Višković razgovarao sa liderom poslodavaca: Nikad nije bilo teže raditi

15.04.2024. 14:36 / Izvor: Nezavisne novine
VLADA RS

Iz Vlade navode da je Škrebić istakao da je cilj doći do dobrih rješenja koja će razvijati privredu, a u cilju dobrobiti i napretka u Republici Srpskoj.

Na sastanku premijera Srpske Radovana Viškovića sa predsjednikom Unije poslodavaca Srpske Zoranom Škrebićem ocijenjeno je da, pod uticajem globalnih događaja i sukoba, nikad nije bilo teže raditi i privređivati i da krize i izazovi sa kojima se suočava privreda u Evropi i svijetu zahtijevaju zajednički sistemski pristup u kreiranju mjera i u pronalaženju zajedničkih rješenja naših privrednih udruženja, privrednika i resornih ministarstava u Vladi RS.

Saopšteno je to iz Vlade RS, odakle dodaju da je Višković čestitao Škrebiću izbor na mjesto predsjednika Unije poslodavaca Republike Srpske i zaželio mnogo uspjeha naglasivši da je Vlada Republike Srpske opredijeljena da zajedno sa privrednim udruženjima i privrednicima zajednički radi na unapređenju privrednog ambijenta.

"Na sastanku je razgovarano o aktuelnim privrednim i ekonomskim temama, s osvrtom na izazove i poteškoće sa kojima se susreće domaća privreda, ali i izazovima na regionalnom i svjetskom tržištu", dodali su iz Vlade.

Kako ističu, Višković je, govoreći o mjerama podrške koje je do sada kreirala Vlada, a koje se ogledaju u podsticajima, olakšicama, oslobađanju privrede parafiskalnim i fiskalnim nametima..., naglasio da je Vlada spremna i opredijeljena da i dalje u budućem periodu sarađuje sa Unijom poslodavaca Republike Srpske na partnerskom odnosu i uz maksimalno uvažavanje prilika i ambijenta.   

Iz Vlade navode da je Škrebić istakao da je cilj doći do dobrih rješenja koja će razvijati privredu, a u cilju dobrobiti i napretka u Republici Srpskoj.

"Takođe, istakao je da su podsticaji privredi koje je kreirala Vlada Republike Srpske, cijena električne energije, najniža plata, poreska politika, suzbijanje sive ekonomije... teme od velike važnosti za funkcionisanje privrede, a na kojima treba da rade timski privrednici i predstavnici Vlade analizirajući prilike, određene parametre, s ciljem kreiranja i dobijanja kvalitetnih rješenja", dodali su iz Vlade RS.

Sastanku u kabinetu predsjednika Vlade prisustvovali su i ministar finansija Zora Vidović i ministar privrede i preduzetništva Vojin Mitrović.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti