Ministar poručio

Mitrović: Svi da podnesu dio tereta za povećanje najniže plate

11.12.2023. 15:47 / Izvor: Akta.ba
plata

Mitrović je istakao da o toj temi treba da razgovaraju Unija poslodavaca, Sindikat i Vlada Republike Srpske.

Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vojin Mitrović izjavio je da povećanje iznosa najniže plate u Republici Srpskoj treba da dogovore partneri i da svako treba da podnese određeni teret.

Mitrović je istakao da o toj temi treba da razgovaraju Unija poslodavaca, Sindikat i Vlada Republike Srpske. 

"Treba postići konsenzus kako i u kojoj mjeri su svi od njih spremni da podnesu određeni teret, a sigurno je da to svi moraju da urade, jer samo tako možemo ići naprijed", rekao je Mitrović novinarima u Banja Luci.

Kada je riječ o budžetu resornog ministarstva za narednu godinu, on je naveo da je ostao skoro identičan kao i prošle godine.

"Ako želimo da govorimo o podsticajima privredi i ekonomiji, a naročito o unapređenju tih oblasti, budžet bi trebalo da bude 10 ili 20 puta veći", rekao je Mitrović.

Premijer Republike Srpske Radovan Višković izjavio je Srni da Vlada ne dozvoljava da najniža plata radnika bude 750 KM, što je prijedlog poslodavaca.

Ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović ranije je izjavila Srni da smatra da je realan prijedlog predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da najniža plata sljedeće godine bude 1.050 KM.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti