenje predmetnih radova za LOT 1 najduže 60 dana od dana uvođenja u posao. Ponuđač "TEHNOGRAD - COMPANY" D.O.O. ponudio je rok izvođenja radova u trajanju od 45 radnih dana, te ugovorni organ nije mogao izvršiti poređenje roka u danima shodno tački 8. tenderske dokumentacije i ponuđenog roka u radnim danima, niti bodovanje ponuđenog roka. Slijedom navedenog, ponuda ponuđača „TEHNOGRAD - COMPANY" D.O.O. Tuzla nije prihvatljiva za ugovorni organ i ne može biti predmet vrednovanja.

IV Uvidom u priloženu dokumentaciju i suštinskom provjerom sadržaja i validnosti dokumentacije, Komisija je utvrdila da dostavljene ponude za LOT 2 ponuđača „DELING" D.O.O. Tuzla i „TEHNOGRAD - COMPANY" D.O.O. Tuzla ne ispunjavaju formalno pravne, ekonomske i tehničke uslove odnosno zahtjeve ugovornog organa, odnosno da iste nisu prihvatljive za ugovorni organ i ne mogu biti predmet vrednovanja shodno utvrđenim kriterijima Obavještenjem o nabavci i Tenderskom dokumentacijom iz razloga kako slijedi:

-  Ponuđač „DELING" D.O.O. Tuzla dostavio je potvrdu Ziraat Banke o solventnosti za period 01.01.2017. godine do 21.06.2017.godine što je manje od 6 mjeseci kako je propisano tačkom 10.1. Tenderske dokumentacije.

- Ponuđač „TEHNOGRAD - COMPANY" D.O.O. Tuzla u svojoj ponudi dostavio je obične kopije izjava iz člana 45, 47 i 52, odnosno priloga 4, 5 i 6 te običnu kopiju Izvoda iz sudskog registra. Tačkom 12. Tenderske dokumentacije propisano je „Ponuđači mogu dati ponudu za jedan lot ili više lotova. Ponuda za svaki od lotova na koji se dobavljač prijavljuje, dostavlja se u posebnim kovertama na koj im mora biti naznačeno na koji lot se ponuda odnosi. U ponudi unutar lota moraju biti ponuđene sve stavke na način kako je definisano tehničkom specifikacijom.

Ako ponuđač dostavlja svoju ponudu za više lotova, u jednom će lotu dostaviti orginalne dokumente kojima dokazuje ispunjenost uslova za kvalifikaciju (uslovi za kvalifikaciju koji su navedeni u tačkama 10.1. i 10.2.) dok u ostalim lotovima može dostaviti fotokopije dokumenata sa naznakom u kojem lotu se nalaze orginalni dokumenti." Ponuda pomenutog ponuđača ne sadrži naznaku u kojem lotu se nalaze originalni dokumenti. Pomenuti ponuđač dostavio je izvještaj Centralne banke BiH kao dokaz o listi računa koje ponuđač posjeduje na kojem je jasno vidljivo da se isti sastoji iz 2 stranice dok je u ponudi dostavljena samo jedna stranica te ugovorni organ nije mogao sa preciznošću utvrditi kod kojih banaka ponuđač ima aktivne račune a slijedom navedenog ugovorni organ nije mogao utvrditi ni solventnost ponuđača.

Cijeneći navedeno činjenično stanje, Komisija za provođenje postupka nabavke radova na izgradnji carinskog skladišta avionskog goriva u sklopu kompleksa JP „Međunarodni aerodrom Tuzla"  d.o.o., konstatovala je da postoje uslovi za poništenje postupka nabavke u skladu sa članom 69. stav 1. pod b) i stav 2. pod e) Zakona o javnim nabavkama BiH.

Na osnovu prijedloga Komisije za provođenje postupka radova na izgradnji carinskog skladišta avionskog goriva u sklopu kompleksa JP „Međunarodni aerodrom Tuzla" d.o.o., ovlašteni organ ugovornog organa donio je odluku kao u dispozitivu.

 

PRAVNA POUKA: Žalba se može izjaviti u roku od 10 (deset) dana od dana prijema ove Odluke. Žalba se izjavljuje ugovornom organu u pisanoj formi direktno ili preporučeno poštanskom pošiljkom.

 

 

DIREKTOR

 Rifet Karasalihović

 

 

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: