Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 26.03.2015. 14:51

(poništenje poziva) Nabavka opreme za strukture civilne zaštite Općine Travnik - LOT 2

Izvor: eKapija.ba, 25.03.2015.

BOSNA I HERCEGOVINA

FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE

SREDNJOBOSANSKI KANTON/KANTON

SREDIŠNJA BOSNA

OPĆINA TRAVNIK

NAČELNIK

Broj: 01-49-158/15-1

Datum: 23.03.2015. godine

 

 

Na osnovu člana 64. stav 1. tačka b), člana 69. stav 2. tačka e) Zakona o javnim nabavkama BiH („Službeni glasnik BiH", broj 39/14), člana 39. Statuta Općine Travnik ("Službene novine Općine Travnik", broj 11/05 - Prečišćeni tekst), a u vezi s preporukom Komisije za javne nabavke broj: 01-49-158/15 od 18.03.2015. godine, načelnik Općine Travnik, donosi

 

R J E Š E NJ E

o poništenju postupka javne nabavke

 

 

Član 1.

Poništava se postupak javne nabavke roba - nabavka odjeće i obuće za opremanje stuktura civilne zaštite Općine Travnik za LOT II - obuća (polučizme - duboke cipele) iz razloga što jedina primljena ponuda nije bila prihvatljiva.

 

Član 2.

Za izvršenje ovog Rješenja zadužuje se Služba za Civilnu zaštitu.

 

Član 3.

Ova odluka objavit će se na web-stranici Općine Travnik, istovremeno sa upućivanjem ponuđačima koji su učestvovali u postupku javne nabavke, shodno članu 70. stav 6. Zakona o javnim nabavkama

 

Član 4.

Ova odluka stupa na snagu danom donošenja i dostavlja se svim ponuđačima koji su učestvovali u postupku javne nabavke, shodno članu 71. Stav 2. Zakona o javnim nabavakama.

 

Obrazloženje

Postupak javne nabavke roba - nabavka odjeće i obuće za opremanje stuktura civilne zaštite Općine Travnik proveden je putem konkurentskog zahtjeva za dostavu ponuda broj: 01-49-158/15 od 17.02.2015. godine. Postupak javne nabavke je podjeljen na dva LOT-a: LOT I - odjeća (ljetna jakna i pantalone, košulja, zimska jakna - vjetrovka i kapa - plava), LOT II - obuća (polučizme - duboke cipele)..

Procijenjena vrijednost javne nabavke za LOT II - obuća (polučizme - duboke cipele), sa uračunatim PDV-om iznosi 11.750,00 KM, odnosno 10.042,737 KM bez uračunatog PDV- a.

Obavijest o nabavci broj: 54-7-1-4-3-5/14 objavljena je na portalu javnih nabavki dana 17.02.2015. godine, a zahtjev za dostavu ponuda je ujedno poslan sljedećim ponuđačima: "KAVAT" d.o.o. Travnik, "Financ" d.o.o. Mostar, „Ženko" d.o.o. Zenica, ,,RMC" d.o.o. Zenica, Koteks" d.o.o. Tešanj, „KM TRADE" d.o.o. Visoko, „Prevant" d.o.o. Visoko i „Uslužnost" d.o.o. Sarajevo.

Komisija za javne nabavke Općine Travnik, imenovana Rješenjem općinskog načelnika broj: 01-34-2-1196/14, dostavila je dana 18.02.2015. godine općinskom načelniku zapisnik broj: 01-49-158/15, o ocjeni ponuda sa preporukom, poništi postupak javne nabavke u dijelu koji se odnosi na LOT II - obuća (polučizme - duboke cipele) jer jedina primljena ponuda nije bila prihvatljiva.

U postupku po dostavljanju zapisnika konstatovano je da je Komisija za javne nabavke blagovremeno i ispravno izvršila javno otvaranje ponuda i ocjenu prispjele ponude za LOT II - obuća (polučizme - duboke cipele), te je utvrdila da je prispjela samo jedna ponuda, ponuđača: i to, „Koteks" d.o.o. Tešanj, te da je blagovremena. Ali da ista nije bila prihvatljiva, jer ponuđač „Koterks" d.o.o. Tešan nije dostavio po dva uzorka ponuđenog artikla, kao i da dostavljeni uzorci nisu plombirani, a što je izričito traženo tenderskom dokumentacijom - Konkurentski zahtjev, dio 3. Ocjena ponuda, stav 2. alineja b). Takođe, isti ponuđač nije dostavio Izvještaj (atest) nadležne institucije u BIH o kontroli kvalitete prema zadanim tenderskim zahtjevima datim u TD. Shodno tome, u skladu sa članom 68. stav 1. Zakona o javnim nabavkama, Komisija je odbacila ponudu ponuđača „Koteks" d.o.o. Tešanj, a na osnovu člana 49. stav 1. tačka e), te istu nije dalje uzimala u razmatranje.

Tokom donošenja ovog rješenja posebno su cijenjene činjenice da je Komisija pravilno i potpuno izvršila ocjenu kvalificiranosti ponuđača, te ocjenu prispjelih ponuda shodno kriterijima iz Tenderske dokumentacije.

U postupku ocjene provedenog postupka rukovodilac Organa uprave nije našao nepravilnosti ili propuste u radu, koji bi eventualno bili razlog za neprihvatanje preporuke Komisije za javne nabavke. Naime nedvojbeno je utvrđeno da nije bilo prihvatljivih ponuda za LOT II - obuća (polučizme - duboke cipele), čime su se stekli uslovi za poništenje postupka javne nabavke.

Na osnovu izloženog, a u skladu sa članom 69.stav 2. tačka d), riješeno je kao u dispozitivu.

 

POUKA O PRAVNOM LIJEKU:

Protiv ovog Rješenja može se izjaviti žalba Uredu za razmatranje žalbi BiH putem Ugovornog organa, u pisanoj formi, najkasnije u roku od pet dana od prijema istog.Naknada za žalbu je propisana članom 108 Zakona o javnim nabavakama. Žalba se podnosi u dovoljnom broju primjeraka, koji ne može biti manji od tri.

 

DOSTAVITI:

1.            Ponuđačima x 2,

2.            Arhiva.

 

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: