FEDERALNO MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE

Poljoprivrednici pozvani da se uključe u javnu raspravu o nacrtu programa novčanih podrški

19.03.2024. 10:06 / Izvor: Akta.ba
poljoprivreda

Ministar Hrnjić je naglasio da su poljoprivredni proizvođači Kupresa povukli više od milion KM u odnosu na 2022. godinu.

Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva saopćilo je da je federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Kemal Hrnjić sa predsjednicom Federacije Bosne i Hercegovine Lidijom Bradarom posjetio Općinu Kupres.  

Ministar Hrnjić je razgovarao sa načelnikom Kupresa Zdravkom Miočem, koji je goste upoznao s aktuelnim projektima na kojima radi ova lokalna zajednica, ali i sa problemima i izazovima s kojima se susreću stanovnici ove općine.

Tokom sastanka, ministar Hrnjić je naglasio da su poljoprivredni proizvođači Kupresa povukli više od milion KM u odnosu na 2022. godinu, odnosno da su tokom 2023. godine ostvarili novčane podrške od 3,2 miliona KM dominantno za proizvodnju u sistemu krava-tele u iznosu od 1,5 miliona KM.

"Pozivam poljoprivredne proizvođače da uzmu učešće u okviru javne rasprave o Nacrtu programa novčanih podrški za poljoprivredu i ruralni razvoj za 2024. godinu koja će trajati do 22. marta. Poljoprivredni proizvođači Kupresa ukazali su na probleme s kojima se susreću u svom radu i mi trebamo sistemski pristupiti njihovom rješavanju. Upravo je jedan od načina i učešće kroz javne rasprave o sredstvima koja pripadaju poljoprivrednicima", kazao je ministar Hrnjić.

Federalni ministar je tom prilikom posjetio i poljoprivredne proizvođače koji su ostvarili značajnu novčanu podršku od Federalnog ministarstva u posljednje tri godine, saopćeno je iz Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, prenio je Ured Vlade FBiH za odnose s javnošću. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti