VLADA KS DONIJELA ODLUKU

Korisnicima "Toplana" računi grijanja za decembar biće umanjeni za 10%

16.02.2024. 07:31 / Izvor: Akta.ba
GRIJANJE

Za realizaciju ove odluke Vlada KS je zadužila KJKP "Toplane – Sarajevo" d.o.o. Sarajevo.

Vlada Kantona Sarajevo je na jučerašnjoj redovnoj sjednici donijela Odluku da decembarske račune korisnicima centralnog grijanja KJKP „Toplane – Sarajevo“ d.o.o. Sarajevo umanji za 10 posto.

Ovakva odluka Vlade KS je proizišla nakon što je Ministarstvu komunalne, privrede, infrastrukture, prostornog uređenja i građenja KS dostavljena informacija od navedenog komunalnog preduzeća i Nezavisnog stručnog tijela da je tokom novembra 2023. godine potrošena manja količina gasa za zagrijavanje sistema centralnog grijanja od planirane.

"Vjerujemo da je ova Vladina odluka, koja je u konkretnom slučaju mala pomoć, ipak dokaz da Vlada KS stoji uz građane i prati sve što se dešava u našim kantonalnim preduzećima", kazao je resorni ministar Bojan Bošnjak ovim povodom, te dodao kako je glavni i osnovni interes Vlade i Ministarstva kvalitet i sigurnost usluge kada je isporuka energenata u pitanju.

Za realizaciju ove odluke Vlada KS je zadužila KJKP "Toplane – Sarajevo" d.o.o. Sarajevo da od prvog narednog računa za korisnike realizira ovo umanjenje - saopćeno je iz Služba za protokol i press KS.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti