problem u vezi sa koncesijom

Sindikat RiTE Ugljevik održao štrajk upozorenja

21.02.2024. 08:31 / Izvor: BHRT
rudnik

Radnici zahtijevaju obezbjeđivanje neophodnih količina uglja koje će garantovati stabilan rad preduzeća u narednom periodu.

Sindikalna organizacija ZP "Rudnik i Termoelektrana Ugljevik" održala je jednočasovni štrajk upozorenja ispred upravne zgrade preduzeća, kako bi ukazali na problem u vezi sa koncesijom i obezbjeđivanjem neophodne količine uglja.

Radnici zahtijevaju obezbjeđivanje neophodnih količina uglja koje će garantovati stabilan rad preduzeća u narednom periodu.

Dragan Babić, koji radi u proizvodnji 28 godina, istakao je da Sindikat traži dogovore sa resornim minstarstvom i Vladom u vezi sa ovim problemom.

"Ako do toga ne dođe, bićemo u situaciji da moramo štrajkovati", rekao je Babić  i pozvao nadležne da dođu u ovu opštinu i RiTE gdje, kako kaže, probleme treba rješavati.

Direktor Rudnika i Termoelektrane "Ugljevik" Diko Cvijetinović izjavio je da je uvjeren da će budući pregovori sa resornim ministarstvom dati dobre rezultate u vezi sa neophodnom količinom uglja za ovu termoelektranu.

Cvijetinović je povodom štrajka upozorenja radnika rekao da je uprava preduzeća razgovarala sa radnicima i ranije, te da su se obraćali Vladi Republike Srpske i time sve probleme prevazišli.

Govoreći o koncesiji za ekploataciju uglja kompaniji "Komsar enerdži RS", on je istakao da će Vlada i resorno ministarstvo odlučivati o pitanju koncesije.

"Svi znamo da je koncesija data 2013. godine. Uprava je tražila da obezbijedimo dovoljnu količinu uglja kako bi Termoelektrana nesmetano mogla da radi do kraja radnog vijeka. Vlada i resorno ministarstvo će odlučivati o pitanju koncesije, ali mi uporno insistiramo na kapitalu, na količini uglja koja bi bila dovoljna do 2039. godine", naveo je Cvijetinović.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti