"Telekom Srbije" i zvanično vlasnik "Telekoma Srpske"

17.06.2007. 13:24 / Izvor: Tanjug
'Telekom Srbije' i zvanično vlasnik 'Telekoma Srpske'

Porptarol Direkcije za privatizaciju preduzeća u Republici Srpskoj (RS), Slavica Škoro, potvrdila je da će sutra (18. jun 2007. godine) biti zatvarorena transakcija po Ugovoru o prodaji 65% državnog kapitala u "Telekomu RS", čime će "Telekom Srbije" i zvanično postati novi vlasnik ove telekomunikacione kompanije.

Škoro je izjavila da će predstavnik "Telekoma Srbija", na osnovu ranije potpisanog sporazuma o danu zatvaranja ove transkacije, sutra predati Direkciji za privatizaciju RS garanciju za dobro izvršenje posla i plaćanje u iznosu od 50 mil EUR, koliko je predviđena obaveza investiranja u prvoj godini Poslovnog plana.

- Istovremeno, predstavniku "Telekoma Srbije" biće uručena potvrda o vlasništvu na kupljenim akcijama iz sudskog registra hartija od vrednosti RS, kao i odgovarajuće garancije koje pokrivaju period od dana potpisivanja ugovora o prodaji do dana zatvaranja transakcije - precizirala je Škoro.

Škoro je podsetila da je "Telekom Srbije" uplatio prošle sedmice 646 mil EUR, koliko iznosi cena za 65% državnog paketa u "Telekomu Srpske".

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti