Sporno imenovanje

Nikšić: Smatram da treba poništiti konkurs za imenovanje direktora KCUS-a

28.03.2024. 15:42 / Izvor: Avaz.ba
KCUS

Sve drugo bi bila neka vrsta prevare, kaže Nikšić.

Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić (SDP) održao je konferenciju za medije na pauzi hitne sjednice Vlade FBiH.

On je prokomentarisao imenovanje direktora KCUS-a, koje još nije došlo na dnevni red.

"Postoji više mogućnosti kada je u pitanju imenovanje direktora KCUS-a, ali cijenim da ću imati utjecaja na kolege u Vladi, vodeći računa o zakonu, a imamo i neke političke obaveze. Ukoliko uskratimo saglasnost Ismetu Gavrankapetanoviću, bila bi to neka vrsta prevare, pa smatram da treba poništiti konkurs. Ali, ne isključujem ni druge varijante", kazao je.

Naveo je da je Vlada FBiH zatražila da se intenziviraju aktivnosti Fedefalne uprave policije, FMUP-a i kantonalnih ministarstva i uprava policije kako bi se sigurnosna situacija zadržala na dobrom nivou i još podigla.

Naveo je da Vlada i resorna tijela rade sve kako si sigurnosna situacija bila stabilna i nema razloga za bilo kakav strah ili paniku.

"Poručujemo i građanima i našim partnerima i zastupnicama u NSRS drugim nivoima da će Vlada FBiH ostati opredijeljena da radi na evropskom putu. Nije nam drago zbog problema koji se pojavio na političkom nivou. Tražit ćemo kroz formu razgovora i kompromisa da nastavimo raditi na evropskom putu", rekao je Nikšić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti