Javna rasprava o Nacrtu programa novčanih podrški u poljoprivredi i ruralnom razvoju FBiH

18.03.2024. 11:59 / Izvor: Akta.ba
rasprava

Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva objavilo je i u javnu raspravu stavilo Nacrt programa novčanih podrški u poljoprivredi.

Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva objavilo je i u javnu raspravu stavilo Nacrt programa novčanih podrški u poljoprivredi i ruralnom razvoju za 2024. godinu.

Iz Ministarstva pozivaju zainteresiranu javnost da u okviru javne rasprave, pisanim ili elektronskim putem, primjedbe, prijedloge i sugestije dostave do 22. marta 2024. godine.

Link s tekstom nacrta, kao i propisani obrazac za dostavu primjedbi, prijedloga i sugestija, dostupni su na web stranici Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva (www.fmpvs.gov.ba).

Iz Ministarstva podsjećaju da budžet za poljoprivredu u 2024. godini iznosi 175 miliona KM, a ove godine su Nacrtom programa predviđene i nove mjere u okviru Modela poticaja proizvodnji, Modela ruralnog razvoja i Modela ostalih vrsta podrški, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti