Vijesti

"Telekom Srbije" izmirio prispele obaveze prema "Telekomu Srpske"

28.05.2009. 11:44 / Izvor: Novosti

"Telekom Srbija" uspešno je izmirio sve do sada prispele obaveze po ugovoru o kreditnom aranžmanu u vrednosti od 700 mil EUR za kupovinu 65% akcija "Telekoma Srpske".

Isplata prvog dela obaveze u iznosu od 110 mil EUR izvršena je u decembru 2008. godine, a od utorka dospele obaveze vredne 225 mil EUR, "Telekom" je iz sopstvenih sredstava isplatio 75 mil EUR, dok je 150 mil EUR refinansirano potpisivanjem novih ugovora o kreditu.

Iznos od 120 mil EUR obezbeđen je kroz međunarodni kredit sa Alfa bankom u ulozi koordinatora, EFG Eurobankom u ulozi agenta, i zajmodavcima - Alfa bankom, EFG Eurobankom, Nacionalnom bankom Grčke, Pireus bankom, Societe Generale i Commerz bankom.

Ostatak sredstava, od 30 mil EUR, obezbeđen je zaključivanjem ugovora o kreditu sa Intesa bankom Beograd.

Krajem novembra ove godine dospeva još 35 mil EUR, koje će "Telekom Srbija" izmiriti iz sopstvenih sredstava.

U "Telekomu" ističu da su uslovi novih aranžmana kojima se deo obaveze refinansira veoma povoljni imajući u vidu okolnosti na finansijskom tržištu.

PODIJELI:

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti