Vlada spremna na rad sa poslodavcima

Zajednički rad na unapređenju privrednog ambijenta

15.04.2024. 14:23 / Izvor: SRNA
Vlada

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković naglasio je da je Vlada opredijeljena da sa privrednim udruženjima zajednički radi.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković naglasio je da je Vlada opredijeljena da sa privrednim udruženjima i privrednicima zajednički radi na unapređenju privrednog ambijenta.

Tokom sastanka sa predsjednikom Unije poslodavaca Republike Srpske Zoranom Škrebićem, Višković je istakao da je Vlada spremna i opredijeljena da i dalje sarađuje sa Unijom poslodavaca na partnerskom odnosu i uz maksimalno uvažavanje prilika i ambijenta.

Višković je podsjetio na mjere podrške koje je do sada kreirala Vlada, a koje se ogledaju u podsticajima, olakšicama, oslobađanju privrede parafiskalnim i fiskalnim nametima i drugim.

Na sastanku je razgovarano o aktuelnim privrednim i ekonomskim temama, s osvrtom na izazove i poteškoće sa kojima se susreće domaća privreda, ali i izazovima na regionalnom i svjetskom tržištu, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

Ocijenjeno je da, pod uticajem globalnih događaja i sukoba nikad nije bilo teže raditi i privređivati.

Navedeno je da krize i izazovi sa kojima se suočava privreda u Evropi i svijetu zahtijevaju zajednički sistemski pristup u kreiranju mjera i pronalaženju zajedničkih rješenja naših privrednih udruženja, privrednika i resornih ministarstava u Vladi Republike Srpske.

Škrebić je istakao da je cilj doći do dobrih rješenja koja će razvijati privredu radi dobrobiti i napretka u Republici Srpskoj.

On je dodao da su podsticaji privredi koje je kreirala Vlada - cijena električne energije, najniža plata, poreska politika, suzbijanje sive ekonomije, teme od velike važnosti za funkcionisanje privrede, a na kojima treba da timski rade privrednici i predstavnici Vlade analizirajući prilike, određene parametre radi kreiranja i dobijanja kvalitetnih rješenja.

Na sastanku, kojem su prisustvovali ministar finansija Zora Vidović i ministar privrede i preduzetništva Vojin Mitrović, Višković je Škrebiću čestitao izbor na mjesto predsjednika Unije poslodavaca. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti